اسحاق آل حبیب روز پنج شنبه در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با موضوع قطعنامه حقوق بشری علیه ایران برگزار شد، افزود: این جلسه بار دیگر فرصتی برای سوء استفاده از حقوق بشر توسط کشورهایی است که نمیتوانند خود به آن توجه نکنند.
وی ادامه داد: این جلسه به سادگی قسمت دیگری از الگوی ناراستی و ریاکاری از سوی برخی بازیگران خاص با سیاهترین سوابق حقوق بشری است. ممکن است برخی بگویند نسل کشی بومیان کانادا مسالهای در گذشته بوده است و گذشتهها هم گذشته است، اما با مشاهده موارد دیگر، ناامیدی فعلی بومیان به ویژه زنان بومی در کانادا یا حمایت مداوم بی قید و شرط کانادا از آپارتاید اسرائیلی در فلسطین، اجازه نمیدهد که گذشتهها در گذشته بماند.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: چگونه کانادا رفتارهای متناقض خود را تطبیق میدهد؟ این کشور نمیتواند هر دو راه را بپیماید. چگونه یک حامی آپارتاید در فلسطین میتواند خود را به عنوان مدافع حقوق بشر در ایران مطرح کند؟ این فقط نوعی ریاکاری را به نمایش میگذارد.
آل حبیب تاکید کرد: واقعیت این است که در پشت این ژست خوب، تغییراتی وجود دارد. هیچ یک از اظهارات نجیبانه نمیتواند نژادپرستی، ناسازگاری و ریاکاری را که ریشه در سیستم سیاسی کانادا دارد، پنهان کند.
وی با بیان اینکه ایران بارها و بارها تمایل خود را برای گفتوگوی معنادار در مورد حقوق بشر با همه طرفهای ذینفع ابراز کرده است، اظهار کرد: این پیشنهادات صادقانه تا حدود زیادی با گوشهای ناشنوا مواجه شد. درعوض، ما همچنان با ارعاب و اجبار روبرو هستیم.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: اعتماد و گفتگو بر اساس دروغ، ارعاب و ریاکاری ایجاد نمیشود. با این حال، اعتراض به وضعیت حقوق بشر در ایران به طور کلی، و قطعنامه فوق به طور خاص، در اساس حاوی تمامی این علائم است.
آل حبیب فرضیهای که معتقد است "اجبار" کارایی دارد را معیوب دانست و نسبت به ادامه این روند در فرایندهای حقوق بشری سازمان ملل متحد، هشدار داد.
وی با بیان اینکه این عقیده دقیقا پشت پیش نویس قطعنامه علیه ایران است، تصریح کرد: این طرز فکر است که حقوق بشر را تنها وسیلهای برای به تسلیم واداشتن میداند. طرفداران اصلی قطعنامه، بارها و بارها در تاریخ در برابر سایر ملل ایستادهاند. با این حال، نبردهای آنها هرگز برای ترویج دموکراسی یا حمایت از حقوق بشر نبود.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در عوض، آنها به جنگها رفتند تا دسترسی بی حد و حصر خود به سرزمینها و منابع ملل دیگر را تامین کنند. آنها جنگهای بی رحمانهای را در سراسر جهان انجام دادند تا ملتهای دیگر تسلیم شوند و رویاهای خود را برای دموکراسی و حقوق بشر کنار بگذارند.
آل حبیب تصریح کرد: تلاش ایرانیان برای حقوق بشر و تمایل به دموکراسی نیز به طور مداوم دقیقاً مورد حمله طرفداران اصلی قطعنامه قرار گرفته است. کسانی که به راحتی و بارها و بارها مساله حقوق بشر را به عنوان سلاحی علیه ایرانیان استفاده کرده اند.
وی با بیان اینکه مردم ایران به ویژه آسیب پذیرترین اقشار آن در حال مبارزه با تروریسم تمام عیار اقتصادی از سوی یکی از بازوهای اصلی این قطعنامه هستند، تاکید کرد: دولت ایالات متحده عمداً غیرنظامیان را هدف گرفته و حقوق اساسی آنها را نقض میکند. به این ترتیب، مشاهده کسانی که این جنگ اقتصادی نسل کشانه علیه غیرنظامیان ایران را به راه انداخته اند، تعجب آور نیست که به خاطر حقوق بشرشان اشک تمساح بریزند. کسانی که ناجوانمردانه، درد و مرگ را به بیماران، کودکان، فقرا و پناهندگان تحمیل میکنند.