سردبیر روزنامه رای الیوم
تلاش نتانیاهو برای فتنه شکست می خورد
خطرناک ترین اقدام اسرائیل یعنی تلاش برای ایجاد فتنه بین دو جنبش جهاد اسلامی و حماس که همچون دو برادر هستند به شکست خواهد انجامید
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم با تاکید بر اینکه گروه های مقاومت در اوج هشیاری و همبستگی هستند، افزود: خطرناک ترین اقدام اسرائیل یعنی تلاش برای ایجاد فتنه بین دو جنبش جهاد اسلامی و حماس که همچون دو برادر هستند، به شکست خواهد انجامید و نخست وزیر اسرائیل با ریسک خطرناکی که کرد، امنیت اسرائیلی ها را به خطر انداخت.
روزنامه اینترنتی رای الیوم در مقاله ای به قلم عبدالباری عطوان نوشت: طی دو روز گذشته و از آغاز تجاوزگری اسرائیل علیه نوار غزه، تلفنی با خانواده، دوستان و همکارانمان گفتگو کردیم تا در وهله نخست از سلامت آنها اطمینان خاطر یابیم، اخبار مربوط به پاسخ گروه های مقاومت را پیگیری کنیم و در وهله بعد از روحیه دو میلیون تن از فلسطینیان که در نوار ساحلی جنوب زیر آتش حملات هوایی و گلوله باران اسرائیل زندگی می کنند، آگاه شویم.
درست است که حملات اسرائیل که تا زمان نوشتن این مقاله، به شهادت بسیاری از فلسطینیان از جمله زنان منجر شد؛ اما آنچه توجه ما را جلب کرد این بود که به گفته یکی از همکاران خبرنگار ما که حوادث میدانی را برای یکی از شبکه های ماهواره ای پوشش می دهد، اکثریت شهروندان از روحیه بسیار خوب و بی سابقه ای برخوردار هستند و از گردان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی و دیگر گروه های شرکت کننده در پاسخ به تجاوزگری کاملا حمایت می کنند.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که در لحظات پایانی حضور در راس دولت به سر می برد و به سبب شکست در انتخابات، پیش از آن که به اتهام فساد باقی زندگی خود را پشت میله های زندان بگذراند، آغازگر تجاوزگری بود و در حمله موشکی برای ترور دو تن از فرماندهان ارشد جنبش جهاد اسلامی اقدام کرد؛ نخست بهاء ابوالعطاء فرمانده منطقه شمال نوار غزه را هدف قرار داد که وی و همسرش در این حمله به شهادت رسیدند. سپس برای ترور اکرم العجوری در دمشق اقدام کرد که به شکل عجیبی، از این سوء قصد نجات یافت؛ اما معاذ فرزندش و نوه وی نیز به شهدا پیوستند. نتانیاهو این اقدامات را انجام داد، زیرا تصور می کرد که جنبش جهاد اسلامی پاسخ نخواهد داد و انتقام شهدای خود را نخواهد گرفت. اما واقعیت های میدانی نشان می دهد نتانیاهو چقدر در اشتباه بوده و شناختی از استواری و عزم و اراده ملت فلسطین نداشته است.
خطرناک ترین اقدامی که طرف اسرائیلی متجاوز این بار مرتکب شد، تلاش برای ایجاد فتنه بین جنبش جهاد اسلامی که هدف حمله موشکی اسرائیل قرار گرفت و جنبش حماس بود که نوار غزه را اداره می کند و در حکم برادری جنبش جهاد اسلامی است. به ادعای یکی از سخنگوهای دولت اسرائیل، اسرائیل با ستودن جنبش حماس و خودداری از بمباران مواضعش، کاری کرد که جنبش حماس در موضع «بی طرفانه ای» بایستد و شاخه نظامی آن در انتقام از شهدای جنبش جهاد اسلامی، حتی یک موشک هم شلیک نکرد.
بر اساس اطلاعات ما از منابع حماس، گردان های قسام شاخه نظامی این جنبش در حالت آماده باش کامل و منتظر است که رهبری جنبش، چراغ سبز را برای شلیک موشک ها به سمت اهداف اسرائیل نشان دهد. یکی از همکاران باتجربه ما بعید ندانست که دستکم در مرحله یا روزهای نخست، تبادل نقش ها صورت بگیرد، زیرا با توجه به اینکه ملت فلسطین در غزه اکنون برای گرفتن انتقام شهدا تشنه است، در صورت ادامه مشارکت نکردن حماس در پاسخ دادن به حملات اسرائیل، در سطح زیادی محبوبیت خود را از دست خواهد داد.
مسئولان جنبش جهاد اسلامی در داخل و خارج از نوار غزه، از گفتگو با میانجی گران عرب سرباز زدند و در رأس آنها مقامات مصری که به خواسته اسرائیل، شتابان برای برقراری آرامش و آتش بس اقدام کردند.
یکی از افراد نزدیک به جنبش جهاد اسلامی درباره نقش میانجی گری مصر خشمگین بود و قاطعانه گفت این طرف اسرائیلی بود که آتش بس را در نوار غزه نقض کرد؛ آن هم در حالی که حکومت مصر ناظر و تضمین کننده آن بود. از این رو، مصر باید از فلسطین حمایت کند و منطقی نیست که اسرائیل برای کشتار فلسطینیان اقدام کند، سپس پیشنهاد آتش بس در مقابل آتش بس را مطرح کند. از سخنانی که نتانیاهو روز چهارشنبه پس از نشست کابینه امنیتی مطرح کرد، این موضوع مشخص می شود؛ وی گفت «جنبش جهاد دو گزینه فراروی خود دارد: یا حملات را متوقف کند یا با حملات بیشتری رو به رو شود.»
عطوان در ادامه نوشت: زیاد نَخّالة دبیر کل جنبش جهاد اسلامی را می شناسیم و بر این باور نیستیم که وی این پیشنهاد تحریک آمیز اسرائیل را بپذیرد؛ به طوری که وی در یکی از گفتگوهای تلویزیونی گفت هر نوع رویارویی، شامل تل آویو و فرودگاه آن و همچنین دیگر اهداف حیاتی خواهد شد.
نَخّالة افزود این جنبش برخی تسلیحات و موشک هایی در اختیار دارد که هنوز از آنها استفاده نشده است و آنها به منزله اتفاقی غافلگیرکننده برای نتانیاهو و غیره خواهند بود.
بر این باور نیستیم که رویارویی های موشکی به زودی پایان یابد و به شلیک 400 موشک و راکت از نوار غزه به سمت شهرک های اسرائیلی جنوب و برخی شهرها مانند اسدود و عسقلان اکتفا شود. بعید نیست که گردان های قسام هم برای حمایت از جهاد اسلامی همه توان خود را بکار بگیرد و با توجه به اینکه موشک های اسرائیل جهاد اسلامی و نیروهای آن را هدف قرار می دهد، این جنبش را در میدان تنها نمی گذارد؛ به ویژه اگر رویارویی طولانی شود.
شاید در پی حملات موشکی صورت گرفته از نوار غزه، اسرائیل با تلفات بشری گسترده مواجه نشد و فقط 70 تن از اسرائیلی ها زخمی شدند که جراحت بیشتر آنها سطحی بود و علت زخمی شدن بیشتر آنها، شتاب برای فرار از حملات بود. اما با این حال، خسارت های مادی و معنوی ناشی از این حملات بسیار گسترده بود. به طوری که حضور نیافتن یک میلیون دانش آموز در مدارس شهرک های اطراف نوار غزه به مدت دو روز پی در پی، موضوع ساده ای نیست. همان طور که تعطیلی مشاغل، روی آوردن صدها هزار تن به پناهگاه ها و شنیده شدن صدای آژیر خطر که طی دو روز متوقف نشده است، هم موضوع ساده ای نیست. مهم تر از همه، اینکه اگر این رویارویی ادامه یابد، نشان خواهد داد که فلسطین اشغالی برای سرمایه گذاری یا گردشگری امن نیست.
نتانیاهو به ریسک خطرناکی روی آورد؛ به طوری که از این طریق، به خاطر منافع شخصی خود، امنیت اسرائیلی ها را به خطر انداخت و نفتالی بنت که وزارت دفاع (جنگ) را به وی سپرد، به همراه خود گرفتار کرد. آن هم در حالی که وی پیش از اجرای این تجاوزگری، هیچ نوع تجربه نظامی یا امنیتی نداشت. نتانیاهو از این طریق در زشت ترین شکل فرصت طلبی و آشفتگی، نفتالی بنت را فدا کرد.
تجاوزگری نمی تواند نوار غزه تحت محاصره را که در قحطی به سرمی برد، به زانو درآورد و تلاش اسرائیل برای ایجاد فتنه بین گروه های مقاومت در نوار غزه، موفقیت آمیز نخواهد بود، زیرا آنها در اوج هشیاری و همبستگی هستند. نوار غزه تحت محاصره که بر اساس آمارهای سازمان ملل، برای زندگی بشری مناسب نیست و با توجه به نبود ساده ترین خدمات پزشکی، آموزشی، آب مناسب برای آشامیدن و برقی که روزانه فقط به مدت سه ساعت وصل است، به دستور اسرائیل، امکان شنا یا ماهیگیری در ساحل آن وجود ندارد و بیکاری جوانان در این منطقه به بیش از 80 درصد می رسد، فلسطینیان دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.
مردم ما در نوار غزه ارزش های عزت و کرامت، شرف و دفاع از خود را برای بیش از 400 میلیون عرب و یک میلیارد و پانصد هزار مسلمان تثبیت می کنند. این مهم ترین معیار برای بزرگی ملت هاست.