به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، رییس مرکز رشد دانشگاه مازندران از طراحی و ساخت شناور کاتاماران با کنترل از دور و بدون سرنشین خبر داد، گفت: در ساخت و طراحی این شناور یک تیم تحقیقاتی از دانشکده فنی مهندسی و مرکز رشد فناور دانشگاه مازندران در قالب جشنواره اتکا مشارکت داشتند.
فرشاد صحبت زاده با بیان اینکه تامین نیروی محرکه شناور با تغییر کاربری موتورهای موجود در صنعت کشاورزی فراهم شده است، افزود: این تغییر برای رفع محدودیتهای تامین تجهیزات رانش و کاهش هزینه تولید این شناور انجام شد.
او با بیان اینکه نمونه ساخته شده میتواند به عنوان شناور زباله روب، گشت زنی و نمونه برداری تجهیز و مورد استفاده قرار گیرد.
صحبت زاده گفت: این نوع شناورها به عنوان شناور پشتیبان پرورش ماهی در قفس در استانهای شمالی حاشیه دریای خزر کاربرد دارد.
رییس مرکز رشد دانشگاه مازندران افزود: این شناور بومی در قالب بزرگتر به عنوان شناور تفریحی، گردشگری و شناور ویژه حمل و نقل و برای رهاسازی ماهی در قفس، غذادهی و صید مکانیزه استفاده خواهد شد.
او گفت: تعادل عرضی بسیار خوب، پایداری بالا و مساحت عرشه بزرگ، استفاده در صنعت دریانوردی از دیگر مزایای این شناور است.
صحبت زاده افزود: ۲ متر طول، ۹۰ سانتی متر عرض، ۶۵ کیلوگرم وزن، ۸۰ سانتی متر ارتفاع و ۸ نات دریایی معادل ۱۵ کیلومتر بر ساعت سرعت مشخصات ساخت این شناور بومی است.
رییس مرکز رشد دانشگاه مازندران گفت: شناور کاتاماران دستهای از شناورها با دو بدنه است که توسط قسمتی با عنوان بدنه اصلی به هم متصل میشوند.
قایق دو بدنه یا کاتامرن نوعی قایق است که از دو بدنه تشکیل شده که توسط قابی به هم وصل شده اند.