به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک؛ رهبران ملی پنج کشور بزرگ نوظهور- برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی چهارشنبه و در بحبوحه جنگ تجاری و تحریمها از سوی آمریکا در برزیلیا پایتخت برزیل دیدار میکنند.
یک دیپلمات روس در دهلی نو گفت، انتظار میرود رهبران بریکس در نشست چهارشنبه تلاشهای جمعی برای مقابله با تحریمهای یکجانبه آمریکا را بررسی خواهند کرد.
رومن بابوشکین، مقام سفارت روسیه در دهلی نو به خبرنگاران بدون اشاره مستقیم به آمریکا گفت" این اجماع برای مقابله با بی ثباتی و آشفتگی بوجود آمده است و به دنیای مستعد درگیری رو به رشد ناشی از خروج برخی کشورها از توافقنامههای مهم با هدف تضمین ثبات راهبردی، انگیزه جدیدی خواهد بخشید. "
این دیپلمات افزود" شاهد افزایش درگیریها درباره مسائل جهانی هستیم. در حالی که برخی کشورها از توافقنامههای اساسی عقب نشینی میکنند، زیربنای امنیت و ثبات راهبردی در معرض خطر قرار میگیرد. همچنین با تحریمهای غیرموجه و یکجانبه اقتصادی و مالی و جنگهای تجاری مواجه هستیم. "
بابوشکین گفت: پنج کشور عضو این بلوک که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، احتمالا برای غلبه بر تحریمهای یکجانبه تجاری و اقتصادی علیه کشورهای عضو توسط برخی کشورها، صندوق وام ارز محلی را نهایی میکنند. وی گفت: اوراق قرضه میتواند برای معاملات مالی و ابزارهای مالی مورد استفاده قرار گیرد و رهبران از پیشرفت روند اجرای آن استفاده کنند.
روسیه، هند و چین به دلایل مختلف با تحریمهای تجاری آمریکا مواجه اند. واشنگتن در پی اتحاد دوباره کریمه با روسیه پس از یک همه پرسی دموکراتیک، تحریمهای اقتصادی و تجاری را علیه مسکو در حوزههای مختلف اعمال کرده است.
از اواسط ۲۰۱۸ آمریکا و چین در یک تقابل تجاری گرفتار شده اند که به اعمال چند دور تعرفههای تلافی جویانه از سوی دو کشور منجر شده است. تعرفههای آمریکا علیه پکن به کاهش واردات کالاهای چینی تا ۲۵ درصد منجر شده است.
تنشهای تجاری میان هند و آمریکا زمانی که ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ژوئن امسال اعلام کرد نام دهلی نو را از فهرست شرکای مالی ترجیحی خارج میکند، عمیق شد. هند نیز بر ۲۸ کالای آمریکایی به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار تعرفه اعمال کرد.
در کنار اوضاع اقتصاد جهانی، بریکس همچنین درباره ایجاد ساز وکاری برای همکاری در حوزه مقابله با تروریسم و تقویت همکاری در اقتصاد دیجیتال بحث خواهند کرد.
همچنین قرار است نارندرا مودی نخست وزیر هند در حاشیه این نشست، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جینپینگ رئیس جمهور چین دیدارهای دوجانبه جداگانهای داشته باشد. مودی و پوتین یادداشتهایی برای توسعه همکاری دوجانبه در بخشهایی مثل بازرگانی، دفاعی، بهداشت، علوم و فن آوری تبادل خواهند کرد.
بریکس پنج کشور مهم نوظهور اقتصادی را که ۴۲ درصد از جمعیت کل دنیا با ۲۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و در حدود ۱۷ درصد از سهم تجارت جهانی را به خود اختصاص داده، گردهم آورده است.