پخش زنده
امروز: -
مدیر پروژه خانه شهر: ساخت خانه شهر نشان میدهد که شهر جایی برای عرضه فرهنگ است.
رستمی فر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ افزود: طبق برنامه قرار است در مرکز تاریخی شهر تهران، پروژه مرمت شهری صورت گیرد. ۵۰ سال است که میدان امام خمینی یا توپخانه سابق دیگر میدان نیست. با توجه به سوابق میدان و سیاست گذاریهای انجام شده که منجر به یک مصوبه در سال ۹۵ شد، ساخت ساختمان خانه شهر در شکل و سیمای بلدیه سابق در دستور کار قرار گرفت. بلدیهای که از سال ۱۳۴۸ تاکنون دیگر وجود ندارد و در زمین تحت باربری آن کاربریهای مختلف صورت گرفته است.
وی گفت: اجرای این طرح به عنوان نسخه کاربردی برای توسعه پایدار تهران در مقابل تفکر تجاری و شهرفروشی مطرح شد و یک معادل کالبدی پیدا کرد. این معادله کالبدی در شکل، اندازه و موقعیت تاریخ گرا و به شکل بلدیه سابق است و تامین کننده هندسه تاریخی میدان توپخانه قدیم برای وضعیت جدید در ابعاد تاریخی ۱۱۰ در ۲۲۰ متر میباشد.
رستمی فر افزود: بعد از مصوبهای که اجازه ساخت و ساز در این مکان را میداد عملیات اجرایی شامل اجرای گود و احداث سازه در دستور کار قرار گرفت و به شرط تامین منابع در آیندهای نه چندان دور شاهد بهره برداری از این پروژه خواهیم بود.
وی گفت: هر طرحی نیازمند منابع مالی است. یعنی بعد از اینکه برنامه و طرح آن تعیین شد منابعی نیاز دارد تا بتواند در زمان تعیین شده پروژه را به بهره برداری برساند. تامین منابع برای این پروژه به لحاظ مقدار هم زیاد نیست. اما از نظر اهمیت نمایانگر طرز تفکر نشان دهنده شیوه زندگی مردم است.
رستمی فر افزود: در شرایطی که ما سابقه ساخت اتوبان دو طبقه صدر و نیایش را در تهران داریم تامین منابع برای این پروژه وزن زیادی برای شهرداری تهران ندارد. با کمی توجه این پروژه در زمان بندی کوتاه تری به نتیجه میرسد و مردم به عنوان ذی نفع درجه یک صاحب یک فضای شهری میشوند.
وی گفت: ما اکنون در میانه احداث سازه هستیم. بعد کارهای مربوط به نازک کاری و سفت کاری ساختمان در دستور کار قرار میگیرد و در صورت تامین منابع این پروژه در پایان سال ۹۹ به اتمام میرسد. فکر میکنم در حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای احداث این ساختمان منابع مالی نیاز است که در مرحله سازه حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و باقیمانده آن مورد نیاز است تا اینکه کار به پایان برسد.
رستمی فر افزود: مدیران ارشد شهرداری به جد دنبال تحقق این مطالبه و آرزوی مردم هستند، ولی قوانین و ضوابط و امکانات هم روایت خود را دارند. آنچه که به عنوان مشاور میتوانم بگویم این است که در صورت تامین منابع تا پایان سال آینده میتوان به بهره برداری از این پروژه امیدوار بود.
وی گفت: واقعیت این است که ساختمان بلدیه هدف اصلی این پروژه نیست بلکه این میدان و اتفاق اجتماعی که قرار است در آن محقق شود اهمیت دارد. اگر خانه شهر را در حد یک پروژه صفر بدانیم مشکلاتش هم به همان حد پائین میآید و انگیزهها برای تامین منابع به همان اندازه ضعیف میشود و همان اتفاقی میافتد که در بیش از ۱۰ سال اخیر درگیرش بودیم.
رستمی فر تاکید کرد: یعنی برای تصمیم گیری آن در طرحهای مختلف وقت صرف کردیم و زمان هم در مدیریت و اداره شهر به معنای هزینه است. از سال ۹۵ تا امروز در این مکان عملیات عمرانی مختلف در حال انجام است. بعد از آخرین تصمیم مدیران در شورای شهر و شهرداری کار بدون توقف در جریان است و تنها نگرانی ما رسیدن به موقع منابع برای پیشبرد کار میباشد.
مدیر پروژه ساختمان بلدیه افزود: در حال حاضر برای اجرای کامل این پروژه مشکل فنی نداریم بلکه مشکلمان بیشتر مالی و مدیریتی است و در صورت تحقق مالی طبق زمان بندی تمام میشود. در مجموع باید تاکید کنم که قصه این میدان طولانی است و اگر بخواهیم روایتی از آن تعریف کنیم بطور حتم قسمتهای از آن از قلم میافتد.
وی گفت: به همه کسانی که روزی این میدان را خواهند دید و این سوال برایشان مطرح میشود که این ساختمان ۴ طبقه با این اندازه چرا انقدر طول کشید میگویم، ساخت این بنا نشان دهنده یک طرز تفکر به شیوه زندگی در شهر است. تفکری که نشان میدهد شهر جایی برای عرصه مدیریت و توزیع فرهنگ است و درآمدها در پی آن با نگرشی بر فرهنگ به عنوان زیرساخت قابل تحقق میباشد.