به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از روابط عمومی مرکز آمار ایران، رئیس مرکز آمار ایران گفت: سرمایه انسانی و نیروی کار به ویژه در کشورهایی که با مازاد نیروی کار روبهرو هستند بسیار اهمیت دارد و در ایران نیز با حداکثر استفاده از پنجره جمعیتی که در حال حاضر در کشور باز شده است، میتوان اقتصادکشور را بزرگتر کرد.
آقای جواد حسین زاده در همایش" پویایی جمعیت و سرمایه انسانی در ایران" با بیان این که منابع و نیروی انسانی وقتی تحت پوشش سیستمهای آموزشی و مهارتی قرار گیرند، تبدیل به سرمایه انسانی میشوند، افزود: ضریب تکاثر سرمایههای انسانی با آموزش بیشتر میشود و بر رشد اقتصادی و به تبع آن بر بهرهوری هم تاثیر مستقیم دارد.
وی با اشاره به این که بهره وری یکی از مهمترین بحثهای جهان امروز است، افزود: در بحث سرمایه انسانی بهرهوری اهمیت ویژهای دارد و هرچه ضریب تکاثر در سرمایه انسانی بیشتر باشد، بهرهوری نیز بیشتر میشود.
آقای حسین زاده اظهار کرد: سرمایه انسانی و نیروی کار به ویژه در کشورهایی که با مازاد نیروی کار روبهرو هستند بسیار اهمیت دارد و در ایران نیز با حداکثر استفاده از پنجره جمعیتی که در حال حاضر در کشور باز شده است، میتوان اقتصادکشور را بزرگتر کرد.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که پویندگی و بالندگی جوانان را فرصت تاریخی برشمردند، گفت: با استفاده از منابع و نیروی انسانی و ارائه رفاه و آموزش به آنها، میتوان به سود جمعیتی و حداکثر استفاده از سرمایه انسانی و در نهایت به اقتصاد بزرگتر در کشور دست یافت.
رئیس مرکز آمار ایران به برخی شاخصهای مهم اقتصادی و آماری در زمینه اشتغال و بیکاری اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر اتفاقات مثبتی در زمینه بازار کار رخ داده است، اما این اتفاقات تاثیر زیادی در بزرگتر شدن اقتصاد کشور نداشته که میتوان با استفاده از مطالعات در زمینه سود جمعیتی و دیگر مفاهیم بین رشتهای، به بهبود اقتصاد کشور کمک کرد.
وی با اشاره به این که بهرهوری از مفاهیم پر اهمیت دنیای امروز است گفت: از سال ۲۰۱۰، گرایشهای مسلط نظام آماری مدرن سازی و آمارها با کیفیت و با صرفه هستند که این دو، شاخصهای مهم بهره وری به شمار میروند.
آقای حسینزاده افزود: یکی از راهکارهای افزایش بهرهوری، کاهش سرشماری و رفتن به سمت آمارهای ثبتی مبنا است که از گرایشهای مسلط نظام آماری دنیا محسوب میشود.
وی به تشریح تولید دادههای ثبتی جمعیت در قالب ایران استارز (نظام ثبتهای آماری ایران) پرداخت و با تاکید بر پیادهسازی نظام آماریهای ثبتی، گفت: باید نگرش ما نسبت به دادههای ثبتی عوض شود و دادههای اداری ارزش افزوده بیشتری برای کشور ایجاد کنیم.
آقای حسین زاده همچنین ضمن اشاره به این که برنامه سوم ملی آمار با رویکرد مدرن سازی نظام آماری تصویب شده است، افزود: چارچوب کیفیت نظام آماری کشور از طرف مرکز آمار ایران به دستگاهها ابلاغ شده است که از پیش نیازهای مدرن و ثبتی مبنا شدن نظام آماری کشور است.
رئیس مرکز آمار ایران بر ضرورت همگرایی در ثبت آمارهای ۱۷ صندوق بیمه اجتماعی برای ساماندهی آمار اشتغال رسمی کشور تاکید کرد.