رفع موانع اقتصادی ۱۳ طرح عمرانی در شهرستان چرام
در جلسه کارگروه اشتغال وسرمایه گذاری شهرستان چرام موانع و مشکلات ۱۳ طرح عمرانی بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون هماهنگی و اقتصادی استانداری این استان در جلسه کارگروه اشتغال که در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام برگزار شد گفت: موانع این 13 طرح با حضور کارشناسان، پیمانکاران، مدیران دستگاههای اجرایی و بانک های عامل بررسی و اقدامات لازم به منظور ادامه فعالیت این طرح ها انجام شد.
حشمت الله صمیمی دوست افزود: برای بررسی و حل مشکلات اقتصادی در شهرستان های استان به خصوص نقاط محروم، با حضور تمامی مدیران دستگاههای اقتصادی، بانکها و موسسات مالی، پیرامون رفع مشکلات واحدهای تولیدی اقدامات اساسی انجام می شود.
صمیمی دوست اضافه کرد: حدود ۱۳ طرح و واحد صنعتی در شهرستان چرام، از جمله؛ طرح فسفات چرام، شهرک صنعتی، کارخانه آسفالت، تولید شن و ماسه، طرح آب معدنی خیمند، کارخانه آرد و سیلوی ذخیره گندم، کارخانه تولید پوشال و چندین طرح دیگر مورد بررسی قرار گرفتند و با ارائه تسهیلات جدید، رفع موانع و معارضات اجتماعی و پرداخت بدهی ها به چرخه تولید و خدمت رسانی بازگشتند.
وی اشتغال در نظر گرفته شده برای کارخانه آهک هیدراته چرام در فاز اول را ۱۲۰ نفر بیان کرد و افزود: با راه اندازی کارخانه های عیارسازی، فرآوری و صنایع وابسته میزان اشتغالزایی مستقیم چند برابر افزایش خواهد یافت.
صمیمی دوست گفت: طرح تولید آب معدنی شهد گستر بندر واقع در شهرک صنعتی چرام با بیش از ۲۰ میلیارد تومان سرمایه که در حال حاضر به دلیل بدهی بانکی توقیف و راکد می باشد علاوه بر ارائه تسهیلات جدید، نسبت به رفع مشکلات و ادامه فعالیت این طرح اقدام خواهد شد.
وی ادامه داد: به منظور تسریع در روند طرح معدن فسفات در شهرستان چرام، عمده مطالعات معدنی در استان بر اجرا و عملیاتی شدن این طرح متمرکز شده است.
صمیمی دوست با بیان اینکه، بالغ بر 180میلیارد ریال اعتبار برای اجرای اولیه این طرح اختصاص داده شده است افزود: با برنامه ریزیها و کارشناسیهای صورت گرفته، معدن فسفات چرام به مرور توسعه پیدا خواهد کرد و زمینه اشتغال تعداد زیادی از جوانان این منطقه فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی این طرح، بر همکاری و حمایت فرمانداری، ادارات و نهادهای این شهرستان در مراحل مختلف، به ویژه مراحل آغازین این طرح تاکید کرد و افزود: بعد از اجرای فاز اول طرح، که مربوط به بخش آهکی و تولید آهک هیدراته است در فازهای بعد طرح معدن فسفات را عملیاتی خواهیم کرد.
فرماندار شهرستان چرام هم با اشاره به اینکه، بخش معدن به دليل ظرفيت و ذخيره فراوان مي تواند نقش مهمي در توسعه و ايجاد اشتغال اين شهرستان ايفا كند گفت: ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۵/۸ تا ۹ درصد است که با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد میشود.
هادی فتاحی اصل با بیان اینکه اقدامات خوبی براي توسعه اين صنعت در شهرستان چُرام برداشته شده و ما هم برای تحقق اين امر تلاش بيشتری خواهیم کرد افزود: حمايت از سرمايهگذاران برای سرمايهگذاری در معدن فسفات شهرستان چرام، از اولويتهای كاری مسئولان در این شهرستان است.
گفتنی است، عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز که تا سال ۱۳۷۲ به طول انجامید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادیِ این طرح، شروع شد.