پخش زنده
امروز: -
بزرگترین پیست اسکی غرب آسیا همچون نگینی در البرز، گردشگران را به دامان پر از جاذبه های برفی و رویایی خود فرا می خواند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ با رسیدن فصل سرما و نزدیک شدن به فصل بارش برف ،گردشگران و ورزشکاران به روستای ولایت رود یا همان دیزین سری می زنند .این روستا مختص به فصل خاصی نیست و بهار، تابستان، پاییز و زمستانش پای گردشگران را به آنجا می کشاند.
نام پیست بین المللی دیزین که می آید همه به یاد برف و اسکی می افتند اما می توان همه فصول از زیبایی های بی نظیر دیزین بهره مند شد ، بزرگترین پیست اسکی غرب آسیا همچنون نگینی در البرز شما را به دامان پر از جاذبه های گردشگری خود فرا می خواند.
دیزین در ٧۴ کیلومتری کرج قرار دارد و ارتفاعش از سطح دریا حدود سه هزار و ۸۰۰ متر، و دارای ۲۳ بالابر در مسیر اسکی، سه تله کابین، هفت تله اسکی و بالابرهای دوچرخه است.
دیزین نخستین پیست اسکی در ایران است که از طرف فدراسیون جهانی اسکی عنوان بین المللی به خود گرفته و از مکانهایی است که ثابت میکند برای تفریح کردن نباید فقط منتظر بهار و تابستان بود بلکه در فصل پاییز و زمستان هم میتوان از برخی از نقاط زیبای ایران مثل پیست اسکی دیزین در البرز دیدن کرد.
علی عمران سولقانی رئیس هیئت اسکی با اشاره به وسعت ۵۵۰ هکتاری این مجموعه گفت: این پیست در فصل سرما اسکی روی برف را از اوایل آذرماه تا اواخر اردیبهشت ماه فراهم می کند و فصل تابستان نیز برای اسکی روی چمن مناسب است.
وی ادامه داد: میتوان برای داشتن یک روز مفرح ، مسیر ۱۲۳ کیلومتری تهران را با عبور از مرکز استان البرز و جاده چالوس به عنوان یکی از ۴ جاده زیبای جهان طی کرد مسیری که مملو از جاذبههای گردشگری مانند رودخانه زیبا و خروشان کرج، سد بزرگ امیرکبیر، چند روستای محصور در باغهای میوه و واحدهای گردشگری زیبا و متنوع است.
سولقانی افزود: همچنین میتوان برای رسیدن به دیزین مسیر ٧١ کیلومتری تهران به شمشک را نیز انتخاب کرد، اما باید توجه داشت که در برخی از روزهای فصل زمستان این مسیر به علت بارش سنگین برف و ریزش بهمن مسدود است.
رئیس هیئت اسکی در ادامه گفت: برف چند روز گذشته در دیزین به اندازهای نبود که به صورت کامل پیستهای ما را پوشش بدهد، اما به گفته کارشناسان هواشناسی، از ٢۵ آبان تا ٢٨ آبان، دیزین احتمالا سفید پوش خواهد شد تا هرچه زودتر علاقهمندان بتوانند از این مکان استفاده کنند.
وی همچنین با اشاره به قیمت ورودیها گفت: نگهداریهای خاص از امکانات و کوبیدن برفها که پس از هر بارش انجام میشود موجب افزایش هزینههای ورودی میشود.
سولقانی با اشاره به مشکلات این پیست افزود: دستگاههای دیزین ۵٠ سال است که کار میکند و ضرورت دارند که به روز شوند.
وی گفت: اولین دستگاههای بالابر در سال ۱۳۴۸ در دیزین نصب شدند، دیزین ۲۳ پیست اسکی دارد که شامل ۴ تله کابین شاله، قله، دره، چمن، ۲ تله سیژ قله و چمن، ۷ تله اسکی بشقابی شامل دوبل مایر، سی چال، گوزنی، پشت ویل، مبتدی، چمن و یک تله اسکی چکشی است و برخی از پیستهای آن عبارتند از: پیست اسنو پارک، پیست یو، پیست مبتدی و پیست چمن و همچنین پائینترین نقطه از سطح دریا ۲۶۵۰ متر و بلندترین نقطه آن ۳۶۰۰ متر همچنین مسیر اسکی ٧۵٠٠ متر است.
دیمیتری اهل روسیه که برای نخستین بار به ایران آمده است گفت: پیست دیزین خیلی زیبا است و شیب مناسبی برای اسکی دارد.
حمید نوری نیز که برای آموزش اسکی از ساری به دیزین آمده است، گفت: من پیستهای مختلفی در ایران رفته ام، اما پیست دیزین به لحاظ امکانات تخصصی، رفاهی و دسترسی آسان در ردیف بهترینها قرار دارد.
قربانعلی سولقانی ،مدیر مجموعه بین المللی اسکی دیزین گفت: امکانات رفاهی این پیست شامل ۱۹ کلبه (شاله) و ۵ رستوران است و ویژگیهای آب و هوایی آن عبارتند از برف پودری و یخ نزدن آن و هوای بسیار مناسب زمستانی (۲۰- سانتیگراد) با تعداد روزهای آفتابی زیاد و آب و هوای دلپذیر تابستانی حداکثر (۲۰+ سانتیگراد) با امکانات فراوان و دسترسی مناسب، دیزین را به یک دهکده گردشگری کمنظیر زمستانی و تابستانی تبدیل کردهاست.
وی گفت: از ابتدای فصل اسکی روی برف، روزانه بیش از ١۵٠٠ نفر در روزهای عادی و در روزهای تعطیل ۲۵۰۰ نفر به این پیست میآیند که نیمی از آنها این ورزش را به صورت حرفهای دنبال میکنند.
مدیر مجموعه بین المللی اسکی دیزین افزود: ورزشکاران حرفهای برای رسیدن به شرایط جسمانی ویژه مسابقات ملی و بین المللی میتوانند از هتلهای واقع در پیست استفاده کنند و امکانات پیست دیزین به گونهای است که اسکی بازان خارجی به ویژه اروپا همه سال خود را به دیزین میرسانند.
با همه این جاذبه ها و فرصت ها ، اما به نظر میرسد اطلاع رسانی مناسبی در خصوص توانمندیهای گردشگری و ورزشی کشورمان از جمله پیست دیزین وجود نداشته است چرا که بسیاری از گردشگران ایرانی همه ساله مبالغ زیادی را هزینه میکنند تا اسکی را در پیستهای مصنوعی دبی انجام دهند در حالی که میتوانند با هزینهی اندکی از نعمتهای طبیعی و در دسترس کشورمان استفاده کنند.
استان البرز به خاطر اینکه سالها زیر سایه تهران وحتی زمانی به گوشواره تهران نیز معروف بوده از زیرساخت های خوب گردشگری بی بهره است و شهر کرج به عنوان چهارمین کلان شهر از فیض فرودگاه ،پایانه های درست و اقامت گاه های پذیرایی محروم است.
اما پیست بین المللی دیزین فرصت مناسبی است تا از ظرفیت های خوب گردشگری در جهت رونق اقتصادی البرز بهره مند شود و این موضوع همت مسئولان را برای ایجاد زیرساخت های مناسب طلب می کند.