پخش زنده
امروز: -
سفیر و نماینده کشورمان در سازمانهای بینالمللی: گزارش جدید آژانس بینالمللی اتمی درباره ایران، بر راستی آزمایی اجرای برجام صحه گذاشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، آقای کاظم غریبآبادی، از انتشار گزارش جدید آژانس از راستی آزمایی اجرای برجام خبر داد. آقای غریبآبادی گفت: برابر این گزارش، فعالیتهای راستی آزمایی آژانس درخصوص برجام از ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ تاکنون ادامه دارد.
غریب آبادی تاکید کرد: این گزارش همچنین میافزاید که ایران غنی سازی یو اف شش را در فردو آغاز کرده و سطح غنی سازی ایران نیز به چهار و نیم درصد رسیده است. میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران نیز تا تاریخ ۳ نوامبر، ۳۷۲.۳ کیلوگرم اعلام شده است. سفیر کشورمان افزود: گزارش آژانس، همچنین اذعان میدارد که ایران سانتریفیوژهای جدید را نیز برابر اعلام اخیر خود نصب کرده است.
نماینده دائم کشورمان همچنین گفت: این گزارش اذعان نموده که آژانس به اماکن مورد نیاز دسترسی دارد، ایران به اجرای داوطلبانه و موقت پروتکل الحاقی ادامه میدهد، و راستی آزمایی عدم انحراف مواد و فعالیتهای اظهارشده در ایران، ادامه دارد.
براساس روال کار آژانس بین المللی انرژی اتمی، گزارش مدیرکل ۱۰ روز تا یک هفته پیش از برگزاری نشست فصلی شورای حکام آماده و برای مطالعه در اختیار کشورهای عضو اژانس قرار میگیرد. آژانس بین المللی انرژی اتمی از زمان اجرای برجام به طور مرتب هر سه ماه یک بار از روند اجرای برجام و تعهدات مرتبط با فعالیتهای و تاسیسات هستهای ایران، گزارشی را ارایه میکند. نشست آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیست و یکم و بیست و دوم نوامبر بمدت دو روز در مقر آژانس در وین برگزار میشود.
آژانس همچنان قادر به راستی آزمایی اجرای برجام است
سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین، درخصوص گزارش اخیر آژانس در زمینه راستی آزمایی اجرای برجام گفت: این گزارش نشان می دهد که آژانس همچنان دسترسی کاملی در ایران دارد و علیرغم کاهش تعهدات ایران تحت برجام که با هدف برقراری توازن نسبی میان حقوق و تکالیف طرفین انجام می شود، همچنان قادر به راستی آزمایی هم اجرای تعهدات و هم توقف اجرای بخشی از تعهدات می باشد.
کاظم غریب آبادی، نماینده دائم کشورمان در واکنش به اظهارات اخیر آژانس در مورد مکانی در ایران، افزود: از همان ابتدا و از زمانی که آژانس، ایران را مطلع نمود که برخی سوالات در مورد یک مکان خاص دارد، ایران موافقت نمود وارد یک تعامل مثبت با آژانس برای شفاف نمودن وضعیت و رسیدگی به سوالات مرتبط شود. ایران با نشان دادن نهایت همکاری و شفافیت، متعاقبا دسترسی لازم را برای آژانس فراهم نمود.
غریب آبادی با اشاره به اینکه همانگونه که توسط مقامات آژانس نیز در موقعیت های مختلف تأکید گردید، تعامل بین آژانس و ایران درخصوص این موضوع در حال انجام می باشد؛ گفت: بنابر این، هرگونه تلاش برای پیش داوری و ارائه ارزیابی زودهنگام و خام، صرفاً در جهت مصادره این موضوع در راستای مقاصد سیاسی می باشد.
غریب آبادی افزود: وجود اینگونه سوالات در تعاملات بین آژانس و کشورهای عضو امری معمول و عادی بوده و در حالیکه دو طرف برای حل آن در تعامل هستند، نمی بایستی با اغراض سیاسی مورد سو استفاده و بزرگنمایی واقع شود.