پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) گفت: سایتهای دانلودی نباید غیرقانونی باشند و نیستند، زیرا خدماتی ارایه میدهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید محمدصادق امامیان افزود: از رسانههای دانلودی خواستیم مثل یک رسانه حرفهای عمل کنند، مسئولیت محتوا را بپذیرند و مدیر خود را معرفی کنند از همین رو با چهار رسانه به توافقی رسیدهایم که نامه رفع تعلیق آنها به زودی صادر میشود. باید عنوان کنم در حوزه حق تالیف (کپی رایت) مقررات ویژهای نداریم، کپی رایت خارجی در محدوده مقررات مالکیت فکری قرار نمیگیرد و ملاحظه ویژهای ندارد. ما سعی کردیم دغدغه محتوایی دستگاه قضا را حل کنیم.
رئیس «ساترا» گفت: طبیعتاً کسی نمیتواند زاویه مخاطب را تغییر بدهد تا زمانی که انتخاب محتواها طبق مقررات باشد. مسألهای در استفاده از محتوای خارجی وجود ندارد. هیچکس در هیچ جای دنیا محتوای فضای مجازی را کنترل نکرده است و ما طرف حساب رسانههای جدی و حرفهای هستیم چراکه قسمت عمده تاثیر افکار عمومی با همین رسانههاست.
وی افزود:باید بگویم در انتخاب محتوا شاخصههای محتوای بخش خصوصی با رسانه ملی فرق دارد و این موضوع در همه جای دنیا وجود دارد. در ابتدا مسئولیت محتوا با کسی بود که محتوا را تولید میکرد در لایه دوم مسئولیت آن بر عهده رسانهای بود که محتوا را آپلود میکرد، اما در لایه سوم این مسئولیت بر عهده پلتفرمهاست به خاطر همین، مسئولیت محتوایی توسعه پیدا کرده است و شامل طراحان پلتفرم هم میشود و این اتفاق در دنیا رخ میدهد و ما هم با همین نگاه به مسئولیت محتوایی توجه میکنیم.
رییس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی تصریح کرد: سایتهای دانلود در ابتدا حرفهای نبودند به همین دلیل ما باید خیالمان راحت باشد که هر کسی توان حرفهای و مدیریتی خود را میشناسد. سازمان سینمایی و شبکه نمایش خانگی مسئولیت خود را انجام میدهد و ما ورودی به کار آنها نداریم. ما هیچ تداخل سنتی با دیگر نهادها نداریم. شبکه نمایش خانگی و سازمان سینمایی کار و نظارت خود را انجام میدهند، اما سازمان ما در رسانههای فراگیر مسئولیت دارند. ما در حوزه مالکیت فکری از محدوده قوانین فعلی کشور فراتر نمیرویم.
وی افزود: حتماً تولید محتوای داخل مشمول قوانین مالکیت فکری است و باید به مقررات کپیرایت تحت قوانین کشور پایبند باشیم. در حوزه کپیرایت محتوای خارجی تا زمانی که قوانین تغییر پیدا نکرده است، نمیتوانیم فراتر برویم.
وی ادامه داد: ترجیح ما و هر فعال فرهنگی این است که رسانهها به سمت تولید بروند و هرچه این اتفاق بیشتر شود بهتر است. ما مخالف تولید محتوا توسط رسانهها نیستیم نظارت متفاوتی هم بر آنها نداریم. رسانهها باید مقررات کشور را بر محتوای منتشر شده رعایت کنند. در شرایط فعلی ترجیح ما بر نظارت پسینی و استفاده از نظارت مردمی است.