پخش زنده
امروز: -
زنان باردار از مصرف ماهی های مشکوک به میزان بالا و تجمیع جیوه به ویژه ماهی شوریده خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با توجه به تجمیع جیوه در برخی ماهیها از جمله شوریده، کوسه و اره ماهی به زنان باردار توصیه میشود که از مصرف این نوع ماهیها بهویژه در سه ماه نخست بارداری پرهیز کنند.
رضا امانی،مصرف مواد غذایی با میزان جیوه بیشتر از حد استاندارد را در زنان باردار برای رشد جنین، خطرناک دانست و افزود: میزان تجمیع جیوه در برخی ماهیها بهویژه از نوع شکارچی همچون کوسه و اره ماهی، بالاست و تحقیقات مختلف نشان میدهد که در بین ماهیهای دریاهای ایران بویژه دریای خلیج فارس ، میزان جیوه در ماهی شوریده بیشتر از میزان استاندارد سازمان جهانی بهداشت (WHO) است.
عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آلودگیهای صنعتی و زیست محیطی را در بالا رفتن تجمیع عناصر سنگین همچون جیوه در آبزیان موثر دانست و گفت: میزان مجاز جیوه با توجه به استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، نیم میکرو گرم بر گرم است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت غذایی ماهی، تصریح کرد: ماهی، منبع پروتئین، ویتامین و امگا 3 است که مصرف آن 2 بار در هر هفته و هر بار 120 تا 130 گرم توصیه میشود.
رضا امانی، ماهیهای آبهای آزاد، سردابی و پر چرب از جمله قزلآلا، ساردین، شاه ماهی و سالمون را از اسید چرب (امگا 3) بیشتری برخوردار دانست و گفت: بیشتر ماهیهایی که به اسم سالمون در کشور عرضه میشود، واقعی نبوده و شبیه آن هستند.
رضا امانی، میزان اسید چرب امگا 3 را در کفشک، سنگ سر و حلوا سیاه از ماهیهای بومی خلیج فارس بیشتر دانست و افزود: اسید چرب امگا 3 در کاهش حملههای قلبی، فشار خون، ریسک افسردگی و شدت بیش فعالی کودکان و بهبود قدرت حافظه و بهره هوشی تاثیر بسزایی دارد.
این استاد دانشگاه همچنین بهترین روش طبخ ماهی را کباب کردن، بخار پز و گریل کردن آن خواند و تاکید کرد: سرخ کردن ماهی به دلیل اکسید شدن اسید چرب امگا 3 آن توصیه نمیشود.
سرانه مصرف سالانه ماهی در جهان 21 کیلوگرم است که این میزان در کشورهای توسعه یافته بین 30 تا 35 کیلوگرم و در ژاپن به بیش از 70 کیلوگرم در سال میرسد.
همچنین سرانه مصرف ماهی در ایران 11 کیلو و 200 گرم و در استان اصفهان حدود 10 کیلوگرم است.