به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، پوملو یا پومیلو بزرگترین میوه از خانواده مرکبات، میوه بومی آسیای جنوب شرقی از ارقام پرتقالهای خارجی که شباهت زیادی به گریپفروت دارد و ضمن کمیاب بودن، با نامهای مختلفی، چون گریپفروت چینی، لیموی بزرگ و در شمال کشور معروف به میوه مینا به تازگی در نواحی مرکبات خیز کشور بخصوص در برخی از باغهای تنکابن تولید و عرضه میشود.
این میوه که نسبت به سرما بسیار مقام و برای رشد بهتر به آب و هوایی با میزان بارندگی زیاد و به خاک مرطوب نیاز دارد، رنگ سبز کمرنگ و گاهی هم زرد، گوشت سفید و به ندرت صورتی و قرمز و پوست آن بسیار ضخیم و شیرین و حدود ۱۵تا۲۵ سانتیمتر قطر دارد و وزن هر عدد آن به ۱ تا ۴ کیلوگرم میرسد.
این میوه در هند، چین و ژاپن کشت میشود و حاوی مواد مغذی زیاد است و اغلب برای تهیه انواع شیرینی، ترشی، مارمالاد یا برخی دسرها استفاده میشود.
کارشناس تغذیه گفت: پوملو با خواص تغذیهای مشابه گریپفروت، گوشت آن خشک و کمآب و طعم آن کمی شیرینتر و ملایمتر از گریپفروت بدون مزه تلخی، سرشار از ویتامینهای A، B، C و املاح معدنی فسفر، منیزیم، پتاسیم، فیبر و آنتیاکسیدان ویتامینC موجود در پوملو چند برابر پرتقال است.
خانم محرابی افزود: تحریک اشتها، سرعت در هضم غذا، موثر بر ترشحات معده و صفرا، کاهش قند خون، فشار خون و وزن، پیشگیری از افزایش تریگلیسیرید و کلسترول بد خون، ادرار آور به دلیل دارا بودن پتاسیم، حاوی آنزیمهای چربیسوز و دفع سموم و مواد زاید بدن از جمله خواص درمانی پوملو ست.
او گفت: گریپفروت چینی با دارا بودن اسیدهای آلی طبیعی از خستگی، سستی و رخوت میکاهد و ویتامینC آن برای تقویت خاصیت ارتجاعی عروق نافع و ویتامینA آن باعث تقویت قوه بینایی شده و به بهبود سریع زخمها کمک و بعلت دارا بودن آنتیاکسیدانهای قوی با تقویت سیستم دفاعی بدن از بیماریهای عفونی پیشگیری میکند؛ و بیو فلاوونوئید زیاد موجود در پوست این میوه میزان استروژن در بدن خانمها رامتعادل میکند و از ابتلا به سرطان سینه میکاهد.
محرابی افزود: پوملو را هم میتوان به صورت تازه خورد و هم میتوان آب آن را مصرف کرد. بهتر است انواع صورتی و قرمز آن را که حاوی مقادیر بیشتری از مواد مغذی هستند و در عین حال شیرینتر نیز هستند استفاده کنید.
کارشناس تغذیه گفت: برای آبگیری این میوه باید دقت کنید که در هنگام پوست کندن آن لایهی داخلیاش را دور نیندازید، زیرا حاوی مواد مغذی ضدسرطانی فوقالعادهای است. اگر پوملو خیلیترش بود میتوان آن را با کمی عسل شیرین کرد.
او افزود: پوملو بعلت ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در بدن قادر است با داروهای کاهنده فشارخون، کلسترول خون و داروهای ضد صرع، ضد افسردگی و ضد تشنجها تداخل داشته و میتواند اثرات دارو را چند برابر یا فاقد اثر کندکه مصرف همزمان آن با دارو نیاز به توصیه پزشک دارد.
پوملو ممکن است برای افرادی که به مرکبات یا ویتامینC حساسیت دارند، ایجاد حساسیت کند و همچنین مصرف زیاد پوملو ممکن است موجب تشکیل سنگهای کلیوی شود. هنگام خرید پوملو دقت کنید که پوست آن بدون لهشدگی و لک و نسبتاً سنگین و سفت باشد.