پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ۳ هزار وکیل پرونده مالیاتی ندارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای فرید موسوی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: از سازمان مالیاتی انتظار میرود با توجه به اعلام آمادگی سه قوه برای ساماندهی فرار مالیاتی، این گونه اطلاعات را در اختیار مجلس قرار دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کشور ما نسبت فرار مالیاتی، انگیزه فعالیت سالم اقتصادی را از بین برده است. از هر بعدی نگاه کنیم مالیات بسیار مهم است، اما در طی زمان با توجه به درامدهای نفتی فرار مالیاتی زیاد مورد توجه نبوده است و در بخشهای مختلف آنچنان نتوانسته است توسعه لازم را ایجاد کند.
آقای موسوی افزود: لایحه مالیات بر ارزش افزوده با توجه به گستردگی معافیتهای مالیاتی که داشت از سوی مجلس برگشت داده شد.
وی گفت: اقدام جدیدی که میتوان برای افزایش درامدهای مالیاتی و عدالت محور کردن فضای مالیاتی کرد ساماندهی فرارهای مالیاتی است که سازمان مالیاتی میبایست لایحه ساماندهی معافیتهای مالیاتی را سریعتر به مجلس ارائه دهد و این موضوع باید هرچه سریعتر از طرف دولت و سازمان مالیاتی پی گیری شود.
آقای موسوی افزود: ۳ هزار نفر از وکلا شناسایی شده اند که پرونده مالیاتی ندارند که باید در زمان صدور پروانه کسب و کار از سازمان امور مالیاتی استعلام شود و هرکس امتناع کند شریک جرم خواهد بود و با توجه به اعلام آمادگی سه قوه، سازمان مالیاتی نیز باید اسامی آنها را اعلام کند.
معاون سازمان امور مالیاتی نیز گفت: مالیات تابع نظام مالیاتی است که اگر هر جزئی از آن به درستی عمل نکند به هدف عالیه که وصول مالیات به معنای واقعی است نخواهیم رسید.
آقای محمد مسیحی بااشاره به اینکه اجتناب از پرداخت مالیات در کنار فرار مالیاتی در تمامی کشورها نظامهای مالیاتی را تهدید میکند افزود: اقتصاد نفتی از یک طرف و سطح معافیتهای مالیاتی از طرف دیگر، بخشهای نظام مالیاتی را از تیررس مالیات خارج کرده و اینها موجب شده است در کشور ما فرار مالیاتی نسبت به کشورهای دیگر بالاتر باشد.
وی گفت: براساس براوردها ۳۵ هزار تا ۴۰ هزار میلیارد تومان به طور متوسط فرار مالیاتی داریم.
آقای مسیحی افزود: ۴۰ درصد معافیت مالیاتی، عددی معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان را به اقتصاد کشور تحمیل میکند همچنین فرار مالیاتی ۴۰ هزار میلیارد تومانی نیز نشان میدهد ۸۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی و معافیت مالیاتی داریم.
وی گفت: معافیت مالیاتی فرار مالیاتی را تحت تاثیر زیادی قرار میدهد که مصداق بی عدالتی است که جامعه به سمت فرار مالیاتی میرود.
معاون سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: هم مجلس و هم دولت در فراخوان پزشکان و وکلا در سامانه مالیاتی پیگیربوده اند، اما تاکنون فقط ۴۰ درصد پزشکان ثبت نام کرده اند.
آقای مسیحی گفت: جامعه پزشکی با الزام قانونی، به عنوان گروه پیشرو در اجرای قانون است و کانون وکلا نیز برای اعلام اسامی اعلام آمادگی کرده است که بعد از هدفمندکردن قانون، به ریزدادههای مالیاتی خواهیم رسید.
معاون سازمان امور مالیات درباره ضعف در زیرساختهای مالیاتی گفت: ابتداییترین زیر ساخت، اطلاعات است بنابراین پاسخها بر اساس براوردهای غیر رقیق است که از زبان مسئولان شنیده میشود به طوری که برخی میگویند به اندازه ۴۰ درصد اقتصاد کشور، فرار مالیاتی داریم و هم معافیت مالیاتی که عدد آن همان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میشود.
سیدمحمدهادی سبحانیان کارشناس مسائل اقتصادی نیز گفت: وقتی نهادی نداریم که به طور دقیق بیان کند در کشور به طور تقریبی این مقدار فرار مالیاتی داریم نشان دهنده این است که ابتداییترین اطلاعات در باره فرار مالیاتی در اختیار نیست.
وی افزود: نکته دیگر این که نقش دولت و مجلس در این فرار مالیاتی نسبت به فعالان اقتصادی، پررنگتر میباشد بنابراین وقتی بستر فرار مالیاتی فراهم باشد پرداخت مالیات حقه امکان پذیرنیست.
آقای سبحانیان تصریح کرد: در اقتصاد کشور نه اطلاعات خوبی از فعالیت اقتصادی مودیان جمع آوری کرده ایم نه اینکه ضمانت اجرایی و جریمه بازدارنده برای جلوگیری از فرار مالیاتی داریم.
وی گفت: وجود حدود ۵۰۰ میلیون حساب بانکی نسبت به ۸۰ میلیون جمعیت کشور نشان میدهد حسابهای بانکی در کشور ما ساماندهی نشده است که این همه فرار مالیاتی دیده میشود.
آقای سبحانیان افزود: حاکمیت و اجرا در فرار مالیاتی بسیار موثر هستند. در مناطق آزاد و ویژه به دلیل معافیتهای مالیاتی فرار مالیاتی بیشتر انجام میشود بنابراین حداقلهای شفافیتهای مالیاتی و ساماندهی فعالان اقتصادی، همکاری دستگاههای مختلف را میطلبد.