پخش زنده
امروز: -
معاون نظام پزشکی گیلان اعلام کرد : مشاغل پزشکی تا دی ماه فرصت دارند برای پرداخت مالیات و درآمد بر ارزش افزوده در سامانه فروشگاهی ثبت نام کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ معاون فنی ، نظارت و برنامه ریزی نظام پزشکی گیلان در برنامه گفتگوی ویژه خبری ساعت 20 شبکه باران به مهمترین چالش های حوزه درمان و سلامت در گیلان اشاره کرد و گفت : براساس مصوبه شورای عالی بیمه ، مطابق ماده 9 قانون احکام دائمی توسعه کشور ، با درنظر گرفتن اصل تعادل در خصوص منابع و مصارف و قیمت واقعی ، تعرفه های خدمات درمانی تعیین و به هیات دولت پیشنهاد می شود که پس از تصویب برای اجرا به پزشکان و جامعه پزشکی ابلاغ می شود.
دکتر قنبرپور افزود : 60 درصد از تعرفه درمانی قدر سهم بیمه است که حداکثر تا 3 ماه باید پرداخت شود که این کار عملی نمی شود و پرداخت این تعرفه ها 6 ماه تا یک سال هم طول می کشد و این امر موجب می شود بیمارستان ها ، پزشکان و حتی خود بیماران به مشکل مالی برخورد کنند.
وی گفت : شورای عالی بیمه از 2 سال پیش تاکنون هر سال تعرفه درمان و ویزیت پزشکان را 7 درصد افزایش داده است که این افزایش در مقایسه با تورم 30 درصدی که خود دولت اعلام می کند کم است.
معاون فنی ، نظارت و برنامه ریزی نظام پزشکی گیلان با اشاره به اینکه رسانه ها باید انصاف را رعایت کنند گفت : بر اساس قانون بیمه همگانی مصوب سال 73 هزینه درمان بیمار را باید بیمه پرداخت کند نه اینکه از جیب پزشک تامین شود.
دکتر قنبرپور با اشاره به افزایش 25 درصدی درآمد بیمارستان ها و افزایش 300 تا 400 درصدی هزینه های درمانی افزود : اگر بیمارستان ها هنوز به فعالیت های درمانی خود ادامه می دهند و سرپا هستند به خاطر زیرساخت هایی است که سال های قبل مهیا شده که در حال فرسودگی است که اگر بیمارستان بخواهد همان تجهیزات را خریداری کند ممکن نیست.
وی اضافه کرد : به همه نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی هشدار می دهم اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ، پزشکان ضرر مالی می کنند و در نهایت به مردم ضرر جانی می رسد.
معاون فنی ، نظارت و برنامه ریزی نظام پزشکی گیلان با بیان اینکه پرداخت مالیات وظیفه مدنی هر کسی است گفت : بر اساس تبصره 2 ماده 169 ، سازمان امور مالیاتی باید اولویت بندی مشاغل و صنوف برای پرداخت مالیات را از طریق ثبت در سامانه فروشگاهی اعلام کند و این صنوف تا دی ماه فرصت دارند برای پرداخت مالیات و درآمد بر ارزش افزوده در این سامانه ثبت نام کنند و در غیر این صورت صاحبان حرف و مشاغل جریمه می شوند که این موضوع خود باعث تشویش اذهان عمومی شد ، چرا که زیرساخت ها هنوز آماده نبود.
عضو کمسیون بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبرساعت 20 گیلان با اشاره به اینکه بیمه ها به تعهدات خود دیرعمل می کنند گفت : سرانه بیمه ای که دولت تعریف کرده از محل منابع عمومی دولت یعنی درآمد های نفتی تامین می شود که درآمد ثابت و پایداری نیست که هنوز محقق نشده ، درنتیجه سرانه بیمار پرداخت نشده است.
محمد حسین قربانی افزود : مراکز درمانی و بیمارستان ها هزینه های سنگینی را متحمل می شوند و مابه التفاوتی هم که باید از بیمه از بابت فرانشیز بیمار دریافت کنند نمی گیرند و در عمل نمی توانند حجم سنگین مطالبات خودشان را از بیمه به دوش کشند.
وی به پیشنهاد دولت برای تامین منابع مالی پایدار و ثابت برای پرداخت مطالبات بیمه ای اشاره کرد و گفت : یکی از این منابع درآمد ارزش افزوده است که بر این اساس پولی را که بیمه پرداخت می کند به دولت تعلق می گیرد و دولت هم به نوبه خود 20 تا 30 درصد از درآمد منابع پایدار را به این کار اختصاص دهد.
نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی افزود : در طرح تحول سلامت دولت مجاب شد برای پرداخت مطالبات سال 98 راه کار دیگری بیاندیشد که در این راهکار 500 میلیون یورو از صندوق ذخیره توسعه برای پرداخت هزینه بیمه در اختیار دولت قرار گرفت و بیمه امسال تا خرداد پرداخت شد.
محمد حسین قربانی افزود : به دلیل دیرکرد بیمه ها در پرداخت هزینه های دارو و درمان بسیاری از داروخانه های گیلان می خواهند قرار داد خود را با بیمه های تامین اجتماعی و سلامت لغو کنند چون تاکنون نتوانستند مطالبات خود را از این بیمه ها دریافت کنند.
وی گفت : هم اکنون دغدغه پرداخت مطالبات سال 97 بیمه نیز وجود داد که قرار است از محل هدفمندی یارانه ها تا پایان دی ماه امسال پرداخت شود.
عضو کمسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفتگوی تلفنی خود افزود: قرار بود که پزشکان از تاریخ ۹۸/۰۱/۰۱ به سامانه فروشگاهی ملحق شوند و مالیات بپردازند که محقق نشد.
محمد حسین قربانی تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی ابتدا باید زیرساختهای این سامانه را برای پرداخت مهیا میکرد که این کار را انجام نداد.