پخش زنده
امروز: -
نخستین جشنواره محصولات و کسب و کارهای طیب با محوریت نان طیب به همت موسسه کیفیت رضوی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، در این جشنواره که امروز در محل سالن اجتماعات باب الجواد(ع) حرم مطهر رضوی برگزار شد، حدود ۳۰۰نفر از فعالان مراکز پخت نان، مدیران عامل آستان قدس رضوی،مسئولان اداره غله خراسان رضوی، مدیران اتحادیه نانوایان کشور و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور داشتند.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: نان، نقش مهمی در سلامت مردم و امنیت غذایی و تغذیه ای جامعه دارد.
زهرا عبداللهی درباره ارزش و جایگاه نان از دیدگاه سلامت و امنیت غذایی بیان کرد: بهبود کیفیت نان و در واقع زنجیره گندم، آرد و نان، یکی از اولویت های نظام سلامت است و تمامی فرایندها در این زنجیره باید به طور دقیق رعایت شود.
وی ادامه داد: زمانی که از نان سالم صحبت به میان می آید، هدف این است که علاوه بر ویژگیهای بهداشتی و سلامتی، این محصول بتواند بخشی از نیاز تغذیه ای روزانه مردم را تامین کند.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که میزان مصرف روزانه نان برای هر فرد، 310گرم است گفت: این رقم در شهرها 260گرم و در روستاها حدود 380گرم است که این مقدار نان بین 40تا50 درصد انرژی، بخشی از پروتئین، کلیسم و ریزمغذی های مورد نیاز بدن را البته در صورتی که نان سالم باشد، تامین می کند که این امر حکایت از اهمیت مقوله امنیت تغذیه ای دارد.
وی با اشاره به ویژگیهای نان سالم خاطرنشان کرد: کیفیت گندم، میزان گلوتن و سبوس آرد، استفاده نکردن از مواد افزودنی مضر همچون جوش شیرین و اجرای دقیق فرآیند تخمیر از جمله این ویژگیها به شمار می رود.
عبداللهی ادامه داد: در واقع نان سالم، نانی کامل است که بدون جوش شیرین بوده، میزان نمک در حد استاندارد باشد، مسائل بهداشتی به طور کامل در آن رعایت شود، از تنورهای استاندارد برای پخت استفاده شده و مراحل تخمیر به طور دقیق انجام شود.
وی با بیان این که بر اساس آمار اعلام شده، متاسفانه مصرف جوش شیرین در کشور 40تا50 درصد است گفت: استفاده از این ماده مشکلات متعددی نظیر گوارشی، سوء هاضمه، زخم دستگاه گوارش را به همراه دارد.
عبداللهی افزود: تولید نان بدون کیفیت، باعث کمبود برخی ریزمغذی ها می شود که استفاده از جوش شیرین به این امر دامن می زند.
وی درباره اهمیت وجود سبوس در نان تصریح کرد: سبوس یکی از منابع اصلی فیبر برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریهایی نظیر دیابت، قلب و عروق و مشکلات گوارشی است که البته باید ناخالصی ها و آلودگیهای آن گرفته شود.
عبداللهی، میزان مجاز نمک مصرفی مورد نیاز بدن به صورت روزانه را 5گرم عنوان کرد و افزود: متاسفانه میزان متوسط مصرف نمک در کشور برای هر نفر 10گرم یعنی دو برابر میزان مصرف مجاز اعلام شده، است.
سیف، معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت: هزینهکرد مردم بابت گندم، آرد و نان، سالانه ۴۴هزار میلیارد تومان و یارانه دولت به این حوزه، ۱۶هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: میزان سن زدگی گندم در کشور از ۲درصد معادل ۳۰۰هزار تن به ۰/۰۱درصد معادل ۵۶تن رسیده است.
سیف بیان کرد: با اولویت قراردادن مراکز دائم برای خرید تضمینی گندم در هزینههای دولت ۲۳۵میلیارد تومان صرفهجویی شده است.
وی ادامه داد: یارانه پرداختی دولت سال۹۹ به دلیل افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به ۳۰هزار میلیارد تومان خواهد رسید به طوری که معاون وزیر در در جمع آنها حضور یافت و با معترضان گفتگو کرد.
در این جشنواره فعالان صنعت آرد و نان کشور به صحبت های معاون وزیر اعتراض کردند و جلسه به جنجال کشیده شد.
کیفیت گندم تحویل دادهشده به کارخانجات آرد، تشکیک در آمارهای معاون وزیر، دخالت دولت در قیمتگذاری آرد و نان، فقدان شاخصهای کیفی در خرید تضمینی گندم و محدودیتهای ایجاد شده برای انتقال گندم بین استانها از موارد مطرح شده در صحبتهای معترضان بود.
در این مراسم همچنین از تندیس نخستین جشنواره محصولات و کسبوکارهای طیب رونمایی شد.
قدردانی از برترین مراکز پخت نان حاضر در طرح رتبه ارتقاء کیفیت نان که توسط موسسه کیفیت رضوی برگزار شده است، بخشی دیگر از برنامه های این جشنواره به شمار می رود.
در این جشنواره همچنین نشست پرسش و پاسخ با حضور فعالان مراکز پخت نان و مسئولان حاضر در مراسم برگزار شد.