پخش زنده
امروز: -
بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، امسال ۲۲ آبان در «یزد» پایتخت کتاب ایران آغاز به کار میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای نیکنام حسین پور دبیر هفته کتاب در نشست خبری بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با بیان این که تلاش کردیم امسال هفته کتاب را مردمیتر برگزار کنیم گفت: به این منظور، انجمنهای حوزه قلم و صنفی نشر را در برگزاری هفته کتاب دخالت دادیم.
وی با اشاره به تمرکز زدایی در برنامهها و فعالیتهای هفته کتاب افزود: تصمیم گرفتیم برخی از برنامهها را خارج از تهران برگزار کنیم به طوری که افتتاحیه هفته کتاب در «یزد» پایتخت کتاب ایران برگزار میشود.
حسین پور افزود: به منظور تمرکززدایی، نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز جشنواره تجلیل از کتابداران را نخستین بار در یزد برگزار میکند.
مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به شعار «حال خوش خواندن» گفت: تعداد زیادی شعار با همکاری اندیشمندان و اصحاب رسانه جمع آوری شد، اما در نهایت قرار بر این شد تا به شعار سال گذشته وفادار بمانیم، چون شعار «حال خوش خواندن» در سال گذشته حس خوبی در جامعه ایجاد کرد.
حسین پور گفت: امسال بیش از ۷۰ سازمان و نهاد مختلف با خانه کتاب در برگزاری هفته کتاب همکاری کرده اند که نسبت به پارسال ۲۰ درصد رشد دارد.
دبیر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توانسته ایم در ۱۲ کشور به صورت همزمان هفته کتاب را با همکاری رایزنان فرهنگی و نهادهای فرهنگی خارج از کشور برگزار کنیم تا بین نسل سوم و چهارم خارج از کشور مطالعه کتاب برقرار باشد و شکاف نسلی کمتر شود.
وی گفت: امسال طرح پاییزه کتاب به علت اینکه چشم انداز روشنی در بودجه فرهنگ وجود ندارد با تغییراتی برگزار میشود و به این منظور در پی رایزنی با سازمانها و نهادهای مختلف، شهرداری تهران متقبل هزینههای طرح پاییزه در تهران شد و به این ترتیب طرح پاییزه در تهران از ۲۳ تا ۳۰ آبان در هفته کتاب و با تخفیف ۲۰ درصدی برگزار میشود.
حسین پور افزود: اگر در استانهای دیگر زمینه و بستری فراهم باشد ما اعلام همکاری میکنیم.
دبیر بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: نشان «دهخدا» نیز به دلیل مسائل مالی امسال برگزار نمیشود و به دوسالانه تغییر یافت.
وی با اشاره به اجرای برنامهها و جشنوارههای متعدد در هفته کتاب افزود: تجدید میثاق کتابداران و اهالی نشر و رسانه با آرمانهای امام راحل، جشنواره کتب رضوی، با کتاب محمد به مناسبت میلاد پیامبر اعظم، جشنواره مجازی صفحه خیال، جشنوارههای کتاب و رسانه، تقدیر از مروجان کتابخوانی، دانایی و توانایی وزارت آموزش و پرورش، کتاب سال دانشجویی، کنگره تخصصی علوم اطلاعات ایران، همایش ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی، همایش حقوق نشر و مالکیت معنوی و جشن ملی مترجمان در این هفته برگزار میشود.
بیست و هفتمین دوره هفته کتاب جمهوری از ۲۲ تا ۳۰ آبان برگزار میشود.
پایتخت کتاب ایران عنوان طرحی در ایران است که بر مبنای آن هر سال شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود. بخشهایی از این طرح از پایتخت جهانی کتاب الگوبرداری شدهاست، اما از نظر ساختار اجرایی همخوانیهای زیادی با شرایط فعالیت فرهنگی در ایران پیدا کردهاست. در اولین سال رقابت میان شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز با مشارکت نهادهای غیردولتی همچون کانون آموزش شهروندی برای توسعه (کاشت) موفق به اخذ این عنوان شد. در سال دوم، نیشابور توانست این عنوان را از آن خود کند. شهر بوشهر به عنوان سومین پایتخت کتاب ایران و کاشان به عنوان چهارمین پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند. همچنین شهر یزد بر اساس شاخصهایی از جمله استمرار فعالیتهای ترویج کتابخوانی، ارائه برنامههای خلاقانه، هم افزایی و همگرایی بخشهای دولتی و خصوصی و با حمایت مالی برندهای معتبر تجاری خود بعنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران معرفی شد. شهر یزد دورههای گذشته بعنوان شهر خلاق کتابخوانی نیز انتخاب شده بود.
پایتخت کتاب جهان از سال ۲۰۰۱ به اینسو، هرساله از طرف سازمان یونسکو به شهری داده میشود که در جهت تقویت جایگاه کتاب و خواندن آن کوشش شایانی کردهباشد.