پخش زنده
امروز: -
استاندار : مجموعه ی اقدامات احیای تالاب بین المللی انزلی باید برمحور طرح جامع و با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست عملیاتی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ ارسلان زارع در این نشست به عمده ترین تهدیدات و آسیبهای طبیعی و محیط زیستی این تالاب بین المللی پرداخت و بهترین شیوه برای حصول نتایج مطلوب را محوریت بخشی به طرح جامع تالاب انزلی در بستر تشریک مساعی مجموعه ی دست اندرکاران و دستگاههای متولی عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به اقدامات دو سال گذشته ی دولت برای حفاظت و احیای تالاب بین المللی انزلی در دو حوزه ی پیشگیری از ورود آلاینده ها و پاکسازی مواد زائد موجود در آن افزود: اجرای تله های رسوب گیر و آشغال گیر از اقدامات موثری ست که تاکنون در 5 مرحله در مناطق مختلف تالاب عملیاتی شده و باید تداوم یابد.
استاندار همچنین اتمام هر چه سریعتر طرح احداث تصفیه خانه ی بندر انزلی را برای پیشگیری از ورود انواع فاضلابهای خانگی و شهری بداخل تالاب ضروری دانست و تاکید کرد: دولت تلاش دارد این طرح را تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برساند.
باقرزاده ی حکیمی مدیرکل حفاظت و احیای تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در این نشست با تشریح ظرفیتهای طبیعی، اقتصادی و گردشگری تالاب بین المللی انزلی گفت: وجود حدود یکصدونود گونه پرنده، 52 گونه ی آبزی و صدها گونه ی گیاهی در 20 هزار هکتار از پهنای کم نظیر تالاب انزلی فرصتی فراهم ساخته تا بتوان مجموعه ی اقدامات پیشگیری از تخریب و احیای این تالاب را با محوریت طرح جامع در حوزه های طبیعی، اقتصادی، عمرانی و گردشگری پیگیری کرد.
کاظم دلخوش نماینده ی مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست لایروبی و احیای 13 رودخانه ی منتهی به تالاب را در روند ساماندهی و احیای آن ضروری دانست و از مدیران و دست اندرکاران دولتی خواست تدابیر لازم را برای برون رفت از آسیبهای طبیعی پیش روی تالاب، با انجام اقداماتی مانند ایجاد بندهای رسوب گیر، تله های آشغال گیر و مهار سیلابها اتخاذ نمایند.
احمد آقایی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز با اشاره به اینکه اکنون تالاب بین المللی انزلی از دو بعد کمی و کیفی دچار تهدید و چالش است، تصریح کرد: طرح احداث خط آهن رشت- انزلی که بخشهایی از آن از محدودی خاکی تالاب گذر می کند، باید بطور کارشناسی اجرا شود تا از بروز هرگونه آسیبی بدان پیشگیری شود.
علی اکبر اوسط مقدم معاون امور عمرانی استانداری گیلان نیز با اشاره به نحوه ی تناسب طبیعی آب دریای خزر با تالاب انزلی هرگونه اقدام غیرطبیعی برای افزایش سطح آب این تالاب را غیر قابل تحقق دانست و افزود : تنها راه احیای تالاب انزلی عمق بخشی از طریق لایروبی ست و این مهم می تواند علاوه بر احیای منابع طبیعی موجود در آن، زمینه ی بهبود اشتغال و رونق اقتصادی در تالاب را مهیا نماید.
قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در گزارشی به اقدامات یکسال اخیر این اداره کل برای اجرای لایه های رسوبگیر و آشغال گیر و همچنین مقابله با گیاهان تهدید زایی چون سنبل آبی و کاهوی آبی در تالاب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود یک میلیون و دویست هزار تن انواع رسوب در سطح تالاب انزلی انباشت شده که حدود 600 هزار تن آن رسوب معدنی و نیم دیگر رسوب ناشی از انباشت مواد آلی ست.