به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بوکان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: در جریان این بازدید 28 فرد میشمرغ با توجه به پایشهای پاییزی صورت گرفته در این منطقه مشاهده و شمارش و سرشماری شد.
بازیار اظهار داشت: این پایشها توسط یگان حفاظت محیط زیست و کارشناسان این اداره در قالب ۲ اکیپ در سه منطقه از حوزه استحفاظی این شهرستان اجرا شد.
وی افزود : در راستای حفاظت از این گونه با ارزش این اداره اقداماتی از قبیل تصویب طرح جمع علمی میش مرغ و احداث ساختمان مرکز تحقیقات انجام گرفته تا بتوانیم گامی عملی در حفظ این گونه با ارزش و در حال انقراض برداریم.
هم اکنون بوکان تنها زیستگاه میش مرغ در کشور به شمار میرود و دشتهای «سوتاو حمامیان»، «سهکانیان»، «ینگیجه - آلبلاغ»، «دابسر»، «محمودآباد» و «قازلیان - بوگهبهسی» در این شهرستان از مهمترین زیستگاههای این پرنده نادر به شمار میرود .
میشمرغ (چیرگ) از رده پرندگان راسته درسانان، خانواده هوبره و از جنس Otis و جزو بزرگترین پرندگان گیاهخوار بوده و با جثه بزرگ و بالهای کشیده و پرتوان، سنگینترین پرنده قادر به پرواز جهان لقب گرفته است و در حال حاضر در لیست سرخ (IUCN) با درجه حفاظتی آسیبپذیر قرار دارد.
این پرنده دارای گردن و پاهای کشیده، بالها و منقار پهن و پرهای رنگارنگ است و روی زمین لانهسازی میکند؛ میشمرغ در فصل بهار تخمگذاری میکند و در هر دوره ۲ تا چهار تخم میگذارد که پس از ۲۵ تا ۲۷ روز جوجهها به دنیا میآیند.