به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، مطالعهای جدید نشان میدهد نوشیدن قهوه خطر کارسینوم هپاتوسلولار را که رایجترین نوع سرطان کبد در بین بزرگسالان است کاهش میدهد، اما به اندازه ترک سیگار و مصرف الکل در کاستن از خطر ابتلا به این بیماری مؤثر نیست.
به نوشته مجله مدیکال اکسپرس ، نتایج مطالعهای که توسط محققان دانشگاه کویینز بلفاست انجام شد نشان می دهد، قهوه که یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها در جهان است میتواند خاصیت کاهش خطر سرطان کبد را داشته باشد.
این تحقیق به مدت بیش از هفت و نیم سال در انگلیس و روی عادتهای مصرف قهوه ۴۷۱ هزار و ۷۷۹ شرکت میانسال انجام شد. بیش از سه چهارم شرکت کنندگان در این تحقیق گفته بودند که مرتب قهوه مینوشند.
بدین ترتیب، محققان به کاهش خطر کارسینوم هپاتوسلولار (سی اچ سی) در بین کسانی که قهوه مینوشند در مقایسه با کسانی که اهل نوشیدن قهوه نیستند، پی بردند.
در واقع، کسانی که قهوه مینوشند ۵۰ درصد کمتر نسبت به کسانی که قهوه نمینوشند با خطر ابتلا به چنین سرطانی مواجهند.
یکی از گردآورندگان این تحقیق اعلام کرد: «این یکی از نخستین مطالعاتی است که خطر سرطانهای دستگاه گوراشی را بر اساس انواع مختلف قهوه ارزیابی میکند. ما مشاهده کردیم خطر کارسینوم هپاتوسلولار در بین کسانی هم که عمدتا قهوه فوری مینوشند ضعیف است.»
این مطالعه نتیجه گیری میکند که نوشیدن قهوه برای سلامتی مفید است، زیرا این نوشیدنی به ویژه حاوی آنتی اکسیدان و کافئین است.
این مطالعه خاطر نشان کرد: «با این حال، نوشیدن قهوه به اندازه ترک سیگار، کاهش مصرف الکل یا کاهش وزن در کاستن از خطر ابتلا به سرطان کبد مفید نیست.»