پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح تامین کالاهای اساسی برای قشرهای آسیبپذیر را تصویب کردند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در صورت تصویب نهایی این طرح که فوریت آن در آبان ماه به تصویب نمایندگان رسید، دولت موظف می شود به منظور حفظ امنیت غذایی قشرهای آسیبپذیر بهویژه خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی، در مقاطع سه ماهه سبدهای کالایی شامل برنج، روغن و گوشت را تأمین و از طریق دستگاههای مزبور توزیع کند.
همچنین در صورتی که طرح یاد شده از تصویب نهایی نمایندگان بگذرد، اجرای آن نافی پرداخت مستمری ماهیانه به خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی نخواهد بود.
تصویب تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی
در جلسه علنی امروز مجلس ، گزارش کمیسیون صنایع و معادن مبنی بر تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی کشور و شرکتهای خودروساز مطرح شد که پس از رأیگیری، 189 تن از نمایندگان به این تحقیق و تفحص رأی مثبت دادند.
سخنگوی کمیسیون و نمایندگانی که در موافقت با تحقیق و تفحص صحبت کردند، گرانی خودرو و نیز وجود برخی مشکلات فنی مربوط به خودروهای تولیدی را ازجمله دلایل ضرورت تحقیق و تفحص ذکر کردند.
مجلس؛ تصویب طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز به طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس رای مثبت دادند.
رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در توضیح علت ارائه این طرح گفت: آیین نامه داخلی مجلس ابزار کار نمایندگان است و معمولا مصوبات کمیسیون آیین نامه به نحوی است که پایان دوره به تصویب می رسد ولی برای دوره بعد کارآیی ندارد.
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در این دوره تلاش شده است مصوبات کمیسیون آیین نامه در جهت حل مشکلات نمایندگان باشد.
وی اضافه کرد: برای نمونه، در قانون لایحه خدمات کشوری نمایندگان جزو مسئولان رده بالای کشور به شمار میآیند و میتوانند تا 10 نفر مشاور داشته باشند ولی تاکنون این قانون عمل نشده، در حالی که در آیین نامه داخلی آورده شده است که نمایندگان بتوانند 5 نفر از دستگاههای مختلف را مامور کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درخصوص رأی دادن نمایندگان نیز گفت: در حال حاضر رأی دادن در کشورهای مختلف به صورت الکترونیکی انجام می شود و جمع کردن کارت در دنیا مرسوم نیست.
رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس افزود: مصوبات خوبی در جهت تسهیل وظایف نمایندگی در این کمیسیون داشتیم و تقاضا میکنیم این طرح امروز به تصویب برسد چراکه فعالیت نمایندگان تسهیل می شود.
مجلس؛ تصویب فوریت طرح الزام دولت به حمایت از استانهای مورد هجوم ریزگردها
مجلس شورای اسلامی با فوریت طرح الزام دولت به حمایت از استانهایی که مورد هجوم پدیده ریزگردها قرار دارند، موافقت کرد.
این طرح که با 40 امضا تقدیم شده است 6 ماده دارد و طبق آن سازمان حفاظت محیط زیست مکلف خواهد شد در مکانهای عمومی مسقف، به نصب تجهیزات تهویه آلایندههای هوا اقدام کند.
در صورت تصویب نهایی این طرح، دولت نیز موظف به پرداخت خسارت ناشی از پدیده ریزگردها به کشاورزان، باغداران، زنبورداران و دامداران خواهد شد.
این طرح که قید فوریت آن امروز به تصویب رسید، کلیات و جزئیات آن در جلسات آینده مجلس مورد بررسی نهایی قرار خواهد گرفت.
مجلس؛ قرائت گزارش کمیسیون حمایت از تولید ملی
گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی درباره احکام مربوط به تشکیل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی درخصوص قانون بهبود محیط کسب و کار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
در این گزارش با اشاره به وضع محیط کسب و کار در ایران و برخی دیگر از کشورها آمده است: طبق گزارش های بانک جهانی، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان در مسئله بهبود مستمر کسب و کار مناسب نیست و هر سال بدتر شده است به گونه ای که طبق گزارش بانک جهانی، ایران در سال 2013 از میان 185 کشور در رتبه 140 و در منطقه از میان 24 کشور در رتبه 20 قرار دارد در حالی که برخی کشورها با ایجاد محیط مناسب و جذاب برای سرمایهگذاری در کشورشان، رشد اقتصادی و رفاه بیشتری فراهم کردهاند؛ به عنوان نمونه جایگاه گرجستان طی هفت سال گذشته در گزارش بانک جهانی از 100 به 9، عربستان سعودی به 22 و امارات عربی متحده به 26 ارتقا یافته است.
این گزارش می افزاید: بررسی ها نشان می دهد طی دو سال اخیر فعالان اقتصادی و کارآفرینان ایرانی در هر فصل ارزیابی بدتری از مؤلفه های محیط کسب و کار ارائه کرده اند در حالی که بهبود فضای کسب و کار یک راهبرد مؤثر برای تسریع در رشد سرمایهگذاری و حل مشکل بیکاری و تورم است.
در این گزارش با اشاره به تجربیات بینالمللی مبنی بر اینکه بهبود فضای کسب و کار نیازمند تبادل نظر مستمر میان نمایندگان فعال اقتصادی و مسئولان حکومتی است، آمده است: شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی یک نهاد تصمیمساز است که در آن فعالان اقتصادی و مسئولان کشور فراگیرترین و حادترین مشکلات تولید و سرمایهگذاری ایران را بررسی و براساس اقناع و مفاهمه، زمینه را برای تصمیم گیری دقیق و مؤثر فراهم می کنند اما این شورا که از 23 فروردین 1390 تشکیل شده در دو شکل جلسات خود را ادامه داده که دوره اول از 23 فروردین 1390 ادامه یافته که حاصل این جلسات بررسی مهمترین موضوعات مبتلابه تولید و سرمایهگذاری در ایران بوده است که به تصمیمات مناسبی نیز رسید که به دولت در اجرای سیاستها کمک کرد.
در این گزارش اهم موضوعات مطرح و تصمیمسازی شده در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به این شرح مطرح شده است:
1 - اجرایی شدن بند 28 قانون بودجه 1390 درباره تقسیط مطالبات سررسید گذشته بانکها و مؤسسات اعتباری از تولیدکنندگان؛
2 - پرداخت بدهیهای وزارت نیرو به پیمانکاران بخش خصوصی؛
3 - اجرای بند (ب) ماده 78 قانون بودجه 1390 درباره تجدید ارزیابی داراییهای بنگاههای اقتصادی؛
4 - تنظیم پیشنویسی درباره تخفیف پلکانی بیمه تأمین اجتماعی؛
5 - تنظیم لایحه انتشار اوراق خزانه اسلامی؛
6 - بررسی راههای مقابله با تحریم های بین المللی؛
7 - اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در فروشهای مدتدار؛
8 - پیش نویس طرح قانونی حمایت از تولید؛
9 - بورس ارز.
در ادامه این گزارش آمده است: متاسفانه از دی 1390 به این سمت هیچ کدام از وزرا و مسئولان ارشد دولتی که عضو رسمی و قانونی شورای گفتگو هستند در این جلسات حاضر نشده اند و جلسات شورا در بهمن 1390 بدون حضور اکثریت برگزار شد و به دلیل غیبت وزیر اقتصاد به عنوان رئیس شورای گفتگو، این جلسات از بهمن 1390 تا شش ماه عملا تشکیل نشد.
این گزارش ادامه می دهد: با آنکه دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از اعضای رسمی دولت برای شرکت در این جلسات طی ماههای بعدی نیز دعوت کرد متاسفانه همچنان شاهد بودیم که هیچ یک از اعضای رسمی دولت در این جلسات در ماههای منتهی به دی 1391 نیز شرکت نمیکنند که البته شواهد نشان می دهد وزرا و اعضای دولتی شورای گفتگو از تصویب قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار گلایه دارند و غیبت مستمر آنها در جلسات شورای گفتگو با تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی مرتبط است و مرتب شنیده میشود رئیس جمهور قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار را به هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه سپرده است، هرچند این مسئله نیز نمی تواند دلیل بر غیبت اعضای دولت در این جلسات به ویژه در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی باشد و با وجود تحریمهای اقتصادی دشمنان به ویژه علیه تولیدکنندگان نمیتواند توجیهکننده باشد.
در پایان این گزارش پیشنهادها و راهکارهای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای اصل 44 نیز ارائه شد.
بر این اساس پیشنهاد شده است که مجلس شورای اسلامی به منظور نظارت بر حسن اجرای احکام قانونی ناظر بر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و کمک به تشکیل هرچه مؤثرتر این شورا، اقداماتی را در دستور کار قرار دهد که از آن جمله می توان از دعوت از وزرای عضو شورای گفتگو و دیگر اعضای این شورا به مجلس و تلاش برای رفع سوء تفاهمها و از سرگیری جلسات شورای گفتگو با حضور مؤثر اعضای دولتی نام برد.
همچنین طرح سؤال از وزرای عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به خاطر حاضر نشدن آنان در جلسات این شورا از دی 1390 تاکنون با وجود ارسال دعوتنامه و همچنین استفاده از ظرفیت ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس مبنی بر اعلام تخلف در اجرا نشدن این قانون از دیگر پیشنهادها و راهکارهای کمیسیون اعلام شد.
در نهایت، گزارش این کمیسیون به رأی گذاشته شد که از 242 نماینده حاضر در صحن، 166 نماینده به آن رأی مثبت، 22 نماینده رأی منفی و 22 نماینده رأی ممتنع بودند و گزارش به تایید وکلای ملت رسید.
ارسال گزارش کمیسیون حمایت از تولید ملی به قوه قضاییه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از استماع گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی درباره احکام مربوط به تشکیل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، با تأیید این گزارش، آن را به قوه قضاییه ارسال کردند.
پس از اینکه این گزارش در رأی گیری به تأیید نهایی نمایندگان مجلس رسید طبق ماده 236 آیین نامه داخلی مجلس برای پیگیری قضایی به دستگاه قضایی ارجاع شد.
اعلام وصول بیمه مدیران آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از اعلام وصول طرح بیمه موسسان و مدیران آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد ارائه شده از نمایندگان، خبر داد.
سبحانی نیا در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گفت: طرح نظام مهندسی متالوژی و مواد ارائه شده از سوی نمایندگان نیز اعلام وصول می شود.