پخش زنده
امروز: -
این نیروگاهها به عنوان نخستین نیروگاه برق آبی به روش سرمایه گذاری (بی _او _ او) بخش خصوصی در ساری بهره برداری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، سه نیروگاه برق آبی مسیر خط انتقال آب شرب و زیست محیطی سد شهید رجایی ساری امروز بهره برداری شد.
نیروگاه برق آبی و تصفیه خانه سلیم بهرام؛ نیروگاه برق آبی تاکام و نیروگاه برق آبی زیست محیطی سد شهید رجایی سه نیروگاه برق آبی است که به عنوان نخستین نیروگاه برق آبی به روش سرمایه گذاری B.o.o.(بی _او _ او) بخش خصوصی بهره برداری شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران در آیین بهره برداری از این طرح ها با اشاره به اهمیت نیروگاه های برق آبی و سازگاری آن با محیط زیست گفت : با اجرای این سه طرح، نیروگاه برقابی در مسیر خط انتقال آب شرب شهرستان ساری استفاده مضاعفی از تأسیسات اجرا شده آبرسانی انجام شد.
محمد ابراهیم یخکشی ظرفیت نیروگاه های ساخته شده را 2.7 مگاوات و هزینه تمام شده آن را بیش از 21 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : این نیروگاه ها از نوع تجدید پذیر بوده و در سه موقعیت مکانی سد شهید رجایی ، ایستگاه فشارشکن تاکام و محل تصفیه خانه آب شرب ساری ساخته و بهره برداری شد.
به گفته مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران با احداث این نیروگاهها علاوه بر حفظ محیط زیست ، زمینه اشتغال 20 نفر بصورت مستقیم ایجاد و از مصرف سالانه 4.7 میلیون متر مکعب گاز فسیلی نیز کاسته شد.
یادآور می شود ظرفیت نیروگاه برق آبی مازندران هم اکنون ، بیش از 1700 مگاوات است که تاکنون مطالعات شناخت 700 مگاوات از پتانسیل برق آبی انجام 70 مورد به ظرفیت 700 مگاوات نیز به فراخوان گذاشته شد.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران نیز در آیین بهره برداری از این طرحها، مدیریت منابع آب مازندران را بسیار پر اهمیت دانست و از آمادگی این شرکت برای مطالعات دقیق تر سد های در دست اجرای مازندران خبر داد.
حاج رسولی ها حضور بخش خصوصی را در به سرانجام رساندن نیروگاههای برق آبی و برخی دیگر از طرح های حوزه آب تاثیر گذار ارزیابی کرد و گفت:خرید تضمینی برق از نیروگاههای برق آبی بخش خصوصی در سال ۹۵ یکصد و پنجاه تومان بوده اما امروز نرخ خرید تضمینی برق از این طریق ۴۰۰ تومان است که می تواند سوددهی مناسب و توجیه پذیری برای سرمایه گذاران در این حوزه داشته باشد.
وی افزود: 30 درصد نیروگاههای برق آبی در مازندران وجود دارد و هر اندازه سرمایه گذاری ساخت نیروگاههای برق آبی در این استان انجام شود مفید است.
وی مهندسی رودخانه را با توجه به رخدادهای جوی بهار امسال بسیار ضروری دانست و افزود : انتظار می رود با حمایت نمایندگان مجلس از اجرای این طرح حمایت و منابع مالی ِآن تامین شود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران در خصوص طرح انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی ایران نیز گفت:
وزارت نیرو بدون انجام طرح های کارشناسی ، موافق اجرای این طرح نخواهد بود.
دامادی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی نیز اجرای طرح انتقال آب خزر را غیر کارشناسی و پیشنهاد شده از شخصی غیر کارشناس در این حوزه دانست و خواستار دفاع وزیر نیرو در جلسه هیات دولت در مخالفت با این طرح شد.
دامادی با بیان اینکه مطرح شدن این موضوع به تنهایی موجب ایجاد استرس در میان کشاورزان استان شد افزود: برخورد صادقانه تر با این موضوع نیاز است و باید این بحث در دولت ریشه کن شود چرا که داستان انتقال آب از خزر به کویر مرکزی ایران، داستان مافیاست.
وی مازندران را مقصد بسیاری از مسافران کشور دانست که هیچ تدبیری برای زباله های آن اندیشیده نشده است.
یوسف نژاد دیگر نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی هم برخورد کارشناسانه با طرح انتقال آب خزر را خواستار شد و از وزارت نیرو خواست برای اتمام سدهای زارم رود ، فریم و چهاردانگه بصورت عملیاتی اقدام کنند.