به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما، مرکز فارس، نداشتن اطلاعات کافی در حوزه قضائی یکی از عواملی است که شهروندان برای هر اختلاف کوچکی راه دادگاه و کلانتری را در پیش می گیرند، مسلما وقتی در هر محلهای، فرصتی برای پاسخ به این سئوالات و مشکلات فراهم شود، شهروندان متوجه میشوند که خیلی از موارد حتی نیاز به مراجعه به دادگاه ندارد و با راههای آسانتری قابل رفع و رجوع است. البته ارائه مشاوره به شهروندان پیش از ورود به چرخه قضائی، همچنین میتواند با آگاهی بخشی به آنها، راه مناسب و اصولی پیگیری شکایات را نیز ارائه دهد.
محمد باقری کارشناس ارشد علوم قضائی با اشاره به نتایج مطلوب طرح هر مسجد یک حقوقدان گفت: از ویژگیهای خوب این طرح جامع میتوان به عمومیت آن اشاره کرد، زیرا این طرح تنها منحصر به وکلای دادگستری نیست.
وی افزود: ارتقاء سواد و دانش حقوقی در جامعه نقش بسزایی در کاهش مراجعه به دادگاه و تشکیل پروندههای قضائی دارد.
باقری گفت: در طرح هر مسجد یک حقوقدان، از ظرفیت مساجد به عنوان اماکنی برای ایجاد صلح و سازش برای شهروندان استفاده میشود که کار فرهنگی موثری به شمار میرود.
باقری با تاکید بر اینکه مشاورههای رایگان قضائی در مساجد به نفع دستگاه قضائی هست، میگوید: بسیاری از پروندههای قضائی با موضوعات کوچکی تشکیل شده است که وقت دادگاه و رسیدگی به آن را میگیرد و این در حالیست که اصلا برای برخی موارد نیاز به تشکیل پرونده در چنین روند طولانی نبوده است.
وی تاکید میکند: هر چه میزان اطلاعات حقوقی شهروندان ارتقاء پیدا کند، میزان دعاوی در جامعه کاهش خواهد یافت و اقدام دستگاه قضائی کشور برای اجرای هر مسجد یک حقوقدان به حق اقدام هوشمندانه و موثری بوده است.
این کارشناس ارشد علوم قضائی میافزاید: پیش از این نیز ارائه مشاوره از سوی وکلاء در دادگاهها با هدف همین اطلاع رسانی بود، اما اکنون مساجد یک گام جلوتر هستند و در یک فضای آرام و روحانی، فرصت حل اختلافت را نیز فراهم میکنند تا کار در بسیاری موارد به دادگاه و شکایت کشی کشیده نشود.
باقری معتقد است: در این طرح لزوما نیاز به استفاده از وکلاء برای ارائه اطلاعات حقوقی به مراجعان نیست، بلکه از اساتید دانشگاه، حقوقدانان و قضات و روحانییان واقف به علوم قضائی نیز میتوان بهره موثر گرفت.