فعالیت ۱۹۵ واحد تولیدی و صنفی عضو خوشهٔ شیرینی سنتی در قزوین
۲۶۰ واحد تولیدی، صنفی و خانگی تولید شیرینی سنتی در استان قزوین به ثبت رسیده که از این تعداد، ۱۹۵ واحد در حال فعالیت هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، خانپور در بازدید از چند واحد تولیدی خوشهٔ انگور که با حضور سیده حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی انجام شد، اظهار کرد: در راستای توسعهٔ خوشههای صنعتی برای ایجاد اشتغال و رونق فضای کسب و کار، خوشهٔ شیرینی سنتی و باقلوای قزوین، راه اندازی و فعال گردیده و گامهای اساسی و مؤثری در این راه برداشته شده است. وی افزود: تولید صنعتی شیرینی سنتی در حجم بالا، تشکیل کنسرسیوم فروش و صادرات شیرینی سنتی، افزایش کیفیت از طریق آموزش و اخذ استانداردهای ملی و بینالمللی، نظارت بر بستهبندی مناسب، بازاریابی و فروش خوشهٔ شیرینی سنتی و باقلوای قزوین از اهداف تشکیل این خوشه است. خانپور عنوان کرد: هماکنون ۲۶۰ واحد تولیدی، صنفی و خانگی تولید شیرینی سنتی در استان قزوین به ثبت رسیده که از این تعداد، ۱۹۵ واحد در حال فعالیت هستند. وی با اشاره به مهمترین اقدامات اساسی بعد از راهاندازی خوشهٔ شیرینی سنتی افزود: برگزاری استارتاپ شیرینی سنتی با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی، همایش ذی نفعان خوشهٔ شیرینی سنتی، دو تور صنعتی، دورههای آموزشی تخصصی، آغاز پروژهٔ فروش آنلاین شیرینی سنتی را میتوان از مهمترین اقدامات صورت گرفته در خوشهٔ شیرینی سنتی برشمرد. رئیس هیئت مدیرهٔ شرکت شهرکهای صنعتی استان همچنین از حضور تعدادی از اعضای خوشهٔ شیرینی سنتی با حمایت این شرکت در ۴ نمایشگاه داخلی و دو نمایشگاه خارجی در طول هفت ماه گذشته خبر داد. خانپور، افزایش سرمایهٔ اجتماعی در بین اعضای خوشه و حساس سازی موضوع توسعهٔ خوشهٔ شیرینی سنتی در بین مدیران استان، واگذاری ایجاد شهرک شیرینی قزوین به شرکت شهرکهای صنعتی استان، ترغیب اعضا به توسعهٔ کسب و کار و تغییر از سطح تولید کارگاهی به کارخانه، تولید و بستهبندی شیرینی، توسعهٔ بازار به خارج از محدودهٔ قزوین را از عمدهترین تحولات بعد از شکلگیری خوشهٔ شیرینی سنتی در استان قزوین دانست.