رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس
آینده تاریخ دفاع مقدس را «روایت خاطرهها» میسازند
نخستین برنامه «عصر خاطره» در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، نخستین برنامه از سلسله برنامههای «عصر خاطره» به همت سازمان ادبیات دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور سردار سرتیپ پاسدار داود عامری رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، علیاصغر جعفری رئیس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حمید حسام نویسنده کتاب «آب هرگز نمیمیرد»، میرزامحمد سلگی و سردار شیخی و جمعی از نیروهای مسلح برگزار شد.
سردار عامری رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ابتدای این مراسم اظهار داشت: «عصر خاطره» که اولین جلسه آن را برگزار کردیم برای آشنایی با روایتهای رزمندگان است. روایت آینده ما را میسازد و برای نسل امروز و آینده مفید خواهد بود. امیدواریم این نشستها هر ماه برگزار شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تاکید داشتند که جنگ تحمیلی گنج بزرگی است و خاطرات رزمندگان کلید رسیدن به این گنجینه است.
وی افزود: برای این جلسه کاری انتخاب شده است که محاسن بسیاری دارد. کتاب خاطرات میرزامحمد سلگی به نام «آب هرگز نمیمیرد» نوشته «حمید حسام» اثر قابل اعتنایی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز برای آن تقریظ نوشتهاند. این کتاب حاوی نکات ارزشمندی است که باید مورد توجه و مطالعه قرار گیرد.
حمید حسام نیز در ادامه این نشست بیان کرد: این کتاب از زمان شروع تا پایان آن سراسر خاطره است و برای من خیرات بسیاری داشت. حقایق در عالم گم نمیشود که بخشی از آن را در کتاب «آب هرگز نمیمیرد» دیده میشود، از دوران دفاع مقدس با میرزامحمد سلگی آشنا بودم. این افراد در روزگار ما محدود هستند و من در ۱۰ ماه که مشغول مطالعه و نگارش برای کتاب بودم از نزدیک با سلوک این رزمنده بیشتر آشنا شدم.
وی در ادامه گفت: باید توجه کنیم که ثبت خاطرات باید با وسواس بیشتر ثبت شود و به روایتهای پیرامونی توجه کنیم. فراتر از افراد باید به سراغ کسان دیگری رفت. نگارش این کتاب یک خط شکنی بود و من تلاش کردم همه اتفاقها را در کنار هم پیش ببرم. این روایتها نباید خلق شود بلکه باید کشف شود. قصه آب در این کتاب بسامد بالایی دارد و میبینیم که چقدر متاثر از قضیه عاشوراست. قصه ارادتورزی سلگی به حضرت عباس (ع) مهمترین پیام کتابی است که من توفیق نوشتن آن را داشتم.
میرزامحمد سلگی در بخش دیگری از مراسم «عصر خاطره» اظهار داشت: باید پرسید چرا برگزاری شب خاطره در کشور ما گنج است و در جبهه مقابل ننگ و عار است. در تدوین کتابهای خاطرات باید محاسبه دشمن را نیز در نظر گرفت. دشمن محاسبه کرده بود که ما در ابتدای جنگ در موقعیت مناسبی قرار نداشتیم. همه اینها را باید حفظ و بررسی کنیم. همچنین توجه به معنویات موجود در دوران دفاع مقدس را نیز که رمز پیروزی ما بود، منتقل کنیم. تفسیر معجزات جنگ ساده نیست که نمونه بزرگ آن را در آزادی خرمشهر دیدیم.
وی در ادامه افزود: ما این معجزات را منتقل نکردیم و علاوه بر آن، آنها را شرح و تفسیر نکردهایم. نسل امروز به خواندن این مطالب نیاز دارند و باید همه حقایق و واقعیتهای جنگ تحمیلی را بازگو کنیم. تاسی ما در دوران دفاع مقدس به حضرت سیدالشهدا (ع) بود. دشمنان ما وقتی دیدند که در جبهه نظامی نمیتوانند کاری از پیش ببرند، بعد از جنگ تحمیلی با تهاجم فرهنگی وارد میدان شدند تا به نظام اسلامی ضربه وارد کنند.
در انتهای این مراسم از «میرزامحمد سلگی» و «حمید حسام» تقدیر شد.