به گزارش
خبر گزاری صدا وسیما، مرکز فارس، فرهاد دژپسند عصر امروز در شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت افزود: در حوزه ظرفیت شغلی جدید در یک سال گذشته ٨۴٠ هزار شغل جدید در کشور ایجاد شده است این ظرفیت شغلی در کشور علاوه بر دولت توسط بخش خصوصی نیز ایجاد شده است.
وی گفت: بخش خصوصی حضور فعالی در شورای گفتگو داشته اند و روابط دو سویه میان بخش دولت و بخش خصوصی منجر به بهبود شرایط فعالیتهای اقتصادی خواهد شد.
دژپسند در خصوص تحریمهای ظالمانه آمریکا افزود: بیش از یک سال از تحریمهای ظالمانه آمریکا پس از برجام گذشته است، اما شاهد هستیم که با تلاشی که مردم، بخش خصوصی و دولت داشتند این تحریمها نه تنها کارگر نبود بلکه شکست خورده دانست.
او گفت: دولت ترامپ معتقد بود ظرف سه ماه پس از تحریمها اقتصاد ایران مختل خواهد شد، اما پس از سیاستها و برنامه ریزیهای که در کشور در یک سال اخیر رخ داد شرایط به گونهای پیش رفت که شاخصهای بسیاری از آمارهای اقتصادی کشور افزایش یافت.
وی در خصوص برنامه ریزی اقتصادی کشور تاکید کرد:برنامه ریزیهای اقتصادی ایران به گونهای بوده است که ترامپ پس از تحریمها در مجامع مختلف عنوان کرده است که جمهوری اسلامی ایران با تحریم نظام سیاسی آن عوض نخواهد شد و باید در تمامی مسائل سیاسی و اقتصادی جهان نظر ایران نیز لحاظ شود.
دژپسند در خصوص افزایش صادرات غیرنفتی نیز گفت: به رقم تمامی تمامی تحریمها و حتی با اصلاح قیمت پایه در حوزههای کالاهای صادراتی در هفت ماه اخیر ٢۴ میلیارد دلار صادرات محصولات غیر نفتی افزایش داشته ایم.
وی ادامه داد: حتی اگر اصلاحات نیزصورت نمیگیرفت میتوان گفت که ١٠ درصد در حوزه وزنی نیز صادرات غیر نفتی افزایش یافته است.
عالیترین مقام وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور عنوان کرد: تمامی مراکز جهانی رشد اقتصادی ایران را منفی پیش بینی کرده بودند، اما رشد اقتصادی ایران در بهار امسال ۴ درصد مثبت بوده است و در شش ماه نخست نیز رشد اقتصادی مثبت است.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از اقدامات دشمنان ایجاد تفرقه در میان مردم با ایجاد مشکلات اقتصادی بوده است، اما روند همدلی در کشور پس از تحریمهای ظالمانه افزایش یافته و مردم ضمن توجه به مشکلات و تحمل سختیها نسبت به آینده امیدوار هستند.
او معتقد است: در بخش تهیه کالاهای اساسی در کشور در هفت ماه اول امسال واردات ٣ درصد رشد داشته و واردات کالاهای اساسی در کشور ٢٢ درصد افزایش یافته است. با توجه به سیاستهای صادراتی و وارداتی کشور نگرانیهایی که در خصوص واردات کالا وجود داشت از بین رفته است.
دژپسند تصریح کرد: در شرایط تحریمی اکنون امتیاز مراودات تجاری خارجی ایران در عرصه بین الملل کاهشی نیافته است و تنها، چون سرعت سایر کشورها افزایش یافته است دو پله جایگاه ایران کاهش یافته است.
او ادامه داد: ۶٢ درصد تسهیلات به سرمایه در گردش اختصاص یافته است و در جهت تامین منابع درآمدی دولت سعی شده است مشوقهای مثل بخشودگی جرائم مالیاتی معوق در نظر گرفته است.
دژپسند در خصوص تعیین مالیات در کشور گفت: به دنبال این نیستیم که به مادیان خوش حساب فشاری وارد شود و حاضر نیستیم برای تامین منابع مالی دولت مالیاتی افزایشی گرفته شود.
او افزود: در مهر ماه بیش از ١٢ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کشور بوده که از این میزان ۴ هزار میلیارد تومان مالیات معوق بوده است؛ و ٣١۵ هزار نفر از مادیان مالیاتی که دارای مشکل مالیات معوق بودند با مراجعه به سازمان امور مالیاتی بدهی خود را پرداختند.
او با اشاره به اینکه باید از وابستگی به بودجههای نفتی جدا شویم و یکی از روشهای تامین مالی در تمامی اقتصادهای دنیا درآمدهای مالیاتی است، گفت: بانکها مکلف هستند پس از تامین منابع نسبت به توسعه کشور در شاخصهای مختلف اقدام کنند منابع بانکی از راههای مختلف میتوانند نسبت به تامین مالی اقدام کنند، اما در شرایط اقتصادی اخیر نمیتوان کارهای اساسی کرد.
وی خبر ازراه اندازی تارنمای واگذاری طرحها به بخش خصوصی داد و افزود: در برای ورود بخش خصوصی به اقتصاد در پایان هفته وحدت این تارنما رونمایی خواهد شد و این سایت علاوه بر این که دریافت کننده طرحهای اقتصادی است میتواند نسبت به اختصاص طرحها به بخش خصوصی یا کنسرسیومها اقدام کند.