جلسه مدیریت بحران شهر تهران
آمادگی در برابر بحران، مهمترین ویژگی مدیریت کلانشهرها
شهردار تهران: آمادگی در برابر بحرانها و همیاری ارگانها مهمترین ویژگی مدیریت کلانشهرهاست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، پیروز حناچی امروز در جلسه مدیریت بحران شهر تهران که در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران با حضور اسماعیل نجار معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران و اعضای شورای مدیریت بحران تهران تشکیل شد، ضمن اظهار امیدواری به اینکه هیچ بحران طبیعی در تهران اتفاق نیفتد، گفت: حتی اگر اتفاقی هم رخ دهد، باید با یکپارچگی، مدیریت و آمادگی مشکلات را حل کنیم.
وی با بیان اینکه رئیس سازمان مدیریت بحران کشور قدمبهقدم موضوع تصویب قانون مدیریت بحران کشور را پیگیری میکرد، ادامه داد: این قانون قطعا به نفع تهران خواهد بود، فارغ از اینکه چه فردی در ساختار مدیریت بحران چه مسئولیتی را بر عهده داشته باشد.
شهردار تهران تصریح کرد: تهران به خاطر پایتخت بودن نیاز به تقسیم کار گستردهای دارد که همه در این تقسیم کار به وظایف خود متعهدند. یکی از ویژگیهای کلانشهرها این است که یک مشکل کوچک در آنها میتواند به بحران تبدیل شود. به خاطر داریم که در سال ۹۲ تنها شکستن یک دیواره در یک مسیل میتوانست چه بحرانی را رقم بزند؛ اگر فقط کمی دیرتر دستبهکار میشدیم، جریان آب ممکن بود به یکی از قطارهای پرجمعیت مترو برخورد کند.
آقای حناچی افزود: آمادگی در برابر بحرانها و همیاری ارگانها مهمترین ویژگی مدیریت کلانشهرهاست و امیدوارم همکارانم در این ستاد با حداکثر هماهنگی و انسجام، قویتر از قبل فعالیت کنند.
وی یادآور شد: هفته گذشته با بارش غیرمعمول مواجه بودیم؛ متوسط بارش ۶۵ میلیمتر در کمتر از یک هفته موضوعی است که بهراحتی میتواند سیل راه بیندازد، اما فقط در انتهای یکی از روددرهها کمی سرریز داشتیم یا در ۱۲ فروردین امسال تا آستانه وقوع سیل پیش رفتیم، اما بهخاطر آمادگی که از قبل ایجاد شده بود، این اتفاق نیفتاد.
شهردار تهران تاکید کرد: اگر قرار باشد سیلی راه بیفتد، منشأ آن روددرههاست؛ براین اساس، با لایروبی و کنترل جریان آب میتوانیم از بحران وقوع سیل پیشگیری کنیم.
نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور
سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران به فعالیت خود ادامه میدهد
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران همچنان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
اسماعیل نجار در نشست فصلی ستاد مدیریت بحران شهر تهران به قانون جدید مدیریت بحران کشور افزود: در این قانون در ارتباط با تکالیف شهرداری تهران در زمان بروز رخدادهای طبیعی تغییراتی صورت گرفته و طبق قانون جدید مسئولیت شهر تهران در مواقع بحران به وزیرکشور محول شده است.
معاون وزیر کشور با بیان این که در جلسه امروز مقرر شد ستاد بحران شهر تهران به کار خود ادامه دهد، اذعان کرد: در قانون گذشته نیز بحرانها در شهر تهران سطح بندی داشت و طبق سطوح مختلف مسئولیتها مشخص شده بود، در قانون جدید نیز سطح بندی بحرانها در تهران طبق گذشته پابرجاست و در زمان بحرانها باید طبق آن اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با اعلام این که در قانون جدید نزدیک به ۲۲ سند و آیین نامه اجرایی و اطلس پیش بینی شده است، افزود: بر اساس بند ۱۳ قانون مدیریت بحران همه دستگاههای اجرایی مکلفند در زمان بحرانهای احتمالی متناسب با ماموریت خود، ساختار قانونی ایجاد کنند.
نجار با بیان این که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در حال حاضر ساختار مناسبی دارد، تصریح کرد: این سازمان فعلا میتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
دبیر ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران با اشاره به این که در گذشته در زمان بحرانهای احتمالی پایتخت، شهردار، رئیس شورای هماهنگی بحران در نظر گرفته شده بود، خاطر نشان کرد: در قانون جدید ما به دنبال هماهنگی بیشتر دستگاههای اجرایی در تهران بودیم از این رو این وظیفه به وزیر کشور محول شده است تا در حوادث احتمالی پایتخت مدیریت بهتری صورت گیرد.
نجار با اعلام این که حادثه تابع جغرافیا نیست، تصریح کرد: بر همین اساس همیشه هماهنگی بین دستگاهها باید در اوج باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان این که وضع تهران در بحرانها نگران کننده است؛ ادامه داد: برغم تلاشهای صورت گرفته و ارتقای کیفی ساخت و سازها در تهران، اما شرایط در پایتخت همچنان نگران کننده است.
نجار افزود: زلزله ملارد برای ما تلنگری بود تا متوجه شویم که سطح آموزش شهروندان در زمان مقابله با بحران هایی، چون زلزله باید ارتقا یابد و این هماهنگی تمام دستگاهها را میطلبد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام این که ما در تهران ۷ حوزه آبخیز سنگین داریم، اذعان کرد: با توجه به تغییر اقلیم و بارشهای ناگهانی، شهرداری تهران باید بیش از پیش آمادگی لازم جهت مقابله با سیل را داشته باشد.