پخش زنده
امروز: -
غنی سازی اورانیوم تا ۵ درصد و غنی سازی ایزوتوپهای پایدار از فردا در تاسیسات فُردو آغاز میشود.
آقای علی اکبر صالحی در مراسم تجلیل از برگزیدگان المپیادهای علمی و رتبههای برتر آزمون سراسری ۹۸ در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به دستور آقای روحانی رئیس جمهور درباره گام چهارم کاهش تعهدات برجامی، خاطرنشان کرد: ما با هزار و ۴۴ سانتریفیوژ که در تاسیسات فُردو داریم که تحت خلاء هستند و دو آبشار سانتریفیوژها در حال چرخش است، به تشخیص سازمان انرژی اتمی دستور داده شد، تعدادی از این سانتریفیوژها که پیش از این غنی سازی اورانیوم را ۲۰ درصد و تا ۵ درصد انجام میدادند، فعال میکنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: البته تصمیم گرفته شد فعلا در فُردو غنی سازی اورانیوم انجام نشود بلکه در این تاسیسات غنی سازی ایزوتوپهای پایدار انجام شود.
آقای صالحی با اشاره به توقف ذخیره سازی اورانیوم در تاسیسات فُردو بعد از برجام، گفت: ما به اندازه کافی ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد داریم، اما چنانچه در ذخیره اورانیوم رآکتور تهران تمام شود، طبق برجام میتوانیم ذخیره ۲۰ درصد را برای راکتور تهران تولید کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: امروز آقای روحانی رئیس جمهور در خصوص غنی سازی اورانیوم در فُردو دستور داد و این کار از فردا در این تاسیسات آغاز خواهد شد.
آقای صالحی تصریح کرد: امروز نامه این اقدام برای آژانس بین المللی انرژی اتمی آماده شد و فردا با حضور بازرس آژانس غنی سازی اورانیوم تا ۵ درصد و همچنین غنی سازی ایزوتوپهای پایدار در تاسیسات هستهای شهید علی محمدی (فُردو) آغاز میشود.
وی همچنین در خصوص حمایت از نخبگان علمی و دانشگاهی گفت: در سازمان انرژی اتمی با ساختار این مدارس که الان در مشهد، قزوین، بوشهر، تهران (پسرانه) داریم، تمام تلاشمان این است که استاندارد آموزشی را در جامعه رواج دهیم.
آقای صالحی گفت: هر چیزی باید الگویی داشته باشد، استاندارد لازم برای مدارس، رنگ هایش، شیوههای تدریس همه به استانداردهای آموزشی بر میگردد و سازمان انرژی اتمی تمام هدفش از ایجاد این دبیرستان این است که بدون رقابت با آموزش و پرورش، استانداردسازی آموزش و آموزش استاندارد را رعایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه آقای ستاری همیشه همیار ما بودند، گفت: به کمک ایشان در جمع دبیرستانهای سازمان انرژی اتمی، یک پژوهش سرا داریم که در مسیر همین استاندارد سازی است یعنی آموزش از حالت تئوری صرف جدا شده و پژوهش هم در آن جای گرفته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: دانش آموزان از ابتدای تحصیل با فرآیند پژوهشی که علم روز است مثل سلولهای بنیادی آشنا میشوند و امیدواریم این پژوهش سرا ظرف یک سال راه بیفتد و زمین هم برای ساختمان آن اختصاص داده شده است.
در مراسمی با حضور آقایان صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از تعدادی از برگزیدگان المپیادهای علمی و رتبههای برتر آزمون سراسری ۹۸ تجلیل شد.