وی با اشاره به این که پروندههای پُر شاکی فرآیند رسیدگی را با تأخیر مواجه میکند، گفت: سیاست ابلاغی رئیس قوه قضاییه این است که پروندههایی که تعداد قابل توجهی مالباخته دارد به صورت ویژه رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره جزئیات سخنان اخیر دادستان کل کشور در برخورد قضایی با شش قاضی متخلف افزود: ما در برخورد با فساد تعارف نداریم و اراده قوه قضاییه برخورد با هر نوع فساد در هر جایی است و یکی از اولویتهای ما درون دستگاه قضاست.
اسماعیلی گفت: ای کاش دادستان کل کشور درباره این موضوع خودشان توضیحات بیشتری میدادند، چون پروندههای قضات اخراجی اینگونه نیست که همه آنها جرم اصطلاحی انجام داده باشند.
وی افزود: گاهی اوقات یک قاضی سلب صلاحیت قضاوت میشود و شاید قاضی شرایط قضاوت را از دست بدهد، اما عناوین مجرمانه او اثبات نشود و فقط حق قضاوت نداشته باشد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: گاهی اوقات هم به یک قاضی میگوییم دیگر قاضی نباشد، اما میتواند کارمند باشد.
اسماعیلی افزود: آن چه دادستان کل کشور اعلام کرده است ناظر به پروندههای فرآیند رسیدگی به صلاحیت قضات بود نه جرایم قضات.
وی گفت: اعلام جزئیات جرایم هم حکم قطعی میخواهد و باید مشمول تبصره ماده ۳۶ قانون مجازات باشد تا هویتش اعلام شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با آن دسته از دستگیرشدگان که در دیدار تیمهای فوتبال تراکتورسازی با استقلال شعارهای ساختارشکنانه میدادند چه برخوردی میشود؟ افزود: مردم آذربایجان و هواداران باشگاه تراکتورسازی، ماشین سازی و دیگر تیمهای این خطه، در زمره بهترین دلدادگان به نظام و انقلاب هستند و در جمع ۸۰ هزار نفری اگر چند نفر اقدام نابخردانه داشتند نباید آن را به کل این جمعیت تسری داد.
اسماعیلی گفت: تعداد بازداشتیها بیانگر این است که چند نفر انگشت شمار و معدود عمل خلافی انجام داده اند.
وی افزود: ما با مجرمان برخورد میکنیم و آنها هم که بازداشت شده اند به پرونده شان رسیدگی میشود.