صد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر
اضافه شدن ده رام قطار به ناوگان ریلی ؛ بزودی
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر انتظار بحق مردم برای رفع کمبودهای اتوبوسرانی و مترو، از اضافه شدن ده رام قطار شامل ۷۰ واگن به ناوگان حمل و نقل ریلی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ،رئیس شورای شهر تهران با تاکید برحق مردم برای رفع کمبودها، از افزودن ۱۰ رام قطار به ناوگان حمل ونقل خبر داد.
محسن هاشمی در ابتدای یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه شورا افزود: از مسئولان شهرداری تهران و مسئولان دولتی درخواست داریم در چارچوب دستور رئیس جمهور برای تامین ۱۹ هزار اتوبوس شهری که ۵ هزار دستگاه آن متعلق به تهران است و همچنین تامین ۱۳۰۰ واگن مترو پیگیریهای خود را افزایش دهند.
وی ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) امام یازدهم شیعیان گفت: شرایط سخت و حصر امام عسکری (ع) و دو امام قبل از ایشان توسط خلفای عباسی به گونهای بود که این امام برای ارتباط با جامعه شیعیان، ساختار مدنی از نمایندگان خود برای ارتباط با مردم ایجاد کردند.
محسن هاشمی با اشاره به اینکه حضرت امام عسکری (ع) با روشنگری و ارائه دانش اسلامی، در صیانت از قرآن و عقاید اسلامی در زمانهای که مادیون و مخالفان وحی، حضور گستردهای در جامعه داشتند؛ نقش برجستهای ایفا کردند، گفت: در این حال با تحرکات نظامی و قیامهای مسلحانه و خشونت بار برخی از فرقههای انشعابی از شیعه مخالفت نمودند.
محسن هاشمی ادامه داد: ماموریت بزرگ حضرت امام حسن عسکری (ع)، آماده سازی جامعه شیعه برای دوران غیبت و امامت، ولی عصر (عج) بود که در این راه با تقویت شبکه مدنی، اجتهاد در علوم اسلامی و محور قراردادن عقلانیت برای تصمیم گیری جامعه شیعه، توانستند توان حضور در شرایط غیبت را در شیعیان فراهم آورند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به طرح مسائل روز شهر تهران پرداخت و تاکید کرد: با افزایش سرمای هوا، در صورت تداوم نداشتن بارندگی شاهد افزایش آلودگی هوا و خطرهای ناشی از آن برای سلامت جامعه هستیم که تنها راهکار آن استفاده بیشتر از سیستم حمل و نقل عمومی است.
محسن هاشمی رفع کمبودهای ناوگان اتوبوسرانی و مترو را انتظار بحق مردم دانست و افزود: در حوزه مترو در ماههای آینده شاهد اضافه شدن ۱۰ رام قطار شامل ۷۰ واگن به ناوگان خواهیم بود که البته این سه قطار تنها چند درصد از نیاز مترو را تامین میکند.
رئیس شورای شهر تهران وضعيت اتوبوسرانی را به مراتب دشوارتر برشمرد و ادامه داد: ناوگان اتوبوسرانی تهران، در ۱۰ سال گذشته از بیش از ۷ هزار دستگاه، به جای سی درصد افزایش مطابق برنامه، به کمتر از شش هزار دستگاه رسیده و عمر آن نیز از ۵ سال به ۱۱ سال رسیده است به نحوی که نیمی از ناوگان فعلی اتوبوسرانی تهران در حال حاضر فرسوده است و روزانه بیش از ۳۰۰ مورد توقف ناشی از خرابی اتوبوس در تهران رخ میدهد که موجب افزایش ترافیک و نارضایتی شهروندان میشود.
وی گفت: این روند باعث شده است در دهه گذشته استفاده از اتوبوس توسط شهروندان حدود سی درصد کاهش یابد و از ۳.۲ میلیون به ۲.۳ میلیون سفر در روز برسد و خودروهای شخصی و تاکسیهای اینترنتی کمبود اتوبوس را جبران کنند که موجب تشدید آلودگی هوا شده است.
محسن هاشمی تصریح کرد: این واقعیت که دولت روزانه ۸۰ میلیارد تومان یارانه بنزین تهران را میپردازد، اما تاکنون یک ریال یارانه بلیت مترو پرداخت نشده و طی شش سال گذشته یک دستگاه اتوبوس از سوی دولت به تهران تحویل داده نشده است، تلخ و برخلاف سیاست حمایت از محیط زیست، اقشار آسیب پذیر و اقتصاد مقاومتی است و امیدواریم که با توجه به دستور مساعد رئیس جمهور و معاون اول، به سرعت اتفاق خوبی برای وضع بحرانی اتوبوسرانی تهران رخ دهد.
سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران
ملک متعلق به آستان قدس رضوی «باغ» تشخیص داده شد
در یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر، بررسی پلاک ثبتی حدود ۵۰۰ مترمربع زمین متعلق به آستان قدس رضوی از حیث باغ بودن و نبودن در دستور کار قرار گرفت.
محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به تشریح نظر کمیسیون تخصصی پرداخت و گفت: نظر کمیسیون تخصصی مبنی بر «باغ بودن» است و با توجه به شرایط ملک، از دوستان خواهش میکنم موضوع «باغ بودن» را لحاظ کنند البته موضوع حائز اهمیت، قطع درختان است که نیاز است در یک جلسه برای قوانین مربوط به آن بررسیهای مجدد انجام شود.
سید حسن رسولی در ادامه با بیان اینکه من مخالف «باغ بودن» این ملک نیستم، تاکید کرد:، اما آنچه در بررسی پرونده باغها باید ملاک باشد، این است که صرفاً نباید به عنوان مخالف یا موافق صحبت کرد، بلکه باید پروندههای باغها رفع ابهام شوند؛ نمیتوان در مورد ملک مردم تنها به صورت شکلی ورود پیدا کرد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه این پرونده ابعاد حقوقی دارد و نحوه رسیدگی به پرونده باغها باید در کمیسیون حقوقی و هیئت رئیسه بررسی شود، اضافه کرد: همچنین همه اعضا باید درباره کیفیت و جوانب پرونده توجیه شوند.
وی با اشاره به اینکه این ملک متعلق به آستان قدس رضوی است، گفت: این ملک به همراه هفت میلیون مترمربع طبق اعلام اداره ثبت متعلق به آستان قدس رضوی است و هرگونه اقدام باید با مجوز و توافق آستان انجام شود. در قراردادها برای این ملک مجوزهای مسکونی وجود دارد، اما در این پرونده نوشته شده که «پهنه آن تجاری است».
در ادامه زهرا نژادبهرام با بیان اینکه این ملک، باغ است، گفت: تصاویر هوایی نیز این موضوع را تایید میکنند، ما در صحن شورای شهر تهران برای «نوع» پروندهها اقدام میکنیم و درباره کاربری ورودی نداریم. آنچه در جلسات بررسی میشود «باغ» یا «غیرباغ» بودن آن است و اگر قرار باشد تمام پروندهها را اینگونه بررسی کنیم، به پاسخهای مشخص نخواهیم رسید. قانون این اجازه را داده است که رأی کارشناسی را باید کمیسیون باغها اعلام کند؛ ازاینرو باید به قانون پایبند بود.
حسن خلیلآبادی، عضو دیگر شورای شهر تهران درباره این پرونده توضیح داد: شیوه بررسی پرونده باغها با توجه به تعداد درختان به گونهای است که ما پیام میدهیم که درختان از بین بروند. این در حالی است که وقتی ملکی را باغ قلمداد کنیم، آن را از امکانات ساختوساز محروم میکنیم.
زهرا صدر اعظم نوری نیز با اشاره به اینکه باید در بررسی پرونده باغها با استناد به قانون و آئیننامهها ورود کنیم، عنوان کرد: وظیفه شورای شهر آن است که درباره نوعیت ملک (باغ یا غیرباغ بودن) بررسیهای لازم را انجام دهد؛ آنچه اهمیت دارد این است که باید در خصوص بررسی این پروندهها، قانون ملاک باشد و سلیقه و علاقه ملاک تصمیمگیری نباشد.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر، اینکه ملک در ری یا تهران است و متراژ آن چقدر است، متناسب با پنج شاخص موجود در قانون باید بررسی شود.
اعضای شورای شهر تهران با ۱۳ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱ رأی ممتنع، «ملک» متعلق به آستان قدس رضوی را «باغ» تشخیص دادند.
ابراهیم امینی،نایب رئیس شورای اسلامی
فرصت یک ماهه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در مورد دو لایحه
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران از فرصت یک ماهه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا برای اظهارنظر در مورد دو لایحه خبر داد.
سید ابراهیم امینی که در نبود محسن هاشمی ریاست صد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران را بر عهده داشت؛ در پایان چلسه با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ابتدای جلسه امروز سه نفر از اعضای شورای شهر تهران تذکرهایی مطرح کردند و سپس اعضای شورای شهر تهران وارد دستور جلسه شدند.
وی افزود: همچنین بعد از ارائه تذکر دو پرونده راجع به باغ بودن یا غیر باغ بودن در دستور کار اعضا قرار گرفت.
نایب رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه در ادامه جلسه لایحه جامع سند رفاه اجتماعی و آیین نامه شهر دوستدار سالمند در دستور کار اعضا قرار گرفت، گفت: این دو دستور جلسه به اتفاق آرا به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ارجاع داده شد تا کمیسیون در خصوص این لایحه به مدت یک ماه نظر خود را اعلام کند و دوباره این دو لایحه به صحن شورای شهر تهران ارجاع داده شود.
میرلوحی، عضو شورای اسلامی شهر تهران
بررسی لایحه سند جامع رفاهی و اجتماعی شهرداری تهران در جلسه شورای شهر
لایحه سند جامع رفاهی و اجتماعی شهرداری تهران در یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر بررسی شد.
محمود میرلوحی عضو شورای اسلامی شهر تهران درخصوص لایحه سند جامع رفاه آسیبهای اجتماعی گفت: موضوع آسیبهای اجتماعی موضوع مهمی است که باید درباره آن تصمیم ویژهای گرفت. امروز میبینیم که وسعت آسیبهای اجتماعی باعث شده است برخی از دوستان حرف از ملغی شدن این لایحه میزنند.
میرلوحی با بیان اینکه به جای ملغی شدن این لایحه و بازگشت آن به معاونت فرهنگی و اجتماعی بهتر است این موضوعها را با کمک سایر دستگاهها حل و فصل کنیم، عنوان کرد: امروز برای این موضوع هم متحمل هزینه میشویم و همین طور به دلیل معطلی لایحه هیچ اقدامی انجام نمیشود.
در ادامه این جلسه حجت نظری عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در رد لایحه اصلا از منابع مالی حرفی به میان نیامده است، گفت: کمیسیون برنامه و بودجه همیشه تلاش کرده است بودجههای فرهنگی و اجتماعی را کم کند، اما امروز موافق این لایحه شده و حرف از کمک به این لایحه زده است. ما یک ماه پس از ارجاع لایحه نظرهای مخالف خود را مطرح کردیم، اما این موضوع با تغییر معاون فرهنگی همراه شد. آقای صالحی امیری که آن زمان معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری بود اعلام کرد که این متن خوب نیست و نمیتواند کفاف نیازهای ما را بدهد.
پس از صحبتهای اعضای شورای شهر؛ محمدرضا جوادی یگانه، معاون فرهنگی-اجتماعی شهرداری تهران اظهار کرد: نقاط قوت شهرداری را تبدیل به ضعف نکنیم. شهرداری در حوزه آسیبهای اجتماعی جزو موفقترین گروههاست و در حوزه آسیبها تغییر رویکرد در برنامه دوم و سوم وجود ندارد. البته جزئیاتی در تفاوت در نگاه به گرمخانهها و سازمانهای مردمنهاد وجود دارد که با این وجود پس گرفتن لایحه درست نیست.
حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری
قلب شهر تهران ایستگاه پایش کیفی هوا ندارد
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه منطقه ۱۲ به عنوان قلب تهران فاقد ایستگاه پایش کیفی هواست، تاکید کرد: مطالعات امکانسنجی پایش آلودگی هوا در دستور کار قرار گیرد.
سید آرش حسینی میلانی امروز در یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران در تذکری به شهرداری تهران مبنی بر احداث ایستگاه پایش کیفی هوا در منطقه ۱۲ گفت: فصل آلودگی هوای تهران شروع شده است و باید ترتیبات و پیشبینیهای لازم برای مقابله در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه منطقه ۱۲ به عنوان قلب تهران فاقد ایستگاه پایش کیفی هوا است، اظهار داشت: مسئولان، احداث نشدن ایستگاه پایش کیفی هوا در منطقه ۱۲ را کمبود اعتبار میدانند و این در حالی است که این منطقه، کانون اصلی تولید تقاضای سفر در شهر تهران است. در این منطقه علاوه بر بازار و مراکز حکومتی، مراکز متعدد و مختلف آموزشی، درمانی و خدماتی قرار دارد که موجب افزایش تردد در این منطقه میشود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در دهه ۷۰ ایستگاه پایش کیفی هوا در سبزه میدان وجود داشت، اما این ایستگاه در سال ۸۶ تعطیل شد.
حسینی میلانی افزود: منطقه ۱۲ ایستگاه پایش کیفی هوا ندارد و این در حالی است که این منطقه از آلودهترین مناطق شهر تهران محسوب میشود.
فراهانی، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران
تاکید بر تأمین منابع مالی پایدار آتشنشانی و خدمات ایمنی
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران نسبت به لزوم اجرای ماده ۲ مصوبه تأمین منابع مالی پایدار سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی و گرفتن بهاء خدمات ایمنی تذکر داد.
مجید فراهانی در يکصد و هفتاد و چهارمین جلسه علنی شورای شهر با اشاره به لزوم اجرای مصوبات، گفت: فراهم کردن اجرای مصوبات شورا از جمله تکالیف لازم الاجراء برای کلیه سطوح اجرایی در واحدهای اجرائی شهرداری تهران است، متاسفانه با وجود مصوبه «تأمین منابع مالی پایدار سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی و راهکارهای ارتقاء کمی و کیفی تجهیزات و آموزش شهروندان شهر تهران» در ۳۱ مرداد ۹۵ به شماره ۱۵۱۲۹ شاهد اجرا نشدن ماده ۲ این مصوبه شورا هستیم.
وی افزود: اهمیت ایمنی در برابر حوادث و لزوم تامین تجهیزات روزآمد در خصوص آتش نشانی بر هیچ کس پوشیده نیست و تاسف آور است که با گذشت ۳ سال از تصویب این مصوبه تاکنون اجرائی نشده است.
فراهانی گفت: حال آنکه بر اساس تکلیف شورا، شهرداری میبایست از ابتدای سال ۱۳۹۶ "بهاء خدمات ایمنی" را محاسبه و از کلیه واحدهای غیرمسکونی و ساختمانهای مسکونی دوازده طبقه و بالاتر موجود وصول نموده و صددرصد آن را در اختیار سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی قرار دهد تا در قالب بودجه سرمایهای سازمان مذکور که همه ساله به تصویب شورای اسلامی شهر تهران میرسد در جهت بروزرسانی تجهیزات و سایر اقدامات مقرر در این مصوبه هزینه شود.
عضو شورای شهر تهران افزود: اگر آتش نشانان عزیز ما از تجهیزات روزآمد و ایمن برخوردار نیستند و در امدادرسانی با تکیه بر ازخودگذشتی و ایثارشان از زندگی من و شما در شهر حفاظت میکنند، ریشه اش را باید در اجرا نشدن این مصوبه و تامین نشدن منابع مالی مورد نیاز که از این محل پیش بینی شده بود، دانست.
وی گفت: به عنوان نماینده مردم تهران در اجرای بند ۳ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره «لزوم اجرای ماده ۲ مصوبه تأمین منابع مالی پایدار سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی و راهکارهای ارتقاء کمی و کیفی تجهیزات و آموزش شهروندان شهر تهران و اخذ بهاء خدمات ایمنی» به شهرداری تهران تذکر میدهم و انتظار دارم شهرداری ضمن اجراء مصوبه در بودجه سال ۹۹ خود منابع ناشی از اخذ بهاء خدمات ایمنی را در بودجه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی پیش بینی نماید.
فراهانی افزود: امیدوارم با اقدام به موقع، موثر و همت شهردار تهران شاهد توجه بیشتر به تاب آوری تهران برای زندگی همه شهروندان عزیز و قدردانی از زحمات آتش نشانان قهرمان باشیم.
حقشناس ، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر
بازگشت آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر
با رای اعضای شورای شهر آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بازگشت.
آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند یکی از دستور جلساتی بود که در صد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر برسی شد؛ محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر از اعضای شورا خواست تا این لایحه دوباره به کمیسیون فرهنگی برای بررسی بیشتر بازگردد و توضیح داد که متاسفانه دوستان در شورا در حوزه فرهنگ، همه خود را صاحبنظر میدانند ولی در حوزههای دیگر فقط خودشان تخصص دارند که باید این مسئله رفع شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند 24 تیر سال 94 به کمیسیون فرهنگی ارجاع داده شد، اضافه کرد: این موضوع 12 شهریور سال 96 به شورای پنجم ارجاع داده و مقرر شد کمیته فرهنگی و اجتماعی این موضوع را بررسی کند. نظر کمیسیون در مورد آییننامه رد لایحه و بازگشت آن به کمیسیون و بررسی بیشتر است.
مجید فراهانی به عنوان مخالف این پیشنهاد گفت: کشور ما رو به سالمندی است و مهم ترین مسائل امروز موضوع سالمندی محسوب میشود.
حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورای شهر در واکنش به این لایحه عنوان کرد: این آییننامه باید در سند جامع رفاه اجتماعی دیده شود؛ چرا که سندهای متفاوت حوزه اجرایی را دچار سردرگمی میکند و کاهش دقت در مقررات را به همراه دارد.
احمد مسجدجامعی، عضو دیگر شورای شهر تهران نیز در مورد این موضوع توضیح داد: مصوبه شهر دوستدار سالمند قبلا به تایید فرمانداری و شورای شهر رسیده و اکنون بحث بر سر یکی از بندهای آییننامه است و نیازی نیست که کل مصوبه را کنار بگذاریم.
زینب نصیری مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم گفت: موضوع امروز بر سر بند (ج) مصوبه شهر دوستدار سالمند است که آییننامه ذیل این مصوبه محسوب میشود؛ بنابراین در حوزه سند رفاه اجتماعی نیست و نباید آنها را با هم ادغام کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشخص نیست در حوزه سالمندان منابع کجا و چگونه هزینه میشود و آییننامه کمک میکند فرایندها شفاف شود، گفت: لذا خواهشمندم دوستان به آن توجه کنند و آن را به سند جامع رفاه اجتماعی گره نزنند.
در نهایت ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر، مسئله استرداد این لایحه به کمیسیون مربوطه را مطرح کرد و با 16 رای موافق این پیشنهاد به تصویب رسید و آییننامه مصوبه شهر دوستدار سالمند برای بررسی بیشتر به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بازگشت.