پخش زنده
امروز: -
موضوع مدیریت پسماند و بازیافت زبالهها و همچنین بازگشت ارز صادرکنندگان در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بررسی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این جلسه که وزیر اقتصاد، تعدادی از روسای کمیسیونهای مجلس و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه حضور داشتند آقای دژپسند وزیر اقتصاد در سخنانی بر پیگیری وضع پسماند در کشور به ویژه در شهرهایی که مشکلات بیشتری دارند تاکید کرد.
وی افزود: برخی شهرها به ویژه شهرهای سواحل شمالی و جنوبی در این باره وضع مناسبی ندارند و باید برای آن فکری کرد.
وزیر اقتصاد گفت: از آنجا که این موضوع هم به اقتصاد و هم به محیط زیست کشور مرتبط است باید آن را به صورت جامع دید و برای آن برنامه عملیاتی پیاده کرد.
همچنین پس از طرح پیشنهاد تعدادی از اعضای اتاق تعاون و روسای کمیسیونهای مجلس، با پیشنهاد وزیر اقتصاد قرار شد هر یک از دستگاههای مرتبط با همراهی اتاق تعاون و مجلس پیشنهادهای خود را برای اقدامات جامع مدیریت پسماند حداکثر تا ۲ ماه آینده به وزارت اقتصاد ارائه کنند تا در دولت بررسی و برای آن تصمیم گیری شود.
همچنین آقای دژپسند درباره بازگشت ارزی که صادرکنندگان از صندوق توسعه ملی گرفته اند نیز گفت: ارز صادرکنندگان به تدریج در حال بازگشت است.
وی خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی و صادرکنندگان در یک سال گذشته زحمات بسیاری را همراه با دولت متقبل شدند و انتظار داریم با همدلی این موضوع را نیز به سرانجام برسانیم.
وزیر اقتصاد همچنین گفت: صادرات غیر نفتی کشور در ۷ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۱۷ درصد رشد داشته است.
وی افزود: اگرچه پارسال در همین روز تحریمهای شدیدی علیه ایران با هدف فروپاشی کشور اعمال شد، اما با وجود همه فشارها و مشکلات توانستیم از مراحل سخت عبور کنیم و در مسیر بهبودی قرار بگیریم که یکی از مهمترین شاخصهای آن رشد صادرات غیر نفتی بوده است.
وزیر اقتصاد گفت: شرایط امروز هم نقطه مطلوب ما نیست، اما با آنچه که آمریکاییها برنامه ریزی کرده بودند تفاوت اساسی دارد.
آقای دژپسند خاطرنشان کرد: در برخی از نشستهای مقامات کشورمان با دیگر کشورها که در برخی از آنها نیز حضور داشتم از سوی سران آنها اعلام شده بود که رئیس جمهور آمریکا هم به نوعی اذعان کرده که ایران در موضوع فشارها و تحریمها با بقیه کشورها تفاوت دارد.
وی تاکید کرد: آنها مستقیما اقتصاد و ارز کشور را هدف گرفته بودند، اما برای همگان آشکار است که وضعیت ارزی بسیار بهتر از روزهای آغازین اعمال تحریم هاست و میتوانیم شرایط را با همدلی به نقطه مطلوب برسانیم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: یکی از وعدههای من اصلاح قیمت پایه صادراتی بود که آن را عملیاتی کردیم به گونهای که امروز شاهد کاهش ۳۰ درصدی قیمت پایه صادراتی هستیم.
آقای دژپسند همچنین در حاشیه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران افزود: دولت برنامه جامعی برای واگذاری شرکت ها، داراییها و اموال مازاد بانکها آماده کرده است.
وی افزود: این برنامه ناظر به این است که بتوانیم به صورت فراگیر و با مشارکت بخش خصوصی آن را به سرانجام برسانیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: باید ابعاد مختلف اموال شرکتهای تملیکی بانکها، اموال مازادشان و همچنین شرکتهایی که هم اکنون فعالند در سایتی بارگذاری و رونمایی کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در آیندهای نزدیک این موضوع با پیوست رسانهای جامع اطلاع رسانی خواهد شد و امیدواریم که با استقبال خوبی مواجه شود.
آقای دژپسند همچنین با اشاره به آمارهای مثبت وضع اقتصاد در ۶ ماهه منتهی به مهر ماه امسال افزود: تجربه یک سال اخیر نشان داد اقتصاد ایران ظرفیت جهش و رفع تلاطمات را دارد.
وی همچنین با رد کم کاری گمرک در اتصال به سامانه جامع تجارت گفت: گمرک در این باره اقدامات خوبی انجام داده است و البته باید برخی مسائل هم برطرف شود که در این باره از اصحاب رسانه برای اطلاع رسانی برای اقدامات انجام شده دعوت خواهیم کرد.
آقای دژپسند در پایان با اشاره به روز ۱۳ آبان افزود: اگرچه این روز عمدتا با محوریت سیاسی بیشتر شناخته شده است، اما از پارسال با اقدامات ظالمانه آمریکا در تحریم ها، موضوع اقتصادی آن پررنگ شد اگرچه تحریم کنندگان فشارهای زیادی هم آوردند، اما شاخصها نشان میدهد نتوانستند به اهداف خود دست یابند.
رئیس اتاق تعاون، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این جلسه گفت: سال گذشته فعالان اقتصادی هم از سوی دشمنان فشارهای زیادی را متحمل شده اند و هم در داخل با موانع جدی روبرو بودند.
آقای شافعی افزود: به عنوان نمونه، زمانی که یک محموله برای صادرات به مرز منتقل میشد در مدت کوتاهی شاهد دستورالعملهای متفاوتی بودیم که مشکلات زیادی را به وجود آورد.
وی گفت: باید در بازگرداندن اقساط تسهیلات گرفته شده از صندوق توسعه ملی تدابیری اندیشیده شود که بخش خصوصی بتواند از پس آن برآید و به فعالیت خودش ادامه دهد.
در ادامه این جلسه عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز در همین باره افزود: صندوق توسعه، مستقیم با فعالان در ارتباط نیست بلکه ما از طریق بانکها ارز را در اختیارشان قرار میدهیم.
آقای ساعدی تصریح کرد: در زمان گرفتن تسهیلات ارزی از سوی فعالان اقتصادی، در اساسنامه آورده شده بود که باید ریسک آن را بپذیرند.
البته آقای اکبریان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال آقای ساعدی گفت: این موضوع برای شرایط عادی است و در زمان تحریمهای شدید شرایط و فضا عملا متفاوت است.
در نهایت با پیشنهاد وزیر اقتصاد مقرر شد با حضور اعضای اتاق تعاون و صندوق توسعه ملی و همچنین روسای کمیسیونهای مجلس، کارگروهی تشکیل تا این موضوع رسیدگی و به وزیر اقتصاد ارائه شود.