به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، تسهیل گر روابط اقتصادی فعالان اقتصادی با نهادهادی مربوطه کشورهای سوریه و عراق در همایش تسهیل روابط اقتصادی با سوریه و عراق گفت: امروز شرایط حضور در کشور سوریه مناسب است و نگرانی از جمله در بعد امنیتی وجود ندارد.
نوعی اقدم افزود: نیازهای بازار سوریه ، نیازسنجی و مشخص شده و لیست کاملی از وضعیت تجارت و بازار روسیه برای ارائه به فعالان اقتصادی موجود است.
وی ادامه داد: برای انجام صادرات با کمترین مشکلات ، همکاری لازم را با فعالان اقتصادی خواهیم داشت و بازار سوریه آماده حضور تجار و بازرگانان ایران و برقراری ارتباط تجاری است.
خسرو فروغان، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس گفت: امروز بازار سوریه نیازمندیهای فراوانی دارد که فعالان اقتصادی ما میتوانند با حضور مناسب و به موقع ، سهم خوبی از بازار این کشور را به خود اختصاص دهند.
وی افزود: کشاروزی، IT، شرکتهای دانش بنیان و خدمات از بخشهایی است که میتوانند حضور موثر و مناسبی در بازار سوریه داشته باشند.
فروغان ادامه داد: سوریه یکی از کشورهای هدف صادراتی استان فارس است و برای تقویت و ارتقا تجارت بین المللی با این کشور به زودی میز صادرات به سوریه در اتاق بازرگانی فارس تشکیل شده و خدمات خود را به فعالان اقتصادی استان ارائه خواهد کرد.
امید ماهرانی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس هم گفت: اتاق بازرگانی فارس ، رویکرد جدیدی نسبت به بازارهای بین المللی و صادراتی استان ایجاد کرده به طوری که ۱۵ کشور به عنوان بازارهای هدف بخش خصوصی استان مشخص شده است تا فارس به جایگاه خود در تجارت بین الملل دست یابد.
وی افزود: این ۱۵ کشور بر اساس سهم و ویژگیهای استان اولویت بندی شده و برای هر کدام برنامه ریزی مشخص صورت گرفته است که کشور سوریه و هند از اولویتهای نخست استان برای ایجاد بازارهای صادراتی قوی و کارآمد است.
ماهرانی با تشریح ویژگی کشور و تجارت بین المللی سوریه بیان کرد: کشور سوریه ۱۸ میلیون جمعیت دارد که بالغ بر ۹۰ درصد آن را مسلمانان تشکیل میدهند و پایههای اقتصاد این کشور بر بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات است.
وی اظهارداشت: عمده کالاهایی که از کشور ایران به سوریه صادر شده در زمینههای شیرآلات برنجی، قرص کپسول، شیر خشک، شیشه ساختمانی، کاشی، قطعات خودرو و خمیر مایع است که با توجه به نیازهای بازار این کشور، استان فارس میتواند سهم خوبی در صادرات به کشور سوریه داشته باشد.
ماهرانی اضافه کرد: کشور ایران و سوریه تفاهم نامههای خوبی در زمینههای کمیته مشترک بازرگانی و صنعتی، تجارت آزاد، تجارت ترجیحی، همکاری نمایشگاهی، اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، گمرک، بانک، صندوق ضمانت صادرات و استاندارد باهم منعقد کرده اند که از امتیازهای خوب ما برای ورود به بازار سوریه است.