پخش زنده
امروز: -
چند ماهی از انقلاب میگذشت، انقلابی که البته دستخوش فتنهها شده بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حرکتهای جداییطلبانه در برخی استانهای مرزی و درگیری و اغتشاش در برخی شهرهای مرکزی. ۲۵ سال توطئه موجب شد که دانشجویان در پس این فتنهها سایه آمریکاییها را ببینند. چه از پستو و چه پیش رو آمریکاییها مقابل انقلابیها سنگ اندازی میکردند.
سنای آمریکا به علت مجازات ضد انقلابها در ایران قطعنامه صادر و تحریم ایران را آغاز میکند. ۳۰ مهر ماه ۵۸ بود که رسانهها اعلام کردند، محمدرضا پهلوی به بهانه معالجه پزشکی به آمریکا و نیویورک میرود. حالا دیگر خشم مردم ایران در سراسر جهان برانگیخته میشود. با رفتن شاه به آمریکا دانشجویان در این تصمیم تصویری از کودتای آمریکایی میدیدند. آمریکا در کودتا بخصوص در ایران سابقه دار بود چند روز قبل از انقلاب هم ژنرال هایزر به ایران آمده بود تا با کمک بختیار ۲۸ مرداد را برای ایران تکرار کند.
امام خمینی (ره) حالا صریحتر علیه سیاستهای آمریکا هشدار میدهد و به طلبهها، دانشجویان و دانشآموزان اعلام میکند، حملات خود را نسبت به آمریکا زیاد کنندو این کشور را وادار به استرداد شاه کنند.
اما آمریکاییها ترجیح دادند خواسته مردم ایران را ندید بگیرند. خبرهایی نیز به گوش میرسید که سفارت آمریکا ارتباط مخفی با اعضای دولت موقت بازرگان دارد. ۱۰ آبان ۵۸ دیدار محرمانه وزیر خارجه دولت بازرگان با برژینسکی مشاور امنیت ملی کاخ سفید انجام میشود.دقیقا در زمانی که امام خمینی (ره) در تمامیسخنرانیها و اعلام مواضع خودشان، طلاب و دانشجویان و جوانان را به هوشیاری در برابر آمریکا و ضرورت مقابله با توطئههای این دولت، فرامیخواندند. همین هم شد که اعضای انجمنهای اسلامی دانشگاه تهران، صنعتی شریف، پلیتکنیک و دانشجویان مسلمان دانشگاه شهید بهشتی تصمیم میگیرند مرکز ارتباط آمریکا با داخل ایران یعنی سفارت این کشور را تسخیر کنند.
با تسخیر سفارت آشکار میشود که ابزارهای مورد استفاده کارکنان آمریکایی وسایل دیپلماتها نبوده، بلکه ابزار جاسوسها بوده از فلزیاب تا گازهای سمی و پودر محو کننده، اتاق مخصوص جلسات محرمانه که با ایجاد نویز اجازه خروج صدا از آن نبود، نقشههای محرمانه از مناطق مورد مناقشه استفاده از پلاکهای ماشین برای تعقیب و مراقبت و یا جاسوسی، دستگاههای مخابراتی و ارسال پیام به کشتیها و هواپیما، همه نشان میداد اینجا دیپلماسی در روابط با ایران جایی ندارد. دانشجویان که بعدها نام خود را پیرو خط امام گذاشتند، اما نگران بودند.
نگران از اینکه تسخیر سفارت مورد تایید امام (ره) واقع نشود، چرا که چند ماه قبل از آن گروهک موسوم به مجاهدین خلق با اهدافی خاص، دست به چنین کاری زدند، اما امام (ره) با هوشیاری، با این اقدام مخالفت کرده بودند. به همین خاطر بلافاصله با حاج احمد آقا فرزند امام (ره) تماس گرفته میشود. ۱۴ آبان امام خمینی (ره) با لقب شیطان بزرگ برای آمریکا در سخنرانی خود در تاریخ انقلاب این جمله را تا امروز پرتکرارترین جمله برای آمریکا میکند. ۱۶ آبان هم امام خمینی (ره) نام سفارت آمریکا را مرکز فساد میگذارد. با تایید امام (ره) دانشجویان سراسر کشور از این اقدام حمایت میکنند و مردم گروه گروه به صف دانشجویان میپیوندند. یک ماه بعد وقتی روزنامه نگار و نویسنده مشهور مصری، حسنین هیکل از امام میپرسد شما در جریان بودید و یا موافق آن؟ امام اینگونه پاسخ میدهد: ۵۲ آمریکایی در سفارت آمریکا که حالا نامش لانه جاسوسی است نگه داشته شدند تا بسیاری از رازهای پشت پرده آمریکاییها افشا شود. آمریکاییها محمدرضا پهلوی را به ایران ندادند، اما خودشان هم آن را نگه نداشتند تا ثابت کنند مهرههای آمریکایی تاریخ مصرف دارند.
سفارت خانه آمریکا در واقع پایگاه سرویسهای اطلاعاتی بود برای ایجاد جو نا امنی و نا آرامی در کشور. در این مدت دستهای چدنی آمریکا از دستکش مخملی بیرون آمد: تحریم و تهدید نظامی، طراحی کودتا از پایگاه شهید نوژه در همدان، عملیات نظامی از طریق طبس برای آزادسازی جاسوسان آمریکایی. همه اینها نشان داد که آمریکا حامی هیچ ملتی نیست بلکه به دنبال منافع خود در هر اقلیمی است.