به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه اینترنتی رای الیوم که در لندن به روز میشود در سرمقاله خود آورده است: از بزرگترین ایرادهای جنبش سودانی که عمر البشیر رئیس جمهور سابق را سرنگون کرد این است که قدرت مورد نیاز را برای خارج کردن بیش از ۱۰ هزار سرباز سودانی که در کنار ائتلاف سعودی اماراتی در یمن میجنگند ندارد و این اقدامی بود که به ضرر آبروی ارتش سودان تمام شد و آن را به عنوان نیروهای مزدوری شناساند که در جبهههایی میجنگد که سودان هیچ وظیفه ملی در آنها ندارد و هدف از این جنگ فقط پول است.
یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیروز حقایق هولناکی را درباره حجم تلفات انسانی نیروهای سودانی که در جنگ یمن مشارکت دارند فاش و اعلام کرد از آغاز جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ حدود ۴ هزار و ۲۵۳ نفر از این نیروها کشته و حدود چهار هزار نفر دیگر هم مجروح شده اند.
ارتش سودان این آمار را تکذیب کرد و آن را جنگ روانی به منظور تحریک افکار عمومی سودان ضد نهاد نظامی این کشور برشمرد، اما در عین حال هیچ اطلاعاتی از خسارتها و آمار مجروحان و کشته شدگان یا حتی تعداد نیروهای سودانی که در جبهههای خط مقدم یمن زیر نظر عربستان در مرزهای جنوبی یا تحت نظر امارات در عدن و ساحل غربی میجنگند ارائه نکرد.
عمر البشیر که اکنون به اتهام پیدا شدن بیش از ۱۲۰ میلیون دلار پول نقد در خانه اش که از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به عنوان رشوه دریافت کرده بود در زندان و در حال محاکمه است، مسئول مستقیم درگیر کردن نیروهای سودانی در این جنگ است که هیچ ارتباطی به کشورش ندارد.
همین امر اتهاماتی را که به او و ژنرال محمد حمدان دغلو (حمیدتی) معاون رئیس جمهور کنونی سودان درباره تبدیل ارتش ملی به خیل مزدوران زده میشود تایید میکند.
در روزنامه رای الیوم بیشتر تمایل داریم اظهارات سرتیپ یحیی سریع و اطلاعاتی را که درباره ارتش سودان در یمن فاش کرد باور کنیم به ویژه بعد از آن که اطلاعات خود را با صدا و تصویر ثابت کرد و نشان داد که فقط در عملیات ”نصر من الله“ که تقریبا دو ماه قبل، ارتش یمن با پشتیبانی مقاومت مردمی در محور نجران انجام داد ۵۰۰ نفر کشته و زخمی و ۲ هزار جنگجو اسیر شدند که در میان آنها نیروهای سودانی هم به چشم میخورد.
ما آتش ناشی از حملات موشکهای کروز و پهپادهایی را که از شمال یمن میآمدند و تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دادند به چشم دیدیم.
تلفات انسانی عظیم امارات در جنگ یمن فرماندهی نظامی و سیاسی در ابوظبی را بر آن داشت تا به منظور کاهش خسارتها و جلوگیری از حمله به زیرساختها شبیه آنچه در بقیق و حقل الشیبه رخ داد اکثر نیروهای شرکت کننده در این جنگ را عقب بکشد. پس چرا سودان از این وضعیت درس نمیگیرد تا همه نیروهای خود را بازگرداند آن هم در شرایطی که پیروزی ائتلاف سعودی- اماراتی در این جنگ بعد از گذشت شش سال و وارد آمدن خسارتهایی در همه زمینهها غیرممکن شده است.
نمیخواهیم ارتش سودان در این جنگ دخیل باشد. در این جنگ تاکنون بیش از صد هزار یمنی کشته شده اند و طبق گزارش سازمان ملل یمن را در زمره گرسنهترین و فقیرترین کشورهای دنیا قرار داده است. همچنان خواستار اجرای تحقیقات بیطرفانه برای مشخص شدن همه حقایق مربوط به دست داشتن سودان در این جنگ هستیم تا معلوم شود کدام فرماندهان نظامی و سیاسی با خون سودانیها تجارت کرده اند.