پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد شهید: ۱۳ آبان سرمشق آزادیخواهی و نفی سلطه شد و در روزهای تاریخساز ایران جایگاه فراموش نشدنی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی شهیدی نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهور گفت: این روز و این مناسبت تاریخی نشانهای است پیش چشم ما تا به درک تازهای از قدرت نسل جوان دانشجو و نوجوانان دانشآموز کشور برسیم.
نهضت بالنده اسلامی و مردمی ما با تکیه بر شانهها و بازوهای نیرومند این قشر، توانسته است از گردنههای سخت توطئه و خصومت عبور کند. بعد از گذشت ۴۰ سال، به واسطه حماسهای که قهرمانان شهید و مبارز دانشآموز و دانشجو آفریدند، هنوز هم نهضت و نظام اسلامی متکی بر اراده و ایمان این قشر مؤمن است.
پیام نهفته دیگر در این روز تاریخی و بزرگ، این است که مدارس و دانشگاههای ما در صف اول مقابله با سلطهجویی و مبارزه با استکبار ایستادهاند. آنها در سایه درک عالمانه خویش از معادلات سیاست جهانی، هیچ گاه به نظم و نظام ناعادلانه حاکم بر صحنه بینالمللی تمکین نکردهاند، بلکه حتی افشا کننده و آگاهیدهنده دسیسهها و سیاستهای ضد بشری و سوداگرانه قدرتهای جهانی بودهاند.
در تاریخ معاصر ایران اولین صدای نفی سلطه و مبارزه با استکبار از دانشگاه و مدارس برخاسته و درست به همین دلیل همواره آماج اصلی خصومت و کینه قدرتهای سلطهگر و عوامل آنها بوده است، تا جایی که در این ۴۰ سال تلاشها و سرمایهگذاری زیادی صورت گرفته است تا روح مبارزاتی و ضدیت با سلطه در محیطهای دانشآموزی و دانشجویی کم رنگ شود.
روزهای هشتم و سیزدهم آبان در تاریخ ما حرفهای بسیار برای گفتن و پیامهای عمیق برای شنیدن نسل امروز دارد. این دو روز، دو نشانگاه در تاریخ ماست تا دریابیم که نهال قدرت ملی ما با خون پاکترین فرزندان این مرز و بوم آبیاری شده است. با این نشانهها پی میبریم که در مسیر جنگ تحمیلی و مبارزه با استکبار، اولین قهرمانان و نیروهای جان برکف از مدارس و دانشگاههای ما ظهور کردهاند و هرکدامشان در میدان جنگ و مبارزه، حماسههای بزرگ را خلق کردهاند.
شهدای دانش آموز روز ۱۳ آبان، آیینههای مجسم آزادیخواهی هستند. روح آرمانخواهی و وطن دوستی این عزیزان در آن برهه همچون مشعل فروزان مسیر حرکت بعدی مردم ایران اسلامی را نور و گرما بخشید.
امروز بزرگترین میراث این عزیزان، همان چیزهایی است که به عنوان عنصر قدرت و عوامل اعتبار بخش ایران اسلامی در جهان مطرح است، یعنی امنیت و استقلالی که نظام اسلامی در منطقه و جهان به آن میبالد.
نسل امروز ما نیازمند نگاه تازه و فراگرفتن مشق ایثار و مبارزه از این قهرمانان شهید مدرسه و دانشگاه است. صدای عدالت خواهی و نفی وابستگی و خودباوری را، همین گروه از شهدای جوان و نوجوان سر دادند تا جایی که بسیاری از جنبشها و نهضتهای رهایی بخش در فراسوی منطقه را تحت تأثیر قرار داد.
اغراق نیست اگر بگوییم قدرتهای سلطهجو از زمانی بساط نفوذ و بهرهجویی از اقتصاد و فرهنگ ایران را برچیدند که دانشگاه و مدارس ما به سنگر مبارزه تبدیل شدند؛ بنابراین بر همه ما فرض است که با زبان و تکنیک تصویر و هنر و رسانه به نسل امروز و آینده نشان دهیم که در سحرگاه ۱۳ آبان ۱۳۵۷، چه رخداد عظیم تاریخی نقش بست و دانشآموزانی که مدارس را به سمت استقرار در سنگر دانشگاه ترک کردند چه آرمانهای بلند در ذهن و چه شعارهای رهاییبخش بر زبان داشتند. در این مطالعه تاریخی باید آثار و نشانههای الهامبخش جنبش دانشآموزی و دانشجویی را بر سایر حرکتها و نهضتهای رهاییبخش استخراج کنیم.
شک نداریم که اگر اجتماع شورانگیز و تاریخی آن روز دانش آموزان و دانشجویان در محوطه دانشگاه تهران به خوبی مستندسازی و بازنمایی شود، روشن خواهد شد پرچم ظلمستیزی و عدالتخواهی همیشه در این مرز و بوم در اهتزاز بوده است.
گلولههایی که آن روز سینه نوجوانان و جوانان پاک سرشت ما را هدف قرار داد، تیرهای کینه و خصومت بودند که هر چند بخشی از سرمایههای علمی را از ملت گرفتند، اما در نهایت در برابر صدای نیرومند عدالت خواهی و استقلال طلبی محو شدند.
روز بزرگ ۱۳ آبان، به خون دهها شهید و صدها مجروح قداست یافته است. یکی از نقاط پر رمز و راز تاریخ انقلاب اسلامی دو اتفاق بزرگی است که در این روز رخ میدهد. رهبر معظم انقلاب در یکی از بیاناتشان ارتباط عمیق و پرمعنا میان کشتار دانش آموزان در ۱۳ آبان ۵۷ در دانشگاه تهران توسط عوامل رژیم ستمشاهی و پیروزی بزرگ دانشجویان در فتح لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۵۸ را نشان میدهند. ایشان میفرمایند که وقتی در سیزده آبان ۱۳۵۷ دانشآموزان ما به وسیله مزدوران مسلط آمریکایی در کشور ما، قتل عام شدند، آمریکا به خیال خویش ضربه بزرگ به وسیله ایادی خود بر ملت و کشور ما وارد کرد. لکن بعد از این، سیزده آبان سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاد که سیلی بزرگ جوانان ایرانی به امریکا بود.
آثار آن ضربه سختی که بر منافع استکبار در ۱۳ آبان وارد شد، هنوز هم در رفتار و سیاست خصمانه سران کاخ سفید دیده میشود و هنوز هم این روز به عنوان نماد سازش ناپذیری ملت ایران و تحقیر اقتدار آمریکا شناخته میشود.
دقیقاً همین تعبیر را حضرت امام (ره) درباره آثار و برکات ۱۳ آبان و تسخیر لانه جاسوسی دارند و میفرمایند: دانشجویان مسلمان و مبارزی که لانه جاسوسی را اشغال کردهاند با عمل انقلابی خودشان ضربهای بزرگ بر پیکر آمریکای جهانخوار وارد نمودند و ملت را سرافراز کردند.
نشست شورای معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران
پیروزی در برابر استکبار با مقاومت
حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدعلی شهیدی امروز در نشست شورای معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسکری (ع) و تبریک آغاز امامت امام زمان (عج) گفت: سیزدهم آبان سالگرد ۳ حادثه مهم «روز دانشآموز»، «تبعید امام خمینی (ره)» و «تسخیر لانه جاسوسی» است.
وی ادامه داد: از زمان شکلگیری نهضت امام خمینی (ره) و پیروزی انقلاب اسلامی و تا امروز آمریکا همواره سرسختترین دشمن انقلاب ما بوده است، اما خوشبختانه ملت ایران بهسرعت متوجه این دشمنی شدند و همواره توطئههای آمریکا را خنثی کردند. یکی از مهمترین موارد برای خنثیسازی توطئههای آمریکا علیه کشورمان تسخیر لانه جاسوسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود.
نماینده، ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه امام خمینی (ره) تسخیر لانه جاسوسی را انقلاب دوم دانستند، افزود: ایشان در زمان حیات خود همواره سکان مبارزه با استکبار را در دست داشتند و پس از ایشان نیز مقام معظم رهبری همین مسیر را تا امروز ادامه دادهاند و تمام تلاشهای دشمنان و به ویژه امریکا برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی با رهنمودهای ایشان ناکام مانده است.
معاون رئیس جمهور افزود: مقام معظم رهبری بارها تأکید کردهاند که مذاکره با آمریکا سودی برای انقلاب اسلامی ایران نخواهد داشت و تنها راه پیروزی در این راه مقاومت در برابر فشارهای آمریکاست که خوشبختانه مردم ایران بهخوبی در حال مقاومت بهخصوص در حوزه جنگ اقتصادی آمریکا هستند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برپایی مراسم راهپیمایی روز ۱۳ آبان گفت: راهپیمایی ۱۳ آبان در راستای مبارزه با استکبار در تمام شهرها و روستاهای کشورمان برگزار میشود و مردم با حضور پرشور در این راهپیمایی نشان میدهند که همچنان در برابر دشمنان انقلاب اسلامی ایستادهاند و انشاءالله بهزودی سایه این دشمنان از همه کشورهای اسلامی برداشته شود.
وی همچنین پس از گزارشهای ارائه شده در خصوص «بانک اطلاعات املاک بنیاد شهید و امور ایثارگران» و «آخرین وضع ساخت، تجهیز و بهرهبرداری از مراکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار» توسط مدیران این حوزهها گفت: اموال و املاکی که در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارد در واقع متعلق به خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران است و باید نهایت مراقبت از آنها به عمل بیاید و از آنها برای خدماترسانی به ایثارگران و خانوادههای آنان به بهترین شکل استفاده شود.
در پایان این نشست با اهدای لوح تقدیری از زحمات نادر نصیری بهعنوان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ تقدیر شد و حکم مشاور امور استانهای رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به وی اهدا شد و حمید علی صمیمی نیز حکم انتصاب بهعنوان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ را دریافت کرد.