چین در آستانه پذیرایی از مکرون
هشدار به رئیس جمهور فرانسه
چین در عین حال که آماده است استقبال گرمی از رئیس جمهور فرانسه داشته باشد به رئیس جمهور فرانسه هشدار داد در ناآرامیهای هنگ کنگ مداخله نکند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از شانگهای، امانوئل مکرون قرار است عصر امروز برای دومین سفر خود به چین با موضوع تجاری وارد شانگهای پایتخت اقتصادی چین شود.
مکرون در نخستین سفر خود به چین در اوایل سال ۲۰۱۸, وعده داد دست کم یک بار در سال به این کشور سفر کند.
ژو جینگ یکی از مقامات عالی وزارت امور خارجه چین گفته بود ما همیشه بهترینها را به دوستانمان ارائه میدهیم به ویژه اینکه این دوست از راه دوری آمده باشد. باید استقبالی بسیار دوستانه و گرم از وی به عمل آید.
بخش برجسته این دیدار مراسم شام سه شنبه زوج ریاست جمهوری چین و فرانسه است. باغ یو در شانگهای که به عنوان یکی از زیباترین مناطق چین شناخته میشود به این منظور در نظر گرفته شده است.
شی جینپینگ رئیس جمهور چین به دنبال تقویت روابط خود با اروپاییها آن هم در شرایطی است که اقتصادی کشورش با رکود رو به رو شده بخاطر جنگ تجاری با آمریکا. این کشور همچنین از پنج ماه پیش باید با چالش هنگ کنگ مقابله میکند که معترضان آن به سلطه فزاینده چین بر این منطقه اعتراض دارند.
در حالی که کاخ الیزه اطمینان داده است امانوئل مکرون با صراحت مسئله حقوق بشر و همچنین اوضاع هنگ کنگ و منطقه مسلمان نشین سین کیانگ را مطرح خواهد کرد، پکن در این زمینه به رئیس جمهور فرانسه هشدار داد.
دیپلمات چینی گفت: هنگ کنگ و سین کیانگ مسائل داخلی چین محسوب میشوند و بی ربط است که در دستور کار مسائل دیپلماتیک قرار بگیرد.
دیده بان حقوق بشر از مکرون خواست بر رئیس جمهور چین برای تعطیلی اردوگاههای آموزشی سیاسی در سین کیانگ اعمال فشار کند. پکن در این اردوگاهها بیش از یک میلیون اویغور را نگهداری میکند.
امانوئل مکرون به محض ورود به شانگهای قرار است در مراسم شامی با حضور دیگر رهبران جهان به مناسب آغاز دومین نمایشگاه واردات شانگهای شرکت کند. این رویداد سالانه را دولت چین راه اندازی کرده است تا تمایل خود را برای باز کردن بازار نشان دهد.
دیپلمات چینی میگوید مذاکره میان چین و فرانسه در شرایطی که جهان با بحرانهای مکرر رو به روست و حمایت گرایی و یک جانبه گرایی رو به رشد است اهمیت بسیاری دارد.
ژو میگوید در حالی که واشنگتن در هفتههای اخیر هشدارهای خود را در مورد تهدید راهبردی و ایدئولوژیکی که پکن دارد تشدید کرده است، فرانسه و چین به عنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، به عنوان قطبهای تمدن باید مسئولیت خود را برای پاسداری از شکوفایی و صلح جهانی برعهده بگیرند.
ژان پیر کابستان چین شناس در دانشگاه هنگ کنگ میگوید هیچ تردیدی وجود ندارد که عملیات آمریکا چین را وادار کرده است که به فرانسه و همچنین آلمان و انگلیس نزدیک شود. با این حال اروپاییها ساده لوح هستند اگر فکر میکنند میتوانند علیه امریکا با چین متحد شوند.
وی تاکید کرد چین همچنان مشکلی برای سازمان جهانی تجارت، عامل بی ثبات کننده دریای چین جنوبی، تهدیدی علیه تایوان و قطبی استبدادی در برابر هنگ کنگ و ارزشهای دموکراتیک ما باقی خواهد ماند.
نیروی دریایی چین و فرانسه در بهار گذشته در حادثه دریایی نزدیک تایوان رو در روی هم قرار گرفتند. ژو در مورد حضور فرانسه در منطقه اقیانوس آرام گفت: اگر فرانسه به دنبال ایفای نقش آشوبگر است، این چیزی نیست که ما بخواهیم شاهد آن باشیم.
رئیس جمهور فرانسه قرار است روز سه شنبه در شانگهای مرکز پمپیدو را افتتاح کند.
وی برای دیدار دوباره با شی جینپینگ و لی که چیانگ نخست وزیر چین روز چهارشنبه به پکن میرود.
قرار است به این مناسب ۴۰ قرارداد میان دو کشور امضا شود.