به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛
"صدیق صدیقی" اعلام کرد: جنگ و خشونت همزمان با مذاکرات آمریکا و طالبان کاهش نیافت بلکه در این مدت، شاهد گسترش جنگ و افزایش حملات طالبان بودیم.
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت: جنگ و صلح در افغانستان پیچیدگی و دشواریهای زیادی دارد، دولت افغانستان از سال ۲۰۱۷ تاکنون طرحهای مختلفی را برای پایان جنگ و برقراری صلح در این کشور اجرا کرده است.
"صدیقی" افزود: قرار بود گفتگوهای را که آمریکاییها با طالبان زمینه ساز گفتگوی مستقیم دولت افغانستان با طالبان شود، اما بی نتیجه پایان یافت.
وی تاکید کرد: کوتاهترین راه برای رسیدن به صلح، گفتگوی مستقیم طالبان با دولت افغانستان است و فقط تلاشهای صلح با محوریت و مدیریت دولت و مردم افغانستان میتواند این کشور را به صلح پایدار برساند.
وی با اشاره به طرح هفت مادهای رئیس جمهور افغانستان برای صلح گفت: ما خواستار حمایت کشورهای منطقه و فرامنطقه از برنامه جدید رئیس جمهور برای دستیبابی به صلح هستیم.
"صدیقی" با بیان اینکه طرح صلح رئیس جمهور به مجلس افغانستان نیز ارائه خواهد شد افزود: تشکیل اجماع ملی، منطقهای و بین المللی بخش مهمی از طرح هفت مادهای صلح دولت افغانستان است و ما در این چارچوب با پاکستان نیز مذاکره خواهیم کرد.
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر "خلیل زاد" به کابل گفت: در دیدار "خلیل زاد" با رئیس جمهور افغانستان گزارشی از دیدارهای وی در بروکسل و مسکو به ریاست جمهوری افغانستان ارائه شد و همچنین مسئله زندانیان نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وی تصریح کرد: روند صلحی که دولت افغانستان به پیش میبرد هنوز به مرحله تبادل زندانیان نرسیده است و دولت افغانستان برای آزادی زندانیان سیاست مشخص خود را دارد و براساس منافع ملی این کشور عمل خواهد کرد.
"صدیقی" همچنین در پاسخ به سوال یک خبرنگار، گزارش اداره بازرسی آمریکا (سی گار)را مبنی بر غیبت شصت درصد نظامیان افغان در انجام وظیفه به شدت تکذیت کرد و گفت: میزان غیبت نظامیان افغان در انجام وظیفه کمتر از ده درصد است.
سخنگوی رئیس جمهور افغانستان دربخش دیگری از اظهارات خود بر تغییر رویکرد وزارت خارجه این کشور تاکید کرد و افزود: گسترش همکاریهای اقتصادی منطقهای و اتصال منطقهای از طریق افغانستان، سیاست اقتصادی دولت این کشور است که باید در اولویت کاری وزارت خارجه قرار گیرد و وزارت خارجه افغانستان براساس سیاست رئیس جمهور، " اقتصاد محور" باشد.
" گران هیواد " سخنگوی جدید وزارت خارجه افغانستان نیز در این نشست خبری گفت: گسترش همکاریهای اقتصادی منطقه ای، توسعه تجارت منطقهای و روابط تجاری دو جانبه خطوط اصلی سیاست اقتصادی وزارت خارجه را تشکیل میدهد.