به
گزارش خبر گزاری صدا وسیما، مرکز فارس، خداداد رحیمی گفت: در ۷ ماه گذشته ۱۶۸ هزار و ۷۱۱ تن کالا به ارزش ۲۶۳ میلیون و ۲۴۴ هزار دلار از طریق گمرکات فارس به خارج از کشور صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال از لحاظ وزن ۱۲ درصد کاهش و از لحاظ ارزش ۹۲ درصد افزایش را نشان میهد.
مدیرکل گمرکات استان فارس افزود: کالاهای صادراتی فارس به ۵۹ کشور جهان از جمله عراق، افغانستان، کویت، ترکیه، قطر، امارات متحده عربی، روسیه، پاکستان، آلمان و عمان صادر شده است.
وی گفت: در بین کالاهای صادراتی محصولات لبنی، اوره، ربگوجه فرنگی، دستگاههای مبدل حرارتی، آرد گندم، شیره و عصاره شیرین بیان، ماهی، رزینهای آلکید که بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل گمرکات استان فارس افزود: در هفت ماه گذشته در بین کالاهای صادراتی استان فارس صادرات اوره از لحاظ وزن ۸۷ درصد و ارزش ۳۴۸ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه پارسال نشان میدهد که از دلایل عمده آن میتوان به کیفیت محصول و بازاریابی مناسب تجار و بازرگانان استان فارس به خصوص در کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره کرد.
رحیمی گفت: در هفت ماه گذشته ۱۰ هزار و ۲۲۱ تن کالا به ارزش ۶۵ میلیون و ۴۷۱ هزار دلار از طریق گمرکات استان فارس به کشور وارد شده است که این میزان واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن ۱۲ درصد کاهش و از لحاظ ارزش ۱۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: کالای وارداتی از ۳۹ کشور جهان وارد شده که عمده آنها از چین، آلمان، ترکیه، امارات متحده عربی، ایتالیا، آمریکا، جمهوری کره، دانمارک، سوئیس و انگلستان بوده است.
مدیرکل گمرکات استان فارس به تعداد مسافرین ورودی از طریق مرز هوایی استان فارس اشاره کرد و گفت: در هفت ماه گذشته در مجموع تعداد ۱۶۴ هزار و ۸۷۵ نفر مسافر از طریق مرز هوایی فارس به کشور وارد شده که از این تعداد ۱۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر ایرانی و ۵۲ هزار و ۵۱۷ نفر گردشگر خارجی بودهاند.
وی افزود: تعداد ۱۷۷ هزار و ۷۱۴ نفر از طریق مرز هوایی استان از کشور خارج شدهاند که از این تعداد ۱۲۴ هزار و ۷۴ نفر ایرانی و ۵۳ هزار و ۶۴۰ نفر خارجی بودهاند.
مدیرکل گمرکات استان فارس خاطرنشان کرد: در مدت مذکور همشهریان استان فارس تعداد ۵۷۱ بسته کالاهای هدیه و سوغات به ارزش ۳۱۵۸ دلار از طریق گمرک امانات پستی دریافت کردند و تعداد ۳۶۶۴ بسته پستی به ارزش ۴۴ هزار و ۵۱۸ دلار به خارج از کشور ارسال کردهاند.