پخش زنده
امروز: -
وزیر کشور پیشنهاد کرد استانها برای مسیر پیادهروی از نجف تا کربلای معلی در اربعین ۹۹ تقسیم بندی شوند و اقدامات ویژه را انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرضا رحمانیفضلی در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی که با موضوع جمعبندی و گزارش اقدامات انجام شده در اربعین ۱۳۹۸ برگزار شد، افزود: راهپیمایی اربعین امسال با رضایت نسبی زوار انجام شد و باید تلاش کنیم این حماسه عظیم هرسال باشکوهتر و منظمتر برگزار شود.
وی با بیان اینکه امسال سه حادثه بزرگ داشتیم که با هماهنگی، همدلی و هم افزایی توانستیم هر سه را خوب مدیریت کنیم، گفت: نخستین حادثه، اتفاق سیل بود که در ابتدای امسال در کشور به وجود آمد که به لطف خدا و با هماهنگی دستگاههای اجرایی توانستیم کاری را پیش ببریم و ان شاءالله قولهایی که به مردم در مناطق سیل زده داده ایم تا پایان امسال به مرحله اجرا در میآید.
وزیر کشور افزود: حادثه دوم مقابله با تحریم بود، توانستیم با درایت مقام معظم رهبری و همچنین هماهنگی هیئت دولت، مجلس و دیگر نهادها در برابر این تحریمهای ظالمانه ایستادگی کنیم.
وی ادامه داد: کار سوم هم موضوع اربعین بود و با توجه به افزایش جمعیتی که امسال داشتیم توانستیم بحث اربعین را خوب مدیریت کنیم و به صورت منسجم و هماهنگ شده در محدوده (۲۵ روزه) این مراسم را به خوبی برگزار کنیم، نگرانی در حوزه حمل و نقل و تردد زائران وجود داشت که با مدیریت و فعالیت وزارت راه و شهرسازی، این نگرانی برطرف شد.
وزیر کشور گفت: در وزارت راه دیدم که با الگوهایی که از قبل از اربعین برنامهریزی کرده بودند، کار میکردند و طبق برنامه پیش میرفتند.
وی افزود: رهبر انقلاب بر موضوع فرهنگی موکبها تاکید داشتند و روند کار تاکنون قابل قبول بود، اما مطلوب نبوده است، ما باید در حوزه فرهنگی با تمام تلاش برای سال آینده برنامه ریزی کنیم تا اقدامات فرهنگی را در سال آینده به صورت مطلوب تری داشته باشیم.
رحمانی فضلی گفت: یک مقدار از وضعیت داخلی عراق نگران بودیم و همچنین از وضعیت مرز خسروی به دلیل اینکه چند سال تردد از این مرز انجام نمیشد، هم نگرانیهایی داشتیم که بحمدالله در هیچ کدام از این دو موضوع مشکلی پیش نیامد.
وی افزود: باید تشکر ویژهای از مردم داشته باشیم چرا که هر وقت نیاز شد مردم پای کار آمدند و ایستادند و هماهنگی خوبی با آنها داشتیم، نظم پذیری مردم در این شرایط برای ما مهم بود و این موضوع بسیار گرانبهاست ضمن اینکه امسال در بحث اجرا هیچ اختلافی در بین دستگاهها وجود نداشت و با کمترین زحمت، هماهنگیهای لازم انجام شد.
وزیر کشور گفت: امسال خدمات بسیاری به زائران خارجی ارائه داده شد و حدود ۱۷۰ هزار زائر خارجی از مرزهای ایران وارد و از مرزهای دیگر خارج شدند هم در طول مسیر در داخل کشور و هم لحظه خارج شدنشان و هم شرکت در مراسم، خدمات را در کنار زائران ایرانی دریافت کردند.
وی افزود: پیشنهادی شد درباره اینکه تمام اقدامات و خدمات در حوزه اربعین الکترونیکی انجام شود که در حال بررسی هستیم و آن را قبول دارم که اگر بتوان خدمات اربعین سال آینده را الکترونیکی ارائه کرد، کار خوبی است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه نقش رسانهها در اربعین امسال بهشدت پررنگ بود، گفت: صدا و سیما و سایر رسانهها در این زمینه به خوبی عمل کردند.
وی با بیان اینکه برای مدیریت جمعیت پنج میلیونی زائران مشکلی نداشتیم، افزود: ارتباط مخابراتی خوبی با بیش از ۳.۵ میلیون زائر انجام شد و روزانه ۳ پیام برای زوار ارسال میشد که موثر واقع شد.
وزیر کشور گفت: مردم نقش مهمی در اربعین داشتند؛ موکبداران نهادهای جوشیده از متن مردم هستند که مدیریت مشارکت مردمی را انجام میدهند و این کار مهم و عظیمی است که هم در ایران و هم در عراق زحمات زیادی کشیدند که جای تشکر فراوان وجود دارد.
وی به اقدامات دستگاهها در اربعین پرداخت و افزود: نیروی انتظامی از مدیریت ترافیک گرفته تا امنیت، صدور گذرنامه و مرزبانی زحمات زیادی کشیدند و از آنان تشکر میکنم و وزارت اطلاعات مباحث پنهان امنیتی را هم در مرزها و هم در کشور به خوبی انجام داد.
رحمانیفضلی ادامه داد: ستاد کل نیروهای مسلح نقش هماهنگی نیروهای مسلح را داشتند که حمایت و هماهنگی کردند، ضمن اینکه در موقع نیاز، در امر حمل و نقل اتوبوس ارسال کردند که تشکر میکنیم.
وی گفت:: آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان، شهرداری تهران، سپاه پاسداران، بسیج، استانداران، هلال احمر، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان حج و زیارت، اتوبوسرانها، لوکوموتیورانها، خلبانها، اورژانس کشور، بعثه مقام معظم رهبری، وزارت نیرو، ستاد اربعین و شرکتهای مسافربری زحمات زیادی در اربعین امسال کشیدند که از همه آنان تشکر میکنیم.
وزیر کشور افزود: سفارتخانه ما در عراق، که نقش اصلی خدمات رسانی در عراق به زائران را برعهده داشت و رئیس ستاد اربعین در عراق، خود سفیر بود، به خاطر عملکرد خوبشان تشکر میشود.
وی با بیان اینکه دولت عراق در اربعین امسال چیزی کم نگذاشت، گفت: از امضای تفاهمنامهها گرفته تا مسائل جدید به خوبی عمل کردند، در حوزه بهداشت و درمان هم خدمات خوبی ارائه شد و با اینکه در این ایام بیش از سه میلیون زائر جابهجا میشود، هیچگونه بیماری نداشتیم.
رحمانی فضلی افزود: تشکر اصلی را از مقام معظم رهبری داریم که ایشان توصیههای حکیمانهای هم به ما و هم در دیدار با موکبداران داشتند که باعث ایجاد شور و نشاط خاصی شده بود.
وی گفت: تمام دستگاههای ذیربط در موضوع امنیت به خوبی عمل کردند و امنیت خوب و واقعی در عراق وجود داشت؛ قبلا هم اعلام کردیم که ما هیچ نقشی در امنیت عراق نداشتیم و مقامات عراقی به خوبی عمل کردند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم برنامهریزی برای اربعین سال آینده تأکید کرد و گفت:: مراسم اربعین سال آینده دو تفاوت اصلی با اربعین امسال و سالهای قبل دارد، نخست بحث جمعیت است که احتمال میدهیم برای سال آینده جمعیت بیشتری خواهیم داشت و باید خدمات و تجهیزاتمان را بیشتر کنیم.
وی افزود: بحث دوم هم افزایش دما و گرمای هواست که در واقع با گرمای بیشتر هوا مواجه خواهیم بود که نیازهای خاص خود را خواهد داشت و پیشنهاد میدهم مسیر ۸۰ کیلومتر نجف تا کربلا را بین استانهای مان تقسیم کنیم و هر چند کیلومتر را به یک استان بدهیم تا به عنوان مثال هر استان در طول مسیر خدماتی مانند سایه بان، مه پاش و دیگر خدمات را برای مقابله با گرما ارائه دهد.
وزیر کشور افزود: باید برنامهریزی ویژهای تا زائران راحتی بیشتری داشته باشند.
امنیت موضوع اصلی در بحث اربعین
وزیر کشور: موضوع اولیه و بحث اصلی ما هر سال در اربعین، تامین امنیت است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست ارائه گزارش ستاد اربعین حسینی (ع) افزود: نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی، شورای تأمین و شورای امنیت همه در حوزه امنیت نقش آفرینی کردند، اما کار اصلی تأمین امنیت در داخل عراق بر عهده نیروهای عراقی بود و امنیت واقعی را در آن طرف مرز داشتیم که حشدالشعبی و نیروهای امنیتی عراق امنیت زائران را تأمین کردند.
وزیر کشور با بیان اینکه ما در آن طرف مرز هیچ نقشی در تأمین امنیت عراق نداشتیم، گفت: نه آنان چنین تقاضایی را از ما برای تأمین امنیت در عراق کردند و نه ما چنین پیشنهادی به آنان دادیم بلکه امنیت عراق را در اوج میدانستیم و الحمدلله نیز امنیت به خوبی تأمین شد.
آقای رحمانی فضلی در ادامه به بحث الکترونیکی و هوشمندانه شدن همه اقدامات در حوزه اربعین اشاره کرد و افزود: اگر ارائه خدمات و امنیت در حوزه اربعین الکترونیکی و هوشمندانه شود، کار خوبی است و ارائه تسهیلات به خوبی صورت میگیرد.
وی همچنین نقش رسانهها را در بحث اربعین به شدت پر رنگ دانست و گفت: صدا و سیما نیز در حرکت و تهییج اولیه و هم در بحث مدیریت تلاش خوبی کرد.
وزیر کشور در ادامه به بحث زائران خارجی اشاره کرد و افزود: بیش از ۱۷۰ هزار زائر خارجی اعم از زائران افغانستان، پاکستان و آذربایجان را از کشور عبور دادیم که در واقع ما آنان را لب مرز تحویل میگیریم و در لب مرز تحویل میدهیم و در داخل نیز به آنان خدمات رسانی میکنیم.