پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری تهران: هیئت منصفه پشتوانه خوبی برای رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کل دادگستری تهران در مراسم معارفه و تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات گفت: نظام جمهوری اسلامی بلافاصله بعد از انقلاب موضوع هیئت منصفه را پیش بینی کرد.
محمدجواد حشمتی با بیان اینکه هیئت منصفه پشتوانه خوبی برای رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی است، لازمه آن را حضور پررنگ و مطالعه لازم و بررسی اساسی دانست.
وي افزود: اعضای این هیئت تا امروز با حضور در نشستها، منشا خیر بودند و از این جهت افتخار میکنیم که افکار عمومی را کنار خود داریم.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه یکی از مشکلات بی مهری به قانون است و باید توجه شود که صلاح نظام به اجرای قانون است، گفت: امیدواریم در این بخش و سایر حوزهها توجه به قانون سرلوحه اقدامات قرار گیرد.
آقای حشمتی ادامه داد: دو نکته در هیئت منصفه برجسته است که اول باید در وقوع جرم اظهار نظر کنند و دوم اینکه آیا فرد مستحق تخفیف است یا خیر، که لازمه آن شناخت کافی است.
کساییان، دبیر هیئت منصفه مطبوعات
در دو سال اخیر ۴۶ نفر مجرم شناخته شدند
دبیر هیئت منصفه مطبوعات استان تهران گفت: در دو سال اخیر در ۱۸۶ جلسه دادگاه مطبوعات ۴۶ نفر مجرم شناخته شدند و در ۱۲۰ مورد متهمان پرونده را مجرم ندانستیم.
علی اکبر کساییان در مراسم تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات افزود: در ۲۰ مورد نیز متهمان را مستحق تخفیف در مجازات دانستند که این امر گویای دیدگاه ارشادی و رافت اسلامی هیئت منصفه است.
وی افزود: اعضای هیئت منصفه رسانهای و جرایم سیاسی استان تهران در دو سال گذشته در ۱۸۶ جلسه دادگاه حاضر و در پایان هر جلسه محاکمه وارد شور شدند و نتیجه آرا را تقدیم رییس دادگاه کردند.
کساییان ادامه داد: از بین عناوین اتهامی، اتهام نشر اکاذیب با ۱۰۷ مورد در صدر و نشر مطالب خلاف واقع با ۶۱ مورد دومین فراوانی را داشته است.
وی گفت: همچنین اتهام افترا ۳۹ مورد و توهین ۲۶ مورد و فعالیت تبلیغی علیه نظام ۹ مورد و تخلف از مصوبههای شورای امنیت ملی ۸ مورد و اتهام انتشار مطالب خلاف موازین اسلامی و دامن زدن به اختلافات قومی و انتشار مطالب خلاف عمومی و انتشار مطالب دادگاه قبل از قطعیت حکم هر کدام ۴ مورد و استفاده ابزاری از تصویر زنان ۳ مورد و نقل مطالب معاندان و پخش شایعهها و استنکاف از اوامر قضایی ۲ مورد و فاش کردن مسایل محرمانه ۱ مورد بوده است.
دبیر هیئت منصفه مطبوعات استان تهران افزود: عنوان اتهام نشر اکاذیب و درج مطالب خلاف واقع در رسانهها اندکی افزایش داشته، اما استفاده ابزاری از تصاویر زنان و درج مطالب خلاف عفت عمومی کاهش یافته است.
وی گفت: تذکر ارشادی هیئت منصفه و تنبیه قانونی کارساز بوده و در میان سه شعبه ۸۳ پرونده در شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران و ۶۳ پرونده در شعبه ۹ دادگاه کیفری و ۳۶ پرونده در شعبه ۳ دادگاه کیفری رسیدگی شده است.
کسائیان افزود: در ۲۳ مورد با درخواست مهلت (استمهال) موافقت شد و در ۱۸ پرونده با معاضدت قضات شاکیان اعلام رضایت کردند و پرونده مختومه شد.
سراج، نماینده رئیس قوه قضاییه
جرایم سیاسی در دادگاه مطبوعات رسیدگی میشود
نماینده رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور گفت: امسال اصل ۱۶۸ قانون اساسی که جرایم سیاسی را نیز شامل میشود در دادگاه مطبوعات رسیدگی میشود.
ناصر سراج نماینده رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مدت اعضای هیئت منصفه دو ساله است و ما تکلیف داریم در مهر، اعضای هیئت منصفه سراسر کشور را تعیین کنیم.
وی ادامه داد: تعداد اعضای هیئت منصفه در تهران ۲۱ نفر و در سایر استانها ۱۴ نفر است و از صنوف مختلف در هیئت منصفه حضور دارند.
قاضی سراج با بیان اینکه صنوف در قانون مشخص شده است، گفت: قبلا اعضای هیئت منصفه از ۱۳ صنف انتخاب میشد که در اصلاحیه قانون دو صنف بسیجیان و هنرمندان نیز به آن اضافه شدند و این هیئت نماینده افکار عمومی هستند.
نماینده رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات تصریح کرد: در مهر اعضای هیئت منصفه تهران را انتخاب کردیم و در حضور اصحاب رسانه مراسم تحلیف طبق ماده ۴۰ قانون مطبوعات برگزار شد، امروز نیز اولین جلسه دادگاه در تهران برگزار میشود.
وی افزود: خوشبختانه در تبصره ماده یک قانون مطبوعات نشریات الکترونیک و خبرگزاریها و سایتها هم شامل میشود و با تاکید رئیس قوه قضاییه امسال اصل ۱۶۸ قانون اساسی که جرایم سیاسی را نیز شامل میشود در دادگاه مطبوعات رسیدگی میشود.
قاضی سراج در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عمدهترین جرائمی که هیئت منصفه به آن رسیدگی میکند شامل چه جرائمی میشود؟ گفت: نمیشود دسته بندی کرد، دادسرا هر کیفرخواستی در حیطه قانون مطبوعات صادر کند، دادگاه مطبوعات و هیئت منصفه موظف به رسیدگی و تصمیم گیری هستند.
تحلیف اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات
مراسم معارفه و تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات صبح امروز با حضور ناصر سراج نماینده رئیس قوه قضاییه در تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات کل کشور برگزار شد.
مراسم با حضور محمدجوادحشمتی رئیس کل دادگستری استان تهران و قاضی محمدی کشکولی رئیس شعبه ۹ دادگاه کیفر یک استان و القاصی مهر دادستان تهران و اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات سوگند یاد کردند و از زحمات اعضای قدیم قدردانی شد.
بر اساس این گزارش، ۱۶ مهر امسال ناصر سراج نماینده رئیس قوه قضاییه در هیئت منصفه مطبوعات از انتخاب ۲۱ عضو هیئت منصفه مطبوعات استان تهران خبر داد و گفت: پنج عضو این هیئت در دوره جدید، تغییر کردهاند.
نشست سالانه هیئت منصفه مطبوعات طبق ماده ۳۶ قانون مطبوعات و با حضور تمام اعضا در تهران تشکیل شد و اعضای هیئت منصفه مطبوعات در استان تهران و سایر استانهای کشور انتخاب شدند.
اسامی اعضای هیئت منصفه استان تهران به این شرح است: علیاکبر کساییان، علیاکبر اشعری، علیرضا سربخش، یوسف قروی قوچانی، احمد مومنیراد، سیدمرتضی موسویان، محمود خسروی وفا، عفت شریعتی، محمدمهدی حیدریان، نادر قدیانی، پروین سلیحی، محمدحسن رحیمیان، سیدناصر نوریزاده، روحالله عالمی، میثم امرودی، محسن قمی، شهریار بحرانی، دکتر سیدعلی جمالیان، یحیی آل اسحاق، حمیدزاده و محمدرضا بهمنی.
این افراد به مدت دو سال به عضویت این هیئت درآمدند.
در سراسر کشور در مجموع ۴۴۱ نفر عضو هیئت منصفه مطبوعات هستند.
همچنین با دستور رئیس قوه قضاییه و مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، هیئت منصفه مطبوعات در دوره جدید علاوه بر جرایم مطبوعاتی به جرایم سیاسی هم رسیدگی خواهند کرد.