پخش زنده
امروز: -
دانشجوی پیرو خط امام، با تاکید بر اینکه سفارت آمریکا در ایران کانون توطئه بود، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آمریکا همیشه در مقابل ما قرار داشت.
آقای علیرضا افشار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و حتی در جریان نهضت اسلامی ملت ایران در مقابله با رژیم ستم شاهی، آمریکا همیشه در مقابل ما قرار داشت.
وي افزود:آمریکاییها در اولین اقدام داراییهای ایران را بلوکه کردند و با اعمال فشارهای اقتصادی بر ملت ایران، توطئههای خود را در کشور ما ادامه دادند.
این دانشجوی پیرو خط امام، گفت:آمریکاییها با تجربیاتی که از کودتای ۲۸ مرداد در ایران داشتند، امیدوار بودند بتوانند شاه را به ایران بازگردانند و این نهضت را سرکوب کنند، به همین دلیل شروع به حمایت از ضد انقلاب و منافقین کردند.
آقای علیرضا افشار خاطرنشان کرد: به طور مثال گروهک فرقان با سفارت آمریکا رابطهای مستقیم داشت و حمایت آمریکا از منافقین در ترورها نمونه بارز دیگری از توطئهها و اقدامات خصمانه سفارت آمریکا در تهران بود.
این دانشجوی پیرو خط امام گفت: بنا بود کودتایی اوایل انقلاب علیه جمهوری اسلامی ایران شکل گیرد که بعدها بر اساس اسنادی که از لانه جاسوسی بدست آمد مشخص شد آمریکا پشت آن بود.
آقای علیرضا افشار افزود: پس از تسخیر لانه جاسوسی دانشجویان توانستند آن مقدار از اسنادی را که باقی مانده بود ترمیم کنند و اسناد رشته شده را دوباره کنار هم قرار دهند.
این دانشجوی پیرو خط امام در ادامه گفت: این اسناد کاملاً نشان داد که آمریکا یک سفارتخانه در ایران نداشت، بلکه سفارتخانه آن قرارگاه و مرکزی برای انجام توطئه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
آقای علیرضا افشار همچنین اقدام آمریکا در پناه دادن شاه را هم عامل مهم دیگری برای تسخیر لانه جاسوسی اعلام کرد و افزود: در این شرایط امام خمینی (ره) نوک اصلی تهدید را متوجه آمریکا کرده بود و میفرمودند هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بزنید.
این دانشجوی پیرو خط امام همچنین گفت: امام خمینی (ره) همچنین میفرمودند همه گرفتاریهای ما از آمریکاست و این جهت دهی بود برای ملت ایران از جمله دانشجویان دانشگاهها که بدانند گرفتاریهای ما زیر سر آمریکاست و باید کاری انجام دهند.
آقای علیرضا افشار با اشاره به اینکه اوضاع سیاسی کشور در اوایل پیروزی انقلاب بسیار ملتهب بود و نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران گرفتاریهای زیادی داشت، افزود: آشوبهای مختلفی در استانهای مرزی و با تحریکات قومیتها برای تجزیه طلبی و امثال این صورت میگرفت و باعث شده بود تا ما شهدای زیادی را در این راه تقدیم کنیم.
این دانشجوی پیرو خط امام تصریح کرد: امام خمینی (ره) هم مایل بودند که این تشکیلات و حکومت اسلامی برپایه اراده مردم و آراء مردم شکل بگیرد و این فشارهای آمریکا بسیار تأثیرگذار بود و این باعث شد تا دانشجویان به این سمت کشیده شوند که برای تسخیر این جاسوسخانه اقدامی انجام دهند.
وی فشارهای اقتصادی و تحریک مجامع بین المللی علیه ایران و جنگ روانی از طریق رسانهها را از جمله اقدامات آمریکا علیه ملت ایران برشمرد و افزود: هدایت و حمایتهای مالی از گروهکهای ضد انقلاب از اسنادی بود که در لانه جاسوسی بدست آمد.
آقای علیرضا افشار خاطر نشان کرد: حضرت امام (ره) از قبل در جریان تسخیر لانه جاسوسی نبودند و دانشجویان هم با مشورتهایی که با برخی از صاحب نظران کردند به این جمع بندی رسیدند که اگر ما ورود به سفارت آمریکا را با هماهنگی امام (ره) انجام دهیم این یک موضوع حاکمیتی میشود در حالی که ما میخواستیم یک حرکت مردمی انجام دهیم که نظام را دچار چالشهای دیپلماتیک نکنیم.
وی افزود: بنابر این تصمیم بر این شد تا بعد از اینکه وارد لانه جاسوسی شدیم موضوع را به امام (ره) اطلاع دهیم و اگر حضرت امام (ره) اعلام نارضایتی و مخالفت کردند ما بلافاصله سفارتخانه را ترک کنیم پس بعد از تسخیر لانه جاسوسی ما منتظر ماندیم تا ببینیم موضع امام (ره) چیست و اتفاقاً امام خمینی (ره) به شدت حمایت کرد حمایتی که دور از انتظار دانشجویان بود.
آقای علیرضا افشار با بیان اینکه پس از حمایتهای امام (ره) دانشجویان هم عنوان دانشجویان پیرو خط امام را برای خود انتخاب کردند، گفت:آمریکاییها تصور میکردند این حرکت ظرف سه چهار روز فیصله پیدا کند، اما ۴۴۴ روز طول کشید و حمایتهای امام خمینی (ره) دانشجویان را در این زمینه بسیار تشویق کرد تا جایی که امام (ره) فرمودند این حرکت دانشجویان انقلاب دوم است و این انقلاب از انقلاب اول بزرگتر است.
این دانشجوی پیرو خط امام تصریح کرد: علت اینکه امام (ره) تسخیر لانه جاسوسی را انقلاب دوم یاد کرد این است که ما در جریان نهضت انقلاب علیه دیکتاتوری شاه قیام کردیم، ولی تسخیر لانه جاسوسی اقدامی علیه استکبار جهانی بود و از جهتی هدف بالاتر و مهمتری بود.
وی در ادامه با اشاره به مقاومت ملت ایران پس از پیروزی انقلاب، گفت: بعد از تسخیر لانه جاسوسی، آمریکا فشارهای زیادی را برای آزادی گروگانها به ملت ایران وارد کرد و حوادث مختلفی پس از آن اتفاق افتاد، اما ملت ما ایستادگی کرد و نهایتاً آمریکا مجبور شد شرایط جمهوری اسلامی ایران را در قبال آزادی گروگانها بپذیرد.
آقای علیرضا افشار با یادی از سخنان امام (ره) افزود: اگر لانه جاسوسی تسخیر نمیشد این کانون توطئه ادامه داشت و چه بسا به انقلاب ما ضربات سنگینی وارد میکرد.
این دانشجوی پیرو خط امام همچنین گفت: آمریکا عوامل جاسوسی گستردهای در ایران داشت و در صورت ادامه فعالیت لانه جاسوسی میتوانست تهدیدها و آشوبهای فراوانی را ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: پس از تسخیر لانه جاسوسی، آمریکاییها یک طرفه روابط خود را با ایران قطع کردند و امام (ره) هم فرمودند ما از این قطع روابط استقبال میکنیم، چون این رابطه گرگ و میش برای ما پسندیده نیست.
این دانشجوی پیرو خط امام در پاسخ به برخی اظهار نظرها که مدعی است ساختمان سفارتخانه متعلق به کشور مطبوع است، گفت: در این تردیدی نیست که باید اماکن دیپلماتیک مورد صیانت و احترام قرار گیرد، اما برای سفارتخانهها در قوانین بین المللی وظایفی تعریف شده است که فقط باید در چارچوب آن فعالیت داشته باشند و خیلی روشن بود که سفارت آمریکا در ایران یک مکان دیپلماتیک نیست و کارهای غیر قانونی زیادی در آن انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه بعد از دستیابی به اسناد لانه جاسوسی، اقدامات مداخله جویانه و مخرب آمریکا در ایران بیشتر آشکار شد، افزود: آمریکاییها اجازه نداشتند از سفارتخانه خود برای جاسوسی و اقدامات مخرب استفاده کنند و تبعاً این حق هم برای ملت ایران باقی بود که اجازه ندهند آنها هر کاری که دوست دارند در پوشش سفارتخانه انجام دهند.
آقای علیرضا افشار با اشاره به عضویت خود در شورای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، گفت: من مسئولیت مدیریت اسناد لانه جاسوسی را بر عهده داشتم و تلاش شد تا این اسناد احیاء و دسته بندی شود که بحمدالله این کار به خوبی صورت گرفت تا جایی که حتی دو سه سال بعد از آزادی گروگان ها، دانشجویان کار احیاء اسناد را ادامه دادند.
وی با بیان اینکه از اسناد رشته شده سفارت آمریکا بیش از ۷۰ جلد کتاب بیرون آمد، افزود: این اسناد فقط مربوط به ایران نبود و از آنجا که رژیم شاه به عنوان ژاندارم منطقه و سفارت آمریکا در ایران به عنوان یک مرکز منطقهای بود، کل اطلاعات منطقه را جمع آوری، برآورد و به آمریکا ارسال میکرد.
آقای علیرضا افشار، گفت: دستگاههای بسیار پیشرفتهای برای انتقال اطلاعات از ایران در سفارت آمریکا وجود داشت تا جایی که حتی در برخی از نقاط کشور پایگاههای استراق سمع و جمع آوری اطلاعات مستقر شده بود.
وی افزود: در نهایت اسناد لانه جاسوسی دسته بندی، موضوع بندی و منتشر شد و این اسناد منابع بسیار مهمی برای اثبات دخالت آمریکا در جمهوری اسلامی ایران حتی قبل از نهضت ملت ما و پیروزی انقلاب اسلامی بود تا جایی که این اسناد نشان میدهد، آمریکاییها تا چه حد بر شاه و دربار تسلط داشتند و در موضوعات مختلف تا چه حد مداخله میکردند.
این دانشجوی پیرو خط امام با اشاره به اینکه سازمان بسیج در ۱۰ مجله این اسناد را تجمیع و چاپ کرده است، از دانشگاهیان دعوت کرد تا این اسناد را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند.
آقای علیرضا افشار گفت: همان روزهای اول، دانشجویان اسنادی را که به درد مردم میخورد افشا کردند، برای نمونه جاسوسی عباس امیر انتظام که بعدها به حبس ابد محکوم شد از همین اسناد بیرون آمد که نشان میداد به آمریکاییها اطلاعات داده و همکاری کرده است.
وی با اشاره به اینکه در میان اسناد لانه جاسوسی اسناد مثبت هم وجود داشت و در آن نام شخصیت های ضد امپریالیستی و روحانیان مبارز هم به چشم میخورد، افزود: شهید بهشتی یکی از این افراد بود که شخصیت آن در این اسناد برجسته بود، ولی متأسفانه در آن مقطع این اسناد منتشر نشد.
این دانشجوی پیرو خط امام گفت: مردم مطالبات زیادی داشتند تا دانشجویان سریعتر این اسناد را منتشر کنند و این اسناد هم به خوبی توانست روحیه ضد استکباری را در مردم تقویت کند.
آقای علیرضا افشار افزود: بازگرداندن شاه به کشور، آزاد کردن اموال بلوکه شده ایران و پایان دادن به مداخله در کشور سه خواسته دانشجویان بود، اما آمریکا زیر بار شرایط به حق ما نمیرفت و همه اقدامات خود را برای آزادی گروگانها انجام میداد.
این دانشجوی پیرو خط امام با اشاره به اینکه آمریکاییها پس از تسخیر لانه جاسوسی دست روی دست نگذاشتند و فشارهای سیاسی و اقتصادی زیادی را از طریق مجامع بین المللی علیه ایران اعمال کردند گفت: آنها حتی دست به حمله نظامی زدند و با شش هواپیمای غول پیکر، شش هلی کوپتر همراه با ۵۹ نفر از تفنگداران و تکاوران آمریکایی به ایران حمله کردند، ولی با لطف الهی حمله آنها در طبس با شکست مواجه شد.
وی افزود: بعد از فوت شاه یکی از سه شرط ما برای رهایی گروگانها منتفی شد و دو شرط دیگر را هم آمریکاییها پذیرفتند که عملاً منجر به آزادی گروگانها در پایان ۴۴۴ روز شد.
آقای علیرضا افشار خاطر نشان کرد: تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام در جبههها به شهادت رسیدند یا به دست گروهکهای منافقین ترور شدند.
وی همچنین گفت: یکی از این شهدای عزیز نقش مهمی در تسخیر لانه جاسوسی داشت و زمانی که دیپلماتها و شخصیتهای بین المللی برای دیدار با گروگانها میآمدند آنها را توجیه شان میکرد که انقلاب چه خواستههایی دارد و چه ظلمهایی بر آن شده است.
آقای علیرضا افشار افزود: حتی نماینده پاپ وقتی آمد و به دیدن گروگانها رفت تحت تاثیر ما قرار گرفت.
این دانشجوی پیرو خط امام همچنین گفت: رسانههای گروهی که از هر گوشه جهان برای پوشش خبری تسخیر لانه جاسوسی میآمدند از طریق دانشجویان توجیه میشدند و به این ترتیب پیام انقلاب به خوبی صادر شد.