در فصل تابستان
افزایش تولید گوشت قرمز
مرکز آمار از افزایش تولید گوشت قرمز در تابستان امسال نسبت به فصل بهار خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آمار ایران از افزایش تولید گوشت قرمز در فصل تابستان امسال نسبت به فصل بهار بر اساس دریافت گزارش از کشتارگاههای رسمی کشور خبر داد.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: وزن گوشت قرمز کشتار شده انواع دامها در کشتارگاههای رسمی کشور در فصل تابستان ۱۳۹۸ جمعاً ۷۷ هزار تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با ۴۳،۳ هزار تن، ۵۶.۲ درصد از کل وزن گوشت قرمز تولید شده را به خود اختصاص داده است.
گوشت گوسفند و بره با ۲۵.۷ هزار تن، بز و بزغاله با ۶.۱ هزار تن و سایر انواع دامها با ۱.۹ هزار تن، بهترتیب ۳۳.۳ درصد، ۷.۹ درصد و ۲.۶ درصد از کل وزن گوشت قرمز تولید شده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای کشور در تابستان سال ۱۳۹۸ با عملکرد فصل مشابه سال ۱۳۹۷ نشاندهنده کاهش ۲۲ درصدی مقدار تولید گوشت قرمز است.
کاهش مقدار تولید گوشت نسبت به فصل مشابه سال قبل برای گوسفند و بره ۲۱ درصد، برای بز و بزغاله ۲۶ درصد و برای گاو و گوساله ۲۳ درصد بوده است.
نتایج حاصل از این طرح نشان میدهد که تولید گوشت قرمز بر اساس آمار دریافت شده از کشتارگاهها در فصل تابستان نسبت به فصل بهار همین سال بیش از ۱۳ درصد افزایش داشته است.
تعداد لاشه قابل مصرف گوسفند و بره ذبح شده فصل تابستان، ۱۳۱۶ هزار لاشه به وزن ۲۵/۷ هزار تن گزارش شده است. این تعداددر فصل مشابه سال قبل ۱۷۳۹ هزار لاشه به وزن ۳۲/۵ هزار تن بوده است.
استان خراسان رضوی با ۲۵۶ هزار لاشه به وزن ۷ هزار تن بیشترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.
تعداد لاشه قابل مصرف بز و بزغاله ذبح شده فصل تابستان، ۴۰۸ هزار لاشه به وزن ۶/۱ هزار تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ۵۶۴ هزار لاشه به وزن ۸/۳ هزار تن بوده است.
استان اصفهان با ۹۹ هزار لاشه به وزن ۱/۴ هزار تن، بیشترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.
تعداد لاشه قابل مصرف گاو و گوساله ذبح شده فصل تابستان، ۲۰۷ هزار لاشه به وزن ۴۳/۳ هزار تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ۲۸۱ هزار لاشه به وزن ۵۶/۱ هزار تن بوده است.
استان تهران با ۴۱ هزار لاشه به وزن ۷ هزار تن، بیشترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.
تعداد لاشه قابل مصرف گاومیش و بچه گاومیش ذبح شده فصل تابستان، ۳ هزار لاشه به وزن ۵۹۰ تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ۵/۴ هزار لاشه به وزن ۱۰۴۰ تن بوده است.
استان خوزستان با ۱/۲ هزار لاشه به وزن ۲۴۹ تن، بیشتر ین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.
تعداد لاشه قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبح شده فصل تابستان، ۶/۹ هزار لاشه به وزن ۱/۴ هزار تن بوده که این تعداد در فصل مشابه سال قبل ۶/۲ هزار لاشه به وزن ۵.۱ هزار تن بوده است.
استان سیستان و بلوچستان با ۳/۵ هزار لاشه به وزن ۷۸۲ تن ، بیشترین تعداد را در این فصل به خود اختصاص داده است.
متوسط وزن یک لاشه گوسفند و بره ۱۹/۵۰ کیلوگرم، بز و بزغاله ۱۴.۹۴ کیلو گرم، گاو گوساله ۲۰۹/۲۰ کیلوگرم، گاومیش و بچه گاومیش ۱۹۵/۴۹ کیلوگرم و شتر و بچه شتر ۲۰۵/۶۶ کیلوگرم بوده است.
بررسی مقایسهای نتایج طرح در فصل تابستان سالهای ۱۳۹۷-۱۳۹۸ نشان میدهد که تعداد کشتار دام در فصل تابستان سال ۹۸ نسبت به فصل تابستان سال ۹۷ کاهش داشته است.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای کشور در تابستان سال ۹۸ با فصل مشابه سال ۹۷، نشان دهنده کاهش ۲۲ درصدی مقدار تولید گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است.
مقدار تولید گوشت در فصل تابستان ۹۸ نسبت به فصل مشابه در سال ۹۷ برای گوسفند و بره ۲۱ درصد، بز و بزغاله ۲۶ درصد، گاو و گوساله ۲۳ درصد، گاومیش و بچه گاومیش ۴۳ درصد کاهش داشته، و مقدار تولید شتر و بچه شتر ۱۸ درصد افزایش داشته است.