حقوق بشر از نوع غربی
شرایط وحشتناک کودکان مبتلا به اوتیسم در انگلیس
یک کمیته پارلمانی انگلیس اعلام کرد بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم در این کشور، در شرایط «وحشتناکی» نگهداری میشوند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آسوشیتدپرس، یک کمیته پارلمانی انگلیس با بیان اینکه بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم یا ناتوانی در یادگیری در این کشور، در شرایط «وحشتناکی» نگهداری میشوند، خواهان تغییر در سیستمی شد که برای ارزیابی درمان این افراد در نظر گرفته شده است.
«کمیته مشترک حقوق بشر» در گزارشی که جمعه منتشر شد اعلام کرد شواهد «ناخوشایندی» درباره نحوه نگهداری از کودکان مبتلا به اوتیسم دریافت کرده است. این کمیته اعلام کرد یکی از نمونههای بسیار ناراحت کننده این مدارک، اظهارات مادر یکی از این کودکانی است که ناتوانی در یادگیری دارد. مادر این کودک به کمیته مزبور گفت: بازوی فرزندش را به قدری از پشت پیچانده اند که دستش شکست و تا ۲۴ ساعت بعد از آن، او را برای درمان به اورژانس نبردند.
یک مادر دیگر به اعضای کمیته گفت: یک بار فرزندش را ۹ ساعت متوالی در اتاقی جدا از دیگران نگه داشتند. وی با اشاره به اینکه فرزند اضطراب شدیدی دارد گفت: او از فرط افسردگی سرش را به دیوار کوبیده بود و چارچوب چوبی در را با دندان گاز گرفته بود.
هرییت هارمن، رئیس «کمیته مشترک حقوق بشر» پارلمان انگلیس گفت: «این تحقیق با شفافیت کامل لزوم تغییر فوری را آشکار کرده است. آنچه ما شاهد بودیم، با تصویری که از جامعه مان -به عنوان جامعهای که به افراد آسیب پذیر اهمیت میدهد و حقوق بشر را در مورد همه رعایت میکند- ترسیم کرده ایم همخوانی ندارد.»
این کمیته اعلام کرد: «اعتماد خود را به این سیستم و آنچه میگوید انجام میدهد» از دست داده است. این کمیته بازداشت کودکان مبتلا به اوتیسم یا معلول را بسیار نامناسب دانست.
هرمن و همکارانش خواهان تعیین معیاری در «قانون بهداشت روانی انگلیس» برای جلوگیری از موارد بازداشت نامناسب شدند.
براساس قانون انگلیس، افرادی که طبق «قانون بهداشت روانی» بازداشت میشوند «به خاطر اختلال روانی نیاز به کمک فوری دارند و ممکن است به خود یا دیگران آسیب بزنند.»
اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود. علائم این اختلال تا پیش از سهسالگی بروز میکند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد.