آیا امریکا به دنبال تولید صدام دیگر در عراق است؟
امریکا و محور صهیونیستی، سعودی در تلاش است با تخریب مولفه های قدرت عراق و موج سواری بر بستر مطالبات مشروع عراقی ها، شرایطی در عراق به وجود آید که صدام دیگری در این کشور قدرت را به دست بگیرد.
امریکا سال 2003 به بهانه وجود سلاح های کشتار جمعی به عراق لشکر کشی کرد اما مقام های امریکایی تصور نمی کردند که حاصل نابودی صدام و برگزاری انتخابات پارلمانی، تشکیل نظام جدید و به قدرت رسیدن دولتی باشد که با وجود نقاط ضعف بسیار، با سیاست های منطقه ای امریکا همسو نیست.
در طول گذشت چند سال از تشکیل دولت جدید در عراق، بسیاری از کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان، امارات و بحرین که از الگوشدن دموکراسی عراق برای ملت های خود نگران بودند، روابط دیپلماتیک خود را با بغداد قطع کردند و با حمایت از بعثی ها و گروههای تروریستی و گسیل تکفیری ها به این کشور تلاش کردند تا دولت بغداد را سرنگون کنند که به لطف مقاومت دولت و مردم عراق و کمک های ایران این توطئه با شکست روبرو شد.
عبور عراق از چالش هایی چون تجزیه طلبی در کردستان عراق، داعش و مخاطرات دیگر همه به لطف دستیابی این کشور به مولفه های قدرت مردم نهادی بود که نقش مرجعیت عالی چون آیت الله سیستانی و کمک ایران به شکل گیری چنین نهادهای مردم نهاد در آن بارز بود.
البته از یکسو وجود همین چالش ها و از سوی دیگر وجود فساد در ساختار سیاسی سبب شد تا مطالبات مردم عراق برای بهبود وضعیت معیشتی خود انباشته و در هفته های اخیر به شکل تظاهرات در برخی شهرها از جمله بغداد نمایان شود.
این اتفاق از این جهت خوشایند بود که مسوولان عراقی هر چه سریعتر با پاکسازی فساد از نهاد دولت و توجه به مشکلات مردم در جهت مطالبات مشروع عراقی ها گام بردارند و با اصلاح نقاط ضعف سیستم سیاسی عراق که تا حدود زیادی بر مولفه های قومی وطائفه ای متکی است دموکراسی واقعی را در این کشور نهادینه نمایند.
اما روند انعکاس اعتراضات در عراق در رسانه های امریکایی، رژیم صهیونیستی و عربستان این نگرانی را پدید آورده که این محور در تلاش است با سوار شدن بر موج مطالبات مردم و منحرف کردن آن، مولفه هایی را هدف بگیرد که در واقع جزء مولفه های قدرت عراق بشمار می روند.
رژیم صهیونیستی که در هفته های گذشته از بیم شکست کامل داعش، بارها برخی مناطق عراق را با پهپادهای خود و با چراغ سبز امریکا بمباران کرده اکنون یکی از طرف هایی است که می کوشد مولفه های قدرت عراق تضعیف شود. در این خصوص می توان به توئیت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اشاره کرد که با تکرار اتهام زنی بی اساس علیه تهران، ادعا کرد ایران تنها عامل سلب امنیت مردم لبنان وعراق است.
این رویکرد از سوی رسانه های عربستان نیز دنبال می شود آن هم در حالیکه سعودی ها در حملات تروریستی در عراق نقش مستقیم داشته اند و پس از 27 سال قطع رابطه با عراق، در سال 2017 با فشار امریکا تغییر رویه دادند و با سفر عادل الجبیر وزیر امور خارجه وقت عربستان به بغداد با این هدف روباط خود را با عراق از سرگرفتند که در روابط بغداد با تهران اخلال به وجود آورند .
شبکه های الحدث، العربیه، اسکای نیوز و مطبوعاتی چون الشرق الاوسط در طی روزهای گذشته بارها با هدف تحریف و ایجاد انحراف در مطالبات مردم و با فرافکنی وسرپوش بر نقش منفی عرسبتان در عراق، مدعی شده اند که معترضان علیه ایران و نفوذ این کشور در عراق شعار دادند .
از دیگر مولفه های قدرت عراق که در طول این روزها هدف حملات محور امریکایی، صهیونیستی و سعودی قرار گرفته، نهاد مردمسالار حشدالشعبی است که نقش اساسی در شکست داعش داشته و هم اکنون نیز با بقایای این گروه تروریستی در حال مبارزه است آن هم در شرایطی که گزارش ها از تلاش امریکا برای بازسازی داعش منتشر حکایت دارد.
در این ارتباط اشاره به یکی از گزارش های شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی دقیقا هدف گیری سعودی ها برای تضعیف مولفه های قدرت عراق را به نمایش می گذارد این شبکه مدعی است معترضان به صورت یکپارچه علیه رنجی که از احزاب و گروه های شبه نظامی هوادار ایران، می کشند شعار سردادند. و در گزارش های دیگر الحدث مدعی می شود که قاسم سلیمانی در هدایت سرکوب تظاهر کنندگان از طریق حشدالشعبی نقش دارد.
روزنامه سعودی الشرق الاوسط در عراق هم می نویسد، طرح ایران به سیطره بر نهادهای دولتی در پارلمان، احزاب و نیروهای مسلحی تکیه دارد که به ناچار شبه نظامیان به آنها ملحق شده اند. روزنامه عرب نیوز نیز در گزارش دیگری مدعی شد یکی از خواسته های معترضان در عراق و لبنان, حذف نفوذ ایران و گروه های شبه نظامی تحت حمایت تهران است.
امریکا و رسانه های رژیم صهیونیستی و عربستان که این روزها گزارش های بسیاری از تماس های محرمانه مقاماتشان منتشر می شود دقیقا این رویکرد را در لبنان نیز پیگیری می کنند و با هدف قرار دادن حزب الله مولفه اصلی قدرت لبنان وایران حامی این کشور، سعی می کنند جهت اعتراضات را به سمت حزب الله سوق دهند.
در این ارتباط امریکا، سپاه پاسداران و حزب الله را در فهرست مرکز مقابله با تامین مالی تروریسم قرار می دهد این مرکز در سفر ترامپ به ریاض در سال 2017 در عربستان گشایش یافت.
تایمز آو اسرائیل نیز چهارشنبه نوشت: تظاهرات در لبنان که نخست وزیر را سرنگون کرد اکنون درصدد تغییر تمام نظام سیاسی است که گروه تروریستی حزب الله برای باقی ماندن در قدرت به آن وابسته است.
در چنین وضعیتی، رژیم صهیونیستی از کشورهای کمک کننده خواست، کمک به لبنان را به توقف طرح موشک سازی حزب الله مشروط کنند. این رژیم دقیقا با هدف قرار دادن مولفه قدرت لبنان به دنبال چه می تواند باشد؟ آیا طمع ورزی های این رژیم در منابع نفت وگاز دریای مدیترانه، بخشی از تلاش برای تضعیف حزب الله در لبنان یا حشدالشعبی در عراق و تخریب چهره ایران به عنوان کشور دوست و متحد آنها نیست؟
اکنون این نگرانی وجود دارد که محور امریکایی ، صهیونیستی و سعودی با موج سواری بر مطالبات مردم، سعی دارد که نه دولت ها بلکه نظام های مردمی درعراق و لبنان با فروپاشی روبرو شود و این نگرانی وجود دارد که امریکا که از سرنگونی صدام و شکل گیری دموکراسی در این کشور پشیمان شده، در تلاش است با تبدیل دموکراسی به هرج ومرج زمینه ای فراهم سازد که صدام دیگری در عراق به قدرت برسد. صدامی که حداقل های دموکراسی را نیز رعایت نکند و نظامی بر پایه دیکتاتوری برای مردم عراق به ارمغان بیاورد که هم با عربستان و هم اسرائیل بهترین رابطه را داشته باشد.
سرنگونی مصدق و به قدرت رساندن مجدد محمد رضا شاه پهلوی در ایران یا زمینه چینی برای به قدرت رساندن محمدبن سلمان در عربستان یا محمدبن زائد در امارات نمونه های مناسبی هستند که می تواند این ارزیابی را تقویت نماید که گویا امریکا با دنده معکوس به دنبال جلوگیری از دموکراسی یا از بین بردن دموکراسی در منطقه و به قدرت ساندن دیکتاتور هایی است که قدرتشان را مدیون امریکا باشند.
------------------------------------------
رضا محمدمراد