:: کاملی-آلوده شدن ماهیها در ترکیه
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، نتایج تحقیقات سازمان گرین پیس ترکیه در رابطه با میزان آلودگی دریاهای این کشور به مواد پلاستیکی نشان می دهد: در شکم 44 درصد از ماهی های صید شده در این دریاها، آثار میکروپلاستیک وجود دارد که بیشتر آن، اجزاء کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف است.
بر اساس این کار تحقیقاتی که بر روی گونه های مختلف آبزیان دریاهای سیاه، مدیترانه، اژه و مرمره و در چارچوب برنامۀ مبارزه با استفاده از پلاستیک های یکبار مصرف صورت گرفت، این میزان در میگوهای قرمز 18 درصد و در صدف های دریایی 91 درصد بوده است.
در این کار تحقیقاتی 243 ماهی، 32 میگو و 317 صدف دریایی مورد بررسی قرار گرفتند.
دکتر صدات گوندوغدو عضو هیئت علمی دانشگاه چوکورووا با اشاره به اینکه به قطعات پلاستیکی کوچکتر از 5 میلی متر میکروپلاستیک گفته می شود، می گوید :در بسیاری از موارد این پلاستیک ها به همراه مواد غذایی که ماهیان و پرندگان می خورند، اگر به مرگ آنها منجر نشود، پس از مصرف این ماهی ها و پرندگان، وارد بدن انسان شود که مشکلات فراوانی به لحاظ سلامتی به وجود می آورد.
وی با اشاره به اینکه بشریت هم اکنون در تله ای پر از مواد پلاستیکی محصور شده است، می گوید: در صورتی که بی درنگ تدابیر لازم اتخاذ نشود، به طور قطع با مشکلات به مراتب بزرگتری مواجه خواهیم شد.
دولت ترکیه برای مبارزه با مصرف بیش از حد پلاستیک های یکبار مصرف در مارکت ها و دیگر مغازه ها از ابتدای سال جاری میلادی، تمام مغازه ها را مجاب به پولی کردن کیسه های پلاستیکی کرده است.