پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات بیولوژیک سرطان (انستیتو کنسر ایران) از ابتلای سالانه ۱۴ هزار نفر به سرطان سینه در کشور خبر داد.
دکتر کاظم زنده دل در حاشیه پنجمین پویش ملی سرطان سینه در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: سالانه ۴ هزار نفر در کشور براثر سرطان سینه، جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: روزانه نیز ۴۰ نفر به سرطان سینه در کشور مبتلا میشوند و ۱۰ نفرجان خود را از دست میدهند.
دکتر زنده دل افزود: در صورت افزایش آگاهی و مراجعه بهنگام بیماران به راحتی میزان مرگ بر اثر سرطان سینه تا هزار نفر در سال کاهش خواهد یافت.
این متخصص پیشگیری از سرطان با بیان اینکه یک درصد از سرطانهای سینه را بیماران مرد به خود اختصاص میدهند گفت: سرطان سینه نخستین سرطانی است که زنان به آن مبتلا میشوند و سرطان روده بزرگ، دومین رتبه را در میان زنان دارد، اما سرطان معده و سرطان پروستات رتبه اول و دوم ابتلا به سرطان در آقایان است.
دکتر زنده دل با هشدار در مورد افزایش سرطان ریه در کشور گفت: به سبب گسترش مصرف دخانیات به ویژه قلیان حتی در بین بانوان شاهد افزایش این بیماری هستیم که متاسفانه باید خود بیمار را در ابتلا به سرطان مقصر دانست.
وی با بیان اینکه درباره اقداماتی که هر فرد میتواند برای پیشگیری از بروز سرطان انجام دهد نباید مسئولیت را به گردن دیگران انداخت افزود: ترک مصرف دخانیات، تغذیه سالم، فعالیت بدنی مناسب وکاهش وزن از جمله مواردی هستند که هر فرد باید به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان برای خود و خانواده اش درنظر داشته باشد.
دکتر زنده دل اضافه کرد: تاثیر حمایتهای همسران و خانواده در بهبود بیماران مبتلا به سرطان سینه قابل مشاهده است و باید آنان در این زمینه کوتاهی نکنند.
وی با درخواست از مردم که از نام سرطان نترسند تاکید کرد: بیماری سرطان نیز مانند دیگر بیماریها در صورت تشخیص بهنگام، درمان پذیر است.
بیش از ۵۰ هزار نفر در پویش ملی سرطان سینه مشارکت کرده اند
رئیس مرکز تحقیقات بیولوژیک سرطان (انستیتو کنسر ایران) از مشارکت ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در پنجمین پویش ملی سرطان سینه خبر داد.
دکتر کاظم زنده دل گفت: در تهران، پنجمین سال این پویش در مناطق ۱۲، ۱۶ و ۶ شهرداری برگزار شد که حدود پنج هزار نفر از شهروندان در آن مشارکت کردند.
وی افزود: این پویش با همکاری تشکلهای مردم نهاد در سراسر کشور برگزار شد.
دکتر زنده دل با بیان اینکه از پنج سال گذشته هر سال در ماه اکتبر (۱۰ مهر تا ۱۰ آبان) همزمان با فعالیتهای جهانی، پویش ملی سرطان سینه در ایران نیز برگزار میشود، افزود: هدف از پویش ملی سرطان سینه افزایش آگاهیهای عمومی و تشخیص بهنگام بیماری به منظور درمان موثر آن است.
دکتر زنده دل گفت: بانوان ۳۰ تا ۷۵ سال را پزشک یا مامای متخصص باید هر سال آنان را معاینه کنند و بانوان ۴۵ سال به بالا باید هر دو سال یکبار ماموگرافی انجام دهند.
وی با اشاره به لزوم دقت بانوان در زمینه علائم سرطان سینه گفت: هرگونه تغییر رنگ، کشیدگی، سفت شدگی و یا علائمی که بدون هیچگونه دلیلی مشاهده میشود که پیش از آن نداشتند به دکتر مراجعه کنند.
دکتر زنده دل افزود: درصورت تشیخص پزشک نیاز به آزمایشهای تکمیلی همچون ماموگرافی و سونوگرافی است.
وی گفت: در پنجمین پویش ملی سرطان سینه، خدمات معاینه غربالگری رایگان و در صورت نیاز ماموگرافی و سونوگرافی و حتی دیگر درمانهای مربوط به سرطان سینه با همکاری نیکوکاران رایگان است.
دکتر زنده دل افزود: نیکوکاران در کشور باید همانند فعالیت در زمینه ساخت مدرسه، مسجد و بیمارستان همچنین تامین دارو و معیشت نیازمندان، برای آموزش و پژوهش نیز کمک کنند، زیرا افزایش آگاهی تاثیر بسزایی در تشخیص بهنگام و درمان موثر بیماران خواهد داشت.
پنجمین پویش ملی سرطان سینه با تلاش تشکلهای مردم نهاد و همکاری انستیتو کنسر ایران و شهرداری تهران برگزار شده است.
پنجمین پویش ملی سرطان سینه برگزار شد
دبیر پنجمین پویش ملی سرطان سینه از برگزاری سومین طرح غربالگری رایگان خبر داد.
دکتر رعنا برازنده در حاشیه برگزاری پنجمین پویش ملی سرطان سینه در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: این پویش با تلاش تشکلهای مردم نهاد (شمس، انجمن ام اس و انجمن هموفیلی) برگزار شده است.
وی افزود: این پویش امروز در پارک لاله تهران برپاست و پیش از این نیز در پارک شهر و فرهنگسرای بهمن برگزار شده است.
دبیر پنجمین پویش ملی سرطان سینه گفت: در طرح غربالگری، معاینات رایگان برای مراجعان انجام و در صورت نیاز به سطوح بالاتر غربالگری ارجاع داده میشود.
دکتر برازنده افزود:در حاشیه مراسم امروز در پارک لاله، جشن شادی به مناسبت حلول ماه ربیع الاول برگزار میشود و همچنین شرکت کنندگان در این پویش، پیاده روی نمادینی را در حمایت از آن برگزار میکنند.
وی که خود بیمار بهبودیافته سرطان سینه است از بانوان خواست تا با دقت مناسب و تشخیص بهنگام، زمینه درمان کامل بیماری خود را فراهم کنند، زیرا تشخیص دیرهنگام، گاه امکان درمان را از بیمار میگیرد.