کارشناسان در برنامه تیترامشب؛
محورهای شرارت در ناآرامیهای لبنان و عراق
آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و رژیم صهیونستی محور ناآرامیهای عراق و لبنان هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، لبنان و عراق در دو هفته گذشته شاهد ناآرامی در برخی از شهرها از جمله پایتخت هایشان بوده اند که علت این ناآرامیها با حضور کارشناسان مسائل غرب آسیا در برنامه تیتر امشب شبکه خبر بررسی و واکاوی شد.
عبدالامیر موسوی کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: هردو کشور بر اساس نظام سیاسی طائفه گری دارند و براساس مذاهب موجود تنظیم شده به این صورت که در عراق ریاست جمهوری دست کردها، نخست وزیری دست شیعیان و پارلمان و مجلس شورا نیز در دست سنی هاست.
او افزود: در عراق این توافق بین گروههای سیاسی بعد از اشغال عراق در سال ۲۰۰۳ ایجاد شد، در لبنان بعد از جنگ داخلی ۱۹۷۵ میلادی که جنگ تمام عیار ۷ ساله درگرفت بعد از آن در طائف در عربستان توافق کردند که ریاست جمهوری دست مسیحیان، نخست وزیری دست سنیها و پارلمان به دست شیعیان اداره شود.
این توافق به گونهای است که هیچ کس نمیتواند خارج از چارچوب این توافق عمل کند و همه مسائل کشور از جمله مسائل اقتصادی و سیاسی، امنیتی، وزارتخانه ها، دانشگاهها، بانکها و مدیریت مدارس بر این اساس تقسیم بندی میشود گروه دیگر نیز دروزیها هستند که در لبنان تاثر گذارند.
نظام طائفه گری در لبنان را فرانسویها و در عراق آمریکاییها تنظیم کردند به همین علت همیشه بحرانهای امنیتی و سیاسی در این دو کشور حاکم است.
او افزود: مردم در عراق و لبنان با قیام خود، خواهان تغییر نظام سیاسی و خواستار لغو سهمیه بندی بین مذاهب مختلف و تغییر قانون اساسی و انتخابات هستند.
موسوی گفت: سعد حریری نیز در پشت پرده با این توطئه هماهنگ بوده و ضد مقاومت عمل کرده است.
حسین حاجی کارشناس مسائل غرب آسیا دیگرمهمان برنامه گفت: اگر امروز کاستیهای در لبنان دیده میشود و بیشتر ریشه در اقتصاد دارد بنابراین وقتی سهم خواهیها در سایه فرق و احزاب باشد مشکلات همچنان پابرجاست و تا زمانی که قانون اساسی لبنان اصلاح نشود خلا سیاسی و مسئولیت پیش میآید که در این راستا ثروت به صورت ناعادلانه توزیع میشود که مردم را ناراضی کرده است و در نتیجه موجب شورش میشود.
جنس مطالبات و خاستگاه مردم یک چیز خاص نبود و با توجه به نظام افسارگسیخته و قومیتی خواستار اصلاح آن هستند. عدهای هم از جمله سمیر جع جع و ولید جنبلات نیز که خاستگاه آنها به غرب برمی گردد و تحت سلطه و دستورات غرب هستند انها سعی کرده اند اعتراضات را به سمت شورشهای گسترده ببرند استعفای سعد حریری نیز در هالهای از ابهام است، چون او نیز بخشی از طرح براندازی بوده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: منظور از تغییر نظام سیاسی در لبنان و در عراق تغییر نظام حاکمیت و سرنگونی رژیم نیست بلکه بهینه ساختن شرایط و فاصله گرفتن از تمرکز قومیت گرایی است.