تردیدها در سازمان ملل
سخنگوی سازمان ملل هلاکت البغدادی را تائید نکرد
فرحان حق اعلام کرد سازمان ملل نمیتواند اعتبار بیانیه آمریکا درباره هلاکت ابوبکر البغدادی را تائید کند و چنین اطلاعاتی را باید مقامات منطقه تائید کنند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک از مقر سازمان ملل؛ فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد سازمان ملل نمیتواند اعتبار بیانیه آمریکا درباره کشته شدن ابوبکر بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش تائید کند و معتقد است چنین اطلاعاتی را باید مقامات مختلف منطقه (سوریه) تایید کنند.
فرحان حق با اشاره به اعلام کشته شدن بغدادی گفت: ما شخصاً نمیتوانیم صحت (این خبر) را تایید کنیم. ما به قابل اطمینان بودن منابع مختلف اطلاعاتی که (در این باره) صحبت کرده اند اعتماد داریم، اما روشن است هر گونه اطلاعات باید توسط مقامات مختلف منطقه (سوریه) تایید شود.
ادموند فیتون-براون، هماهنگ کننده ”گروه نظارتی سازمان ملل“ نیز در مصاحبهای گفت: این گروه - که گروههای تروریستی را زیر نظر دارد- نمیتواند کشته شدن ابوبکر بغدادی، سرکرده داعش را تایید کند، اما اظهارات آمریکاییها را جدی میگیرد و قصد دارد برای تائید این خبر در سریعترین فرصت ممکن، با آمریکا تعامل کند.
وی گفت: خیر، من هیچ (چیزی که) این خبر را تائید کند ندارم. روش ما به گونهای است که تا خبری را به طور مستقیم و خصوصی از کشورهای عضو نشنویم، رویکرد محتاطانهای درباره خبرها داریم. همه چیزی که تاکنون در دست داریم، اعلام علنی این خبر از سوی آمریکایی هاست، اما به نظر میرسد بیانیه بسیار مطمئنی است. به نظر میرسند آنها خیلی از خودشان مطمئن هستند. آنها ادعا میکنند صحت و سقم (این خبر) را تائید کرده اند و البته اگر این کار را نکرده باشند، فضاحت چشمگیری برای خودشان درست کرده اند بنابراین فکر میکنم این موضوع باید بسیار جدی گرفته شود. برای تائید این خبر در سریعترین فرصت ممکن، سؤالاتی از آمریکاییها و دیگران خواهم پرسید.
”گروه نظارتی سازمان ملل“ وظیفه همکاری و ارتباط محرمانه با نهادهای ضدتروریستی کشورهای عضو را دارد. فیتون-براون گفت: کشته شدن احتمالی سرکرده داعش میتواند گویای ”خیلی چیزها“ باشد.
وی تصریح کرد: داعش تبلیغاتی کرده است که این جنبش را فراتر از یک فرد قلمداد میکند، چرا که ”هر انسانی قابل جایگزین شدن است“.
وی افزود: اما من فکر میکنم مشکلی که آنها دارند، این است که این اتفاق درست پس از آن افتاده است که آنها اوایل امسال ضربه کاری خوردند و متحمل فروپاشی نظامی شدند. آنها در شرایطی هستند که احیای (کادر) رهبری برایشان دشوارتر از هر زمان دیگر است. آنها تلاش کردند این کار را بکنند، اما خطرات زیادی وجود دارد چرا که چطور میتوانند فردی را انتخاب کنند؟ آنها چطور میتوانند فردی را پیدا کنند که وفاداری و قدرت بغدادی را داشته باشد و چطور میتوانند همه اینها اطلاعات را انتقال بدهند بدون اینکه خود این فرد هم در تیررس قرار نگیرد؟ بنابراین فکر میکنم این امر (کشته شدن بغدادی) میتواند ضربهای بسیار جدی برای داعش باشد. اما (کشته شدن او) برای این کافی نیست که بگوییم کار داعش دیگر تمام میشود. چرا که آنها از حمایت بسیار زیادی برخوردارند.
فیتون-براون گفت: داعش همان ”ساختار روشن“ دیگر گروه تروریستی، یعنی القاعده را ندارد. در مورد القاعده، اطمینان بسیار بیشتری درباره روند جانشینی وجود دارد. بله، درست است که (سرکرده) داعش، معاونانی دارد، اما فردی نیست که به عنوان وارث ظاهری (سرکرده این گروه) معرفی شده باشد؛ بنابراین فکر میکنم این هم برای آنها یک چالش است.
”گروه نظارتی سازمان ملل“ زیرمجموعه شورای امنیت سازمان ملل و کمیتههایی است که مسئول پرداختن به مسائل مربوط به داعش، القاعده و طالبان هستند. دو زیرشاخه اصلی این گروه درباره سه گروه تروریستی مزبور و حفظ تحریمها گزارش تهیه میکنند و به کشورهای عضو سازمان ملل درباره اینکه آیا باید فرد یا گروهی از فهرست تحریمها خارج شود، مشاوره میدهند.
این اظهارات پس از آن بیان شد که ترامپ ادعا کرد آمریکا البغدادی را در استان ادلب سوریه به دام انداخته است. وی از روسیه، عراق، سوریه و ترکیه برای کمک به اجرای عملیات قدردانی کرد. در عین حال، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد هیچ اطلاعات معتبری درباره عملیات آمریکا دریافت نکرده است و دلیل کافی برای زیرسؤال بردن سندیت خبر کشته شدن بغدادی دارد.