پخش زنده
امروز: -
تاکنون روایتهای مختلفی از چگونگی مرگ سرکرده گروه تروریستی داعش نقل می شود روایتهایی که گاه متناقض و گاه متضادند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دونالد ترامپ, رئیس جمهور آمریکا دیروز در حالیکه تلاش داشت اولین نفری در جهان باشد که از مرگ سرکرده گروه داعش پرده بر دارد و با جملات تحقیر آمیز غرور کاذب خود را پنهان نکند اما بسیاری روایت پنجم آمریکا بخصوص از زبان ترامپ را با دیده تردید نگریستند.
واکنش مقامات و رسانه های روسیه
روسیا الیوم گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از کشته شدن ابوبکر البغدادی در عملیات نظامی آمریکا در حومه شمالی ادلب در سوریه، خبر داد و از روسیه، ترکیه، سوریه، عراق و کردها به سبب حمایت از اجرای این عملیات، تشکر و قدردانی کرد. این در حالی است که وزارت دفاع روسیه به سرعت در واکنش به سخنان ترامپ، اعلام کرد در خصوص هر نوع کمک ادعایی روسیه به بالگردهای آمریکایی در اجرای عملیات، هیچ اطلاعی ندارد و از واشنگتن خواست شواهد و مستنداتی درباره وجود البغدادی در منطقه کاهش تنش و درگیری در ادلب ارائه کند؛ منطقه ای که تحت کنترل جبهه النصره است.
وزارت دفاع روسیه افزود: فراوانی شمار شرکت کنندگان و نیز کشورهایی که گفته شد در عملیات کشتن البغدادی مشارکت داشته اند با وجود جزئیات ضد و نقیض نزد هر کدام از آنها, سئوالاتی را درمورد میزان واقعیت آن ایجاد می کند.
رئیس کمیته بین الملل شورای فدراسیون روسیه با خجالت آور توصیف کردن ادعای ترامپ گفت : این پنجمین بار است که آمریکا موضوع کشتن ابوبکرالبغدادی را مطرح میکند.
کنستانتین کاساچوف افزود: دونالد ترامپ با سر و صدای زیاد از عملیات بزرگ و موفق نیروهای آمریکایی دم می زند ، درحالیکه اصلا وجود چنین عملیاتی و صحت ادعاهای مطرح شده ، مورد تردید جدی است.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه با اشاره به اینکه داعش و جبهه النصره همواره با هم درگیر جنگی خونین بوده اند، گفت: این دو گروه تروریستی به شکلی غیرقابل آشتی جویانه همواره یکدیگر را دشمن تلقی کرده و همه اسناد و مدارک موجود دال بر عدم آشتی میان داعش و النصره است.
ایگور کوناشنکوف، حضور البغدادی در منطقه مورد ادعای آمریکا را امکانپذیر ندانسته و می گوید: نه تنها هیچ مدرکی مبنی بر حضور البغدادی در اراضی تحت کنترل جبهه النصره وجود ندارد ، بلکه اساسا عملیاتی در این منطقه انجام نشده است.
نشریه اکسپرس انگلیس
روزنامه انگلیسی اکسپرس نوشت سربازان انگلیسی به عملیات شکار سرکرده داعش پیوستند در حالیکه ترامپ هیچ اسمی از انگلیس نبرد.
سی ان ان آمریکا
جاش روگن تحلیل گر مسائل سیاسی و ستون نویس واشنگتن پست در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: فکر می کنم مردم منطقه به سخنان رئیس جمهور درباره دقایق پایانی زندگی ابوبکر البغدادی به دیده ظن می نگرند. باید منتظر ارائه شواهدی در این باره باشیم.
روگن گفت: کشته شدن ابوبکر البغدادی سبب کمک به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انحراف اذهان عمومی از ناکامی هایش و تحقیقات در ارتباط با استیضاح او می شود.
نیویورک تایمز
«پایگاه اینترنتی نیویورک تایمز در گزارشی به قلم توماس فریدمن تحت عنوان "البغدادی کشته شد، اما تا پایان یافتن مشکلات در خاورمیانه زمان زیادی مانده است" نوشت: تلاشهای ترامپ برای کم اهمیت جلوه دادن اهمیت کار دولت اوباما در کشتن اسامه بن لادن -و در عین حال جلوه دادن قتل البغدادی به عنوان کلید برقراری صلح دائم در منطقه- تنها ثابت میکند رئیس جمهور آمریکا تا چه اندازه درباره تحولات منطقه نادان و غافل است."
فرانس24
گزارشگر فرانس 24 در گزارشی اعلام کرد حمله آمریکاییها به ابوبکر البغدادی از فاصله زیاد و از خاک عراق، با وجود پایگاه آمریکایی اینجرلیک در ترکیه سوال برانگیز شده است. یک مقام رسمی در ترکیه در روزنامه رسمی دیلی صباح خاطر نشان کرد که با توجه به اطلاعاتی که آنکارا در اختیار دارد، ابوبکر البغدادی چهل و هشت ساعت پیش از حمله به ادلب رفته بوده است. این در حالی است که ترامپ در اظهاراتش گفت که آمریکا کار برای آماده سازی این حمله را از چند هفته پیش آغاز کرده است. آنکارا نیز به آمریکا اجازه داده تا از آسمان این کشور استفاده کند و این خبر تایید شده است. بنا بر اطلاعاتی که به دست ما رسیده، عملیات به وسیله بالگرد از اربیل در عراق و در فاصله هفتصد کیلومتری محل حمله انجام گرفته است. اما این سوال مطرح است که آمریکاییها در ترکیه پایگاه اینجرلیک را در اختیار دارند و این پایگاه یک صد کیلومتر تا ادلب فاصله دارد، چرا حمله علیه البغدادی را از عراق که دورتر است، انجام داده اند.
غلو ترامپ و واکنش ها
ترامپ بدون اشاره به نقش دولتهای آمریکا در شکل دهی داعش در اظهار نظری عجیب ادعا کرد: به لطف رهنمودهای من (!)، خلافت داعش به طور کامل نابود شد!
تارنمای کاخ سفید اعلام هم نوشت: شب گذشته، شب بزرگی برای آمریکا و جهان بود. یک قاتل بی رحم، که سبب مرگ و رنج بسیار شده بود، از روی زمین پاک شد و دیگر قادر نخواهد بود به هیچ مرد، زن و کودک بیگناهی آسیب برساند. او مانند یک بزدل مرد. جهان اکنون جای امن تری است، خدا به آمریکا برکت بدهد.
این در حالیست که بسیاری ترامپ را یا ساده لوح می انگارند یا اینکه وی را در بزرگ جلوه دادن عملیات برای فرار از مشکلات داخلی و تلاش بریا تحمیق افکار عمومی متهم می کنند:
پایگاه اینترنتی نیوزویک در مقاله ای به قلم «تام اوکانر» و «نوید جمالی» نوشت عبد الله قرداش جانشین البغدادی، به هر حال نقش وی را در آینده به عهده می گرفت، زیرا البغدادی از مدت ها پیش، به چهره ای نمادین در داعش تبدیل شده بود که اختیارات چندانی نداشت. کشته شدن البغدادی باعث خواهد شد اعضای داعش به سوریه، عراق، اروپا و آمریکا حمله کنند، زیرا این اقدام به مثابه بیدار کردن یک غول خفته بوده است.
نشنال اینترست هم نوشت: باور این که نیروهایی که وی را به قدرت رساندند با مرگ وی از بین خواهند رفت, ساده لوحانه است.
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی
توماس پیکرینگ سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گفت کشته شدن ابوبکر بغدادی به معنای پایان داعش نیست.
او گفت: "این پایان بغدادی است، اما داعش متفاوت است و رهبرانی محلی دارد و در مناطق مختلف همچنان حامیان و شاخه هایی دارد. بنابراین، فکر می کنم کشته شدن بغدادی بدین معناست که تنها یک سرکرده از بین رفته است. گزارش هایی در این باره منتشر شده است که فردی به نام قرداش افسر ارشد نظامی در زمان صدام، ممکن است جانشین بغدادی شود، اما این مسئله فعلاً مشخص نیست. افرادی در تلاش برای تکیه زدن به جایگاه او برخواهند آمد. من همچنین فکر می کنم با کشته شدن بغدادی ما متأسفانه همزمان شاهد تهاجم ترکیه به شمال عراق بودیم که این اقدام تا حد زیادی شرایط را برای فرار جنگجویان داعش و خانواده هایشان از زندان های کردهای سوریه فراهم کرد. این از بسیاری جهات سبب ایجاد تغییراتی در شرایط خواهد شد. این اقدام در واقع تأثیرات ناشی از کشته شدن بغدادی را کاهش می دهد و نشان می دهد دستگاه های اطلاعاتی آمریکا و کشورهای هم پیمان باید برای یافتن این افراد تلاش کنند."