مدیرعامل آب منطقهای تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه بیشترین مشکل در این آبگرفتگی ها، رودخانه و کانالهای درون شهری است افزود: رسوب زدایی و هدایت جریانهای سطحی از معابر در زمان بارشها به سمت کانالهای مورد نظر اهمیت زیادی دارد که این موضوع به عهده شهرداری است و البته بارشهای ممتد ۴۸ ساعت گذشته، نشان دهنده وجود نقاط آسیب پذیر در تهران و نبود آمادگی کامل برای مقابله با سیل در این شهر است.
سید حسن رضوی با بیان اینکه تا صبح امروز، ۸۰ مورد آبگرفتگی معابر در نقاط مختلف تهران گزارش شده است گفت: اگر بارندگیها با شدت و مدت زیاد در تهران ادامه داشته باشد قطعا این شهر با مشکلات عدیدهای در سیلاب مواجه میشود، زیرا در بسیاری از روددرههای تهران که از کوهپایههای البرز سرچشمه میگیرند، دخل و تصرفهای زیادی شده است.
مدیرعامل آب منطقهای تهران با اشاره به اینکه اقدامات فنی و مهندسی کافی در خصوص دخل و تصرفهای رودخانهها انجام نشده است ادامه داد: فعالیتهای شهری برعهده شهرداری هاست که باید در این خصوص توجه بیشتری شود.
آقای رضوی با بیان اینکه در گذشته به حریم رودخانهها به شدت تجاوز شده است گفت: آثار تصرفات در این بارندگیها نمایان شده است.
وی با اشاره به لایروبی ۱۰۰ کیلومتر از کانالها و رودخانههای تهران در بهار و تابستان امسال (پس از وقوع سیلاب) افزود: مشکل اصلی در این بخش، کافی نبودن ظرفیت تخلیه سیلاب توسط کانالها و پس زدگی در اثر بارشها است؛ که برای رفع این مشکل، باید در مهندسی تقاطعها و سازه کانال، تجدیدنظر شود.
آقای رضوی با تاکید بر اینکه در بسیاری از سازههای آبی کلان شهرهایی مانند تهران، باید دوره بازگشت ۲۰۰ ساله سیلاب در نظر گرفته شود گفت: در آخرین جلسه با حضور وزیر نیرو در شورای شهر، در این خصوص صحبت شد و نصب سیستم هشدار سیل در نقاط بحرانی و حساس با همکاری شهرداری، در یک زمان پنج ساله، مورد تاکید قرار گرفت.
مدیرعامل آب منطقهای تهران بیشترین مشکل تهران را در رودخانه کن، دربند، گلاب دره، فرحزاد و جنوب این شهر دانست و افزود: ۸۰ سازه مشکل ساز در زمان بروز سیلاب در تهران شناسایی شده که باید سازه آنها بررسی مجدد و اصلاح شود.
وی وجود زباله در برخی کانال را نیز از دیگر عوامل پس زدگی در زمان بارشها دانست و گفت: در شهرک ژاندارمری و فرحزاد با مشکل تجاوز به حریم رودخانه مواجه هستیم که حتی برخی از این موارد، با مجوز انجام شده است.
آقای رضوی ارتفاع بارشهای تهران در ۱۰ روز گذشته را ۴۲ و نیم میلی متر اعلام کرد و افزود: این عدد در پاییز گذشته ۵۵ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت، ۲۰۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
مدیرعامل آب منطقهای تهران، شرایط فعلی سدهای تهران را مناسب ارزیابی کرد و گفت: در شرایط فعلی، روزانه ۲ میلیون مترمکعب و در بارندگیها تا ۳ میلیون مترمکعب تخلیه از سدها انجام میشود که البته هدف اصلی از این تخلیه، مدیریت مخزن در زمان سیلاب است.
وی با اشاره به اینکه ورودی سدها هم اکنون ۷۵ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است افزود: مدیریت مخزن سدها در چنین شرایطی، بسیار مهم است که البته ما برنامههای مدونی را تدوین کرده ایم.
آقای رضوی با بیان اینکه، امسال ۱۰۲ میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزه در اختیار داریم ادامه داد: سال قبل این رقم ۳۱ میلیون مترمکعب بود که این نشان دهنده، افزایش ۲۳۰ درصدی در این بخش است.
وی حجم ذخیره مخازن سدهای تهران را ۸۰۶ میلیون مترمکعب دانست و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۲۳۴ میلیون مترمکعب و نسبت به سالهای نرمال در ۵۵ سال گذشته، ۹۷ میلیون مترمکعب بیشتر است.