پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت: پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده از مهمترین تکالیف وزارت بهداشت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر سعید نمکی امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای برنامه تحول نظام سلامت در دوران تصدی دکتر هاشمی اظهار کرد: طرح تحول نظام سلامت توانست در استقرار پزشکان و کادر پزشکی در مناطق کم برخوردار، توسعه زیرساختهای نظام سلامت، کاهش پرداخت از جیب بیماران و رسیدگی به بیماران صعب العلاج و خاص بسیار گامهای مهمی بردارد که در این دوره تلاش شد این سه بسته مهم برنامه تحول با بازنگری اقتصادی جدید در خدمت به مردم ادامه یابد.
وی با بیان اینکه در گام دوم برنامه تحول نظام سلامت تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر بستری در اولویت قرار گرفت خاطر نشان کرد: برای ساختارمند کردن نظام ارائه خدمت در بعد اقتصاد، تکالیف برجای مانده برنامه های پنجم و ششم توسعه که پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع، برنامه پزشک خانواده و تدوین گاید لاین ها بود در دستور کار قرار گرفت.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تدوین و استقرار پرونده الکترونیک سلامت، نخستین گام ریل گذاری برای اجرای برنامه پزشک خانواده و گاید لاین ها بود که این امر با همکاری تمامی دانشگاهها به ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اجرا در آمد خاطر نشان کرد: تلاش همه دانشگاهها موجب شد که بهار امسال با حضور رییس جمهور کشورمان استقرار پرونده الکترونیک سلامت به طور رسمی اعلام شد.
دکتر نمکی با بیان اینکه در سال جاری ۶۰۰گایدلاین(راهنمای بالینی) تدوین شد و بزودی کتاب آن نیز رونمایی می شود افزود: این امر گام موثری در کاهش هزینه های نظام سلامت و رفع مشکلات در پرداخت سقف بیمه ها خواهد بود.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون را یکی دیگر از اقدامات انجام شده در سال جاری عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از ۱۰۰هزار مرگ و میر به دلیل فشار خون و عوارض ناشی از آن در کشور رخ می دهد و اجرای این طرح نقش مهمی در کاهش مرگ و میر دارد که در قالب این برنامه دومیلیون و ۶۰۰هزار مورد جدید و ۱۰میلیون بیمار مبتلا به فشار خون بالا و در معرض سکته شناسایی شدند.
دکتر نمکی توجه به بهداشت دهان و دندان را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و گفت: امسال یک میلیون و ۲۰۰هزار دانش آموز پایه ششم ابتدایی زیر پوشش طرح دندان بدون پوسیدگی قرار گرفتند.
وی ایجاد ۴۰۰خانه بهداشت در مسیر کوچ عشایر را از دیگر اقدامات در حال انجام عنوان کرد و گفت: بر اساس این برنامه یک بهورز از درون ایل عشایری انتخاب و با استقرار در خانه های بهداشت خدمات و مراقبت های اولیه بهداشتی را به عشایر ارائه خواهد داد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اجرای هر خانه یک پایگاه سلامت با هدف جامعه محور کردن نظام سلامت را از دیگر طرح های مهم وزارت بهداشت برشمرد و گفت: این طرح در حال تدوین است و بر اساس آن تلاش می شود داوطلبینی انتخاب شوند که بتوانند برای نهادینه کردن سلامت در درون خانواده، وضعیت سلامت جامعه را ارتقاء دهند.
دکتر نمکی خاطر نشان کرد: بر اساس این برنامه بیش از ۲۰میلیون داوطلب سلامت در درون خانواده ها تحول عظیمی در مردمی کردن و جامعه محور کردن نظام سلامت خواهد بود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح جمعیت که از دغدغه های مقام معظم رهبری است به شدت دنبال میشود افزود: پوشش بیمه همگانی از دیگر برنامه هایی است که قرار است در کشور اجرایی شود که بر اساس آن افرادی که ۴۰درصد از حداقل حقوق و دستمزد را دارند با استفاده از منابع دولتی و افرادی که ۵۰درصد سقف حقوق را دارند با تامین ۵۰درصد از مبلغ از سوی دولت و دیگر افراد با درآمد بیشتر از این نیز با هزینه خود بیمه خواهند شد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه ضمن توصیه به سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر روسای دانشگاهها بر توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری اظهار کرد: این بیانیه یک منشور و سند فرا دستی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی نظیر آن را نداشته ایم و باید به آن توجه شود.
دکتر نمکی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید پویا باشند و سیاست را بفهمند بر اجتناب از سیاست زدگی تاکید کرد و گفت: سیاست زدگی آفت بزرگی است که نباید به آن گرفتار شد و باید بدون توجه به هر گونه سلیقه سیاسی نسبت به ارائه خدمات و اجرای برنامه ها اقدام نمود.
وی با تاکید بر اینکه باید با تغییراتی که در نظام آموزش کشور ایجاد می شود همراه بود خاطر نشان کرد: هم اکنون نیازمند آن هستیم که به جای تربیت طبیب، حکیم در کشور تربیت شود و نظام آموزشی دانشگاه به سمت جامعه محوری حرکت کند.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: فضای دانشگاه باید از دلمردگی، یاس و سرخوردگی خارج شود و باید با ارتباط با دانشجویان و ایجاد رابطه مهربانی، محیط سرشار از امید را در دانشگاه ایجاد کرد.
دکتر نمکی با بیان اینکه بدهی وزارت بهداشت به دانشگاهها ناشی از بدهی دیگر سازمانها به وزارت بهداشت است اظهار کرد: در ابتدای تصدی در این پست، وزارت بهداشت حدود ۱۰هزار میلیارد تومان از بیمه تامین اجتماعی طلب داشت که با تلاشهای انجام شده بخشی از آن در حال وصول شدن است که بر این اساس از این محل برای تامین دو ماه کارانه پرسنل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵۰میلیارد تومان اختصاص می یابد و به زودی به این دانشگاه تخصیص خواهد یافت.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی توجه به کیفیت خدمات به بیماران و مردم و حذف بروکراسی های پیچیده را مورد تاکید قرار داد و گفت: خدمت به زائران بارگاه منور رضوی یکی از مزیت های خدمتی در مشهد مقدس است و باید برای تامین و تخصیص اعتبارات، جمعیت خراسان رضوی را با توجه به جمعیت ورودی و خروجی در نظر گرفت.
وی با تاکید بر اینکه قائل بر این هستم که مشکلات با تغییرافراد حل نمی شود بلکه باید با تغییر در شیوه مدیریت نسبت به بهبود شرایط اقدام نمود اظهار کرد: به همین دلیل تلاش شد در این مدت تغییراتی در معاونین وزارتی و یا روسای دانشگاه ها به جز معدودی موارد صورت نگیرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تاکنون تلاشهای زیادی برای رسیدن دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جایگاه امروز انجام شده است و امیدوارم با ادامه این روند در مسیر رشد و تعالی و افزودن اوراق زرین بر کتاب ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق باشید.
در پایان این مراسم از تلاشها و خدمات دکتر محمدرضا دارابی قدردانی و دکتر سیدمحمد حسین بحرینی طوسی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی شد.